arrow_drop_up arrow_drop_down
6 november 2015 

Minion lampion van een fles

Hier in Noordholland is het Sint Maarten virus al uitgebroken. Kinderen lopen druk in de rondte met lijm, papier en schaar want op 11 november moet er een prachtige lampion zijn zodat ze in de avond de deuren langs kunnen voor Sint Maarten. Ook bij mijn op school wordt er hard gewerkt.
Bij mijn collega Karin in groep 3 was Lee druk bezig met deze Minion lampion en ik vond hem zo mooi dat ik  de lampion graag een plekje wilde geven in dit blog.

Minion lampion, dit heb je nodig:minion lampion

  • Plastic fles
  • gekleurd  papier
  • wc rol
  • lijm
  • schaar
  • aluminiumfolie
  • chenilledraad
  • prikpen

Scheur kleine strookjes papier en beplak de lampion hiermee.

Plak nu aan de bovenzijde een strook zwart papier.

Knip de buitenzijde van een cirkel papier die iets groter is dan de diameter van de wc-rol in en plak deze in de wc rol. Nu kun je de wc rol beplakken met aluminiumfolie en vervolgens kun je hem op de fles plakken.

In de wc rol kun je nog met zwarte stift een oog tekenen op het papier.

Prik  nu gaatjes in de bovenzijde van de fles en steek hier stukjes chenilledraad in.

 

Veel plezier bij Sint Maarten!

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

 

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Koekje erbij?