Wist je dat we een winkel hebben bomvol kinderfeest?
Klik hier om dit te zien!

Page content

Knutselen koningsdag: 14 manieren om een kroon te knutselen

Met deze leuke ideeën kun je zelf een kroon knutselen voor koningsdag.

 

 

 

 

1. Knutselen koningsdag: Diadeem kroon

knutselen koningsdag: kroon

Alles wat je nodig hebt voor het knutselen van deze kroon is een diadeem, een bekertje, een stukje vrolijk papier en wat kleine pompons, knoopjes of siersteentjes.
Meet het papier af op het formaat van het bekertje en plak het eromheen. Nu teken je met een potlood de driehoeken op de bovenkant van de beker en je knipt deze uit. Dit worden de punten van het kroontje. Hierna knip je in de onderkant van het bekertje en bevestig je het bekertje over de diadeem. Je kunt dit met lijm vastmaken. Nu maak je de pompons aan de punten vast en is je kroontje klaar!

De hele uitleg van de knutsel vind je hier

2. Knutselen koningsdag: Koningskroon van een bordje

knutselen koningsdag koningskroon van een bordje

Voor deze knutsel heb je alleen maar een bordje en wat kralen, pompons of sierstenen nodig.
Leg het papieren bordje op zijn kop en verdeel het met een liniaal in achten (acht driehoeken).
Vervolgens knip je langs de getekende lijnen de punten van de kroon uit en je vouwt deze om naar boven. Nu plak je de kralen, sierstenen of pompons op de punten. Je kroon is klaar! Je kunt eventueel het overige papier eraf halen, zolang je maar zorgt dat de punten van de kroon aan elkaar blijven zitten.

De hele uitleg voor deze knutsel vind je hier

3. Knutselen koningsdag: Oranje kroontje

knutselen koningsdag: kroon knutselen

Vouw een strook oranje karton in een rondje zodat hij groot genoeg is om over het hoofd te passen. Vouw van oranje vouwpapier ongeveer vijf vliegers. Lijm deze naast elkaar vast aan de strook karton. Je kunt de kroon versieren met bijvoorbeeld papieren stippen, sierstenen of stiften. Niet op het einde de kroon vast.

De bron van deze knutsel vind je hier

4. Knutselen koningsdag: Kroontje van de Nederlandse vlag

Knutselen koninsdag: knutsel zelf een kroon

Neem een witte strook karton en knip deze af op de lengte dat hij om het hoofd past. Knip nu van rood, wit en blauw papier repen op verschillende lengtes (zorg dat de kortste reep zo lang is als de witte strook). Plak deze repen op de witte strook in de volgorde van de Nederlandse vlag. Niet of plak het kroontje vast.

De hele uitleg van de kroon vind je hier

5. Knutselen koningsdag: Koninklijke kroon

Knutselen koningsdag: knutsel zelf een kroon

Deze kroon is de meest koninklijke van allemaal. Het lijkt misschien ingewikkeld maar valt reuze mee.
Neem een strook geel karton en niet deze vast zodat hij om het hoofd heen past. Gebruik zwart (of een andere kleur) karton en knip hier twee stroken vast. Vervolgens niet je deze over elkaar in een soort boog vast (zie plaatje). Je kunt eventueel van rood crêpepapier vijf bogen knippen en deze op het zwarte crêpepapier nieten. Knip nu 6 gelijke stukken geel karton. Niet deze vast van de ronde strook en in het midden, waar de stukken zwart karton samenkomen (in een soort boog). Knip van geel karton een kruisje en niet dit vast aan de bovenkant. Je kunt de kroon nu versieren met glitterstenen, papier en stiften.

De hele uitleg van deze knutsel vind je hier

6. Knutselen koningsdag: Gouden kroonKnutselen koningsdag: knutsel zelf een kroon

Knip een stuk karton uit op de breedte en lengte die je wil dat je kroon heeft. Teken met papier de vorm van de kroon en knip deze uit. Het makkelijkste is om een mes te gebruiken voor de hoeken en een schaar voor de rondjes.
Haal de bovenste laag van het karton af, zodat de geribbelde laag overblijft. Je kunt hiervoor een schaar gebruiken. Met de punt van de schaar kun je de kleinste restjes eraf halen.
Gebruik gouden verf of spraypaint om de kroon goud te verven.
Je kunt met de kroon vastmaken met dubbelzijdige tape of je kunt deze vastnieten.
Met bijvoorbeeld sierstenen kun je eventueel de rondjes versieren.

De hele uitleg van deze kroon vind je hier

7. Knutselen koningsdag: kroontje rood-wit-blauw

knutselen koningsdag: knutsel zelf een kroon

Gebruik een rode strook karton en knip deze af zodat deze om het hoofd heen past. Teken met potlood op het witte karton de punten van de kroon en plak deze achter de rode strook. Knip van blauw karton rondjes en plak deze op de witte punten. Niet de kroon vast en je kroon is klaar!

De bron van deze knutsel vind je hier

8. Knutselen koningsdag: kanten kroon

Knutselen koningsdag: knutsel zelf je kroon

Knutselen koningsdag: knutsel zelf een kroon

Gebruik gouden of zilveren karton en teken hierop de vorm van een kroon en knip dit uit. Neem een stukje kant en plak dit op de voorkant van de kroon. Gebruik glittersteentjes om de kroon te versieren. Je kunt een stukje elastiek vastnieten aan de kroon aan beiden kanten. Nu is je kroon klaar!

De bron van deze knutsel vind je hier

9. Knutselen koningsdag: vilten kroonKnutselen koningsdag: knutsel zelf een kroonKnutselen koningsdag: knutsel zelf een kroon

Gebruik gouden of zilveren karton en teken hierop de vorm van een kroon en knip dit uit. Neem een stukje vilt en teken ook hierop de vorm van de kroon en knip dit uit. Bevestig op de voorkant van de kroon een knoopje en bevestig een stukje lint aan de voorkant. Je kunt een stukje elastiek vastnieten aan de kroon aan beiden kanten. Nu is je kroon klaar!

De bron van deze knutsel vind je hier

10. Knutselen koningsdag: kroontje van papier

Knutselen koningsdag: kroontje van papier

Knip een strook rood papier uit zodat hij om het hoofd past. Vouw ongeveer acht vliegers in rood, wit, blauw en oranje en plak deze op die volgorde op het rode karton. Knip uit goud papier acht rondjes en plak deze op de punten van de kroon. Niet de kroon vast. Je kroon is nu klaar!

11. Knutselen koningsdag: Vrolijke kroon van karton

Knutselen koningsdag: knutsel zelf een kroon

Knutselen koningsdag: knutsel zelf een kroon

Bij Suus’ kinderfeestjes kun je een kroon bestellen. Deze kun jezelf heel leuk versieren met stift, verf, sierstenen of stickers.De kronen zijn in lengte verstelbaar en kunnen dus op maat gemaakt worden. Zo kun je wel heel gemakkelijk een mooie kroon maken!

De kroon (0,99) kun je hier bestellen

12. Knutselen koningsdag: kroontje van kant

Knutselen koningsdag: knutsel zelf een kroon

Doe een scheutje stofversteviger in een kommetje en leg hier een kanten lintje in tot het doordrenkt is. Wring met de vingers de stofversteviger eruit. Leg het lintje op een stukje waspapier en haal dep met een servetje de overige stofversteviger eraf. Laat het kant nu een uurtje drogen of leg het kort in de oven. Herhaal de voorgaande stappen drie of vier keer tot het lintje rechtop kan staan en zijn vorm kan behouden. Vervang het waspapier door een nieuw stukje en verf het kroontje (zilver of goud). Je kunt hier glitter overheen strooien.  Laat het lintje drogen en knip dan de zijkantjes eraf. Lijm de twee zijkanten van het lintje aan elkaar en zorg dat het in de goede vorm blijft door het om iets rond te hangen (kopje). Nu is je kroontje klaar!

De hele uitleg van deze knutsel vind je hier

13. Knutselen koningsdag: tiara van vilt

Knutselen koningsdag: knutsel zelf een kroon

Knip van papier de vorm van een kroon uit. Knip deze vorm ook uit van vilt maar laat veel ruimt aan de onderkant over (meer dan voor een kroontje). Vouw het vilt om de diadeem heen en knip aan de achterkant dezelfde vorm van het kroontje uit (gebruik de voorkant als voorbeeld). Lijm de twee kanten aan elkaar vast en en plak hier nog een stukje vilt op in de vorm van een iets kleiner kroontje. Gebruik sierstenen om het te versieren. Nu is je kroontje klaar!

De uitleg van deze knutsel vind je hier

14. Knutselen koningsdag: kristallen kroon

Knutselen koningsdag: knutsel zelf een kroon

Neem een lege plastic fles en knip een stuk van het midden eruit en zo hoog als je ongeveer je kroon wilt hebben.
Teken op een papier de vorm die je wilt dat je kroon heeft en teken ook de binnenkant (dus waar je wilt dat de glitter komt). Plak dit met plakband aan de binnenkant van je plastic rondje.
Knip vervolgens de buitenkant van de kroon uit.
Gebruik glitterlijm om aan de buitenkant de lijnen te volgen die je op het papiertje getekend hebt. Als je alles getekend hebt kun je het papiertje eruit halen. Laat je kroon drogen. Nu is hij klaar!

De hele uitleg van deze knutsel vind je hier

Comment Section

0 reacties op “Knutselen koningsdag: 14 manieren om een kroon te knutselen

Plaats een reactie


*