Gymtas versieren

Nodig:

(Klik op de producten om ze te vinden in onze webwinkel)

Liever alles bij elkaar? Kies dan voor het knutselpakket

Zo maak je de rugzak:

Als alle kinderen klaar zijn, kun je ze een knutseldiploma uitdelen. Het diploma vind je hier

Zo kan het ook:

Met textielverf kunnen de kinderen ook schilderen op de tas. Ook kun je ervoor kiezen de kinderen laten stempelen. Kies dan voor leuke stempels en textielverf. Deze laatste kun je op een schaaltje leggen zodat de stempels goed gedoopt kunnen worden. Hierbij loop je alleen het risico dat er te veel verf aan de stempel komt. Je kunt ook met een kwast verf op de stempel smeren of wat verf op een spons spuiten en de kinderen de stempels op de spons laten drukken.

Zorg zelf nog voor het volgende:

Scharen

oven

plakband

tang (waarmee je de oogjes kunt dichtknijpen en openen)

bakpapier

gatentang of perforator

Zorg dat je een ruime tafel hebt om aan te werken. Leg alle materialen vooraf neer.

Geef ieder kind de pagina’s met de afbeeldingen van de dieren en laat het de gewenste afbeeldingen uitknippen.

Nu kan de gekozen afbeelding onder een stuk krimpfolie worden gelegd en geplakt. Plak hiervoor een stukje plakband dubbel. Zo verschuift de afbeelding niet.

Let op dat de kinderen de afbeelding niet midden op het krimpfolie plakken. Uit het krimpfolie moeten namelijk meerdere afbeeldingen worden geknipt. Eventueel kunt u voorafgaand aan het feestje het stuk krimpfolie in 4 gelijke stukken knippen. Hiermee voorkomt u dit probleem.

Nu kan de tekening worden overgetrokken met de permanente marker.

Als dit klaar is, kan de tekening voorzichtig worden uitgeknipt. Let op, dit is een lastig klusje. Laat de kinderen iets buiten de tekening knippen. Bij jongere kinderen is het verstandig dit zelf te doen.

Zodra de tekening is overgetrokken kan deze ingekleurd worden met de neonstiften.

Laat het nu aan de bovenzijde een gat maken met de gatentang of de perforator. Let er bij een perforator goed op dat de gaatjes niet aan de rand van het folie komen.