Een leuk dagje weg, Sinterklaas uitjes om nooit te vergeten!
arrow_drop_up arrow_drop_down
22 november 2014 

Een leuk dagje weg, Sinterklaas uitjes om nooit te vergeten!

Het is weer weekend. Tijd om iets leuks te gaan doen met het gezin. Een leuk dagje weg in in deze tijd wel heel makkelijk. Wij verzamelden leuke Sinterklaas uitjes die niet snel worden vergeten.  We horen graag van je hoe je dagje weg is geweest of misschien heb je nog wel meer tips voor ons!

In heel Nederland barst het van de leuke Sinterklaas activiteiten. Bijzondere die wij je graag aanbevelen zijn:

Pietendorp

In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is een heus pietendorp. Hier kun je allerlei leuke Sinterklaasactiviteiten doen als pepernoten bakken en perpenotenlingo. Dit jaar proberen de pieten de grootste chocoladeletter ter wereld te maken. Dit gebeurt op 23 november!

locatie: Zuiderzeemuseum Enkhuizen

23, 29, 30 november

www.zuiderzeemuseum.nl/nl/1131/pietendorp

Het pakhuis van Sinterklaas

Breng een bezoekje aan het pakhuis van Sinterklaas. Hier staan metershoge rekken met dingen die met Sinterklaas te maken hebben, vind je antwoord op al je belangrijke Sinterklaasvragen, kun je een spoedcursus daklopen krijgen en zijn alle dagen pieten die je tekeningen in ontvangst kunnen nemen. Sinterklaas komt ook af en toe. Wil je weten wanneer? Kijk dan op de website www.limburgsmuseum.nl

Locatie: Limbrugs museum

kosten: €4

Het huis van Sint in Utrecht

Vanaf 15 november kun je iedere dag het huis van Sinterklaas bezoeken. Neem een kijkje in de slaapkamer en werkkamer van Sint. Sint zal je hier zelf ontvangen!

Locatie: museum Catherijne convent in Utrecht

www.huisvansinterklaasinutrecht.nl

Het park van Sint

Ouwehands dierenpark is in de Sinterklaasperiode het park van Sint met een leuke Sinterklaasshow en veel leuke activiteiten. Doe mee met de pietentraining, ga op de foto met Amerigo en verdien een pietendiploma.

16, 22, 23, 29 en 30 november

Ouwehands dierenpark Rhenen

www.parkvansint.nl

Knutselen voor Sint

Wij knutselen de komende periode allerlei leuks voor Sint. Op 2 december kun je bij Suus kinderfeestjes allerlei lekkers komen maken, kies je voor een chocoladeletter, een speculaaspop, een marsepeinen varken of misschien toch cakepop pietjes?

Meer informatie en aanmelden kan viawww.suuskinderfeestjes.nl/knutselen/knutsel-je-mee-de-sinterklaastijd/

Kosten: 10 euro

Sinterklaas uitzwaaien

Het is jammer maar Sint gaat weer naar huis. Op 6 december kun je hem uitzwaaien in Monnickendam. Neem je lampion mee , zo wordt het extra bijzonder!

Locatie: Grote kerk in Monnickendam, vanaf 18 uur
kosten: gratis

 

 

Sinterklaas komt ook in de verschillende theaters. Leuke shows met Sint en zijn pieten, meezingen met de nieuwste Sinterklaashits. Dat wordt een bijzonder dagje weg:

 

Theatervoorstelling:het boek van Sinterklaas

In de bibliotheek van Rotterdam kun je de leuke voorstelling “het boek van Sinterklaas bekijken van Koos Wieman. Een voorstelling voor de kleinsten met de bekende Sinterklaasliedjes, en … komt Sint nu wel of niet??

Bibliotheek Rotterdam

26 november, 15.30 uur

www.bibliotheek.rotterdam.nl

Theatervoorstelling:Oh kom er eens zingen, Cor Bakker en muziekpieten

Zing mee met de bekende maar ook nieuwe en grappige Sinterklaasliedjes. Wie weet komt Sinterklaas ook langs!

Concertgebouw Amsterdam

3 december, 15.30 uur

www.concertgebouw.nl

zapp Sinterklaasfeest

Zing dans en doe mee met dit grootse Sinterklaasfeest. De kinderen van het junior songfestival, Spangas, en Tim en Monique; zij zijn er allemaal.

Bij de ANWB bestel je met korting kaartjes voor dit feest.

29 en 30 november, jaarbeurs Utrecht

www.anwb.nl/landvananwb/zapp-sinterklaasfeest?c=3

Theatervoorstelling:Karel de kok en de verjaardag van Sinterklaas

In het kasteel van Sinterklaas gebeuren vreemde dingen. Kunnen Karel de kok en zijn vrienden alles op tijd oplossen? Een vrolijke kinderklucht over Sinterklaas!

Diverse theaters

http://kindertheatergids.nl/karel-de-kok-en-de-verjaardag-van-sinterklaas/

 

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Koekje erbij?