dinosaurus kinderfeestje

Dinosaurus kinderfeestje

Lekker spannend, terug in de tijd

We gaan terug in de tijd, helemaal naar de tijd dat er nog geen mensen waren en dino's de wereld bevolkten. Grote, kleine, gevaarlijke en vliegende dino's. Tijdens het dinosaurus kinderfeestje ontmoet je ze allemaal

Een dinosaurus feestje van start tot eind

dinosaurus kinderfeestje

Zo begin je...

Aankomst, cadeautjes uitpakken en iets lekkers eten. Versier een eenvoudige taart met een dino-topper en versier de woonkamer met leuke dino versiering. Neem voor ieder kind even de tijd zodat het zich op zijn gemak voelt.
dinosaurus kinderfeestje

Schminken en verkleden...

We worden dino-onderzoekers. En dan moet je natuurlijk niet erg opvallen. Allemaal camoeflagekleding aan dus en misschien heb je ook wel een verrekijker of een vergrootglas nodig voor onderweg. Je weet maar nooit wat je straks tegen komt. 

En als je op pad gaat, heb je natuurlijk ook een knapzak nodig met wat lekkers en iets te drinken. Een knapzak maak je super makkelijk van een theedoek en een bamboestok.

Wil je schminken? Misschien kun je de kinderen we omtoveren in echte dino's, scroll een klein stukje verder voor leuke ideetjes

dinosaurus kinderfeestje

Samen op pad

Even lekker bewegen, dat lukt altijd goed bij een speurtocht, en natuurlijk kun je ook een leuke dinosaurus speurtocht organiseren. 

Ga samen op zoek naar de vermiste dino eieren en speel onderweg grappige dino- spelletjes. Het wordt zeker een succes. Liever een kant en klare speurtocht? Die vind je hier.

dinosaurus kinderfeestje

We maken iets leuks!

Tijd om te knutselen, wat denk je van dino-maskers of dino eieren die open kunnen?
dinosaurus kinderfeestje

Een goed einde

En dan is het feestje bijna voorbij. Zorg voor een knallend einde. Deel ieder kind bijvoorbeeld zijn of haar eigen dino diploma uit en vergeet niet om een leuke foto te maken die je met de ouders kunt delen.

dinosaurus kinderfeestje

Tips voor een geslaagd dinosaurus kinderfeestje

Is jouw kind helemaal fan van de t-rex, de velociraptor of de brontosaurus? Dan ligt een dinosaurus kinderfeestje natuurlijk voor de hand. Maar hoe organiseer je dit nu op een leuke manier zo dat het jou niet teveel moeite kost en de kinderen terugkijken op een onvergetelijk feest. Ik geef je mijn beste tips.

 • Maak voor het dinosaurus kinderfeestje een goede planning. Alleen de uitnodigingen versturen, leuke decoratie scoren en wat kleurplaten printen is niet voldoende. Grote kans dat de kinderen dan halverwege het feestje elkaar in de haren vliegen.
 • Organiseer je het kinderfeestje voor jonge kinderen? Maak het dan niet te lang en laat ruimte voor eigen invulling en wat ontspanning. Een kinderfeestje is voor veel kinderen heel spannend en indrukwekkend. Houd hier rekening mee.
 • Blijf je er wel of niet bij? Of spreek je af dat je af en toe om het hoekje komt kijken? Hoe ouder de kinderen, hoe vervelender ze het vaak vinden als jij je steeds met ze bemoeit maar het is natuurlijk wel handig als je zo af en toe een oogje in het zeil kunt houden. Zorg dus dat je dit vooraf wel duidelijk hebt voor jezelf en de kinderen. Je kunt natuurlijk subtiel aanwezig zijn als spelleider bij een onderdeel van het feestje of om even wat drinken in te schenken of iets lekkers te serveren. 
 • Hoeveel kinderen mogen er komen? Maak het niet te gek en zorg dat het aantal kinderen dat uitgenodigd wordt ook voor jou te hanteren is. Een vuistregel die vaak wordt gebruikt is de leeftijd van het kind +1 met een maximum van 8 kinderen.
 • De kamer versieren kan natuurlijk met slingers maar je kunt de kamer ook omtoveren in een dino-jungle. Hang op verschillende plekken wat repen groen stof naar beneden en decoreer de kamer met trossen groene ballonnen. 


Zo versier je het feestje

Dinosaurus traktatiezakjes
Vlaggenlijn dinosaurus
Tafelkleed dinosaurus

Wat ga je doen op je dinosaurus kinderfeestje?

kinderfeestje dinosaurus schmink

Schminken

Je gezicht omtoveren tot dino of een groot litteken op je arm want jij bent gebeten door een dino. Met wat schmink kun je kinderen natuurlijk veranderen in de spannende monsters. Weet je niet zo goed hoe dat moet? Hier vind je een voorbeeld

dinosaurus hoed knutselen

Dino's knutselen

Een dinohoed, een stoere armband maken of dino eieren open slaan. Je kunt natuurlijk lekker knutselen in het dino-thema. We verzamelden wat leuke knutseltips voor je.
dinosaurus kinderfeestje armband maken
Dinosaurus armband maken
dinosaurus kinderfeestje dinosaurus van papier
Dinosaurus van papier
dinosaurus kinderfeestje dino knutselen
Dinosaurus uit het ei
dinosaurus kinderfeestje fossielen maken
Fossielen van zoutdeeg
dinosaurus kinderfeestje knutselen

Dino poten knutselen

dinosaurus speurtocht

Dinosaurus speurtocht

Lekker op pad en dinosaurus spelletjes spelen. Een dinosaurus speurtocht organiseer je met weinig moeite. Zo kun je samen speuren naar het verdwenen dino-ei (verrassingseieren bijvoorbeeld) of kun je samen dino botten zoeken. (plastic botten zijn te koop bij verschillende feestwinkels)

Onderweg speel je natuurlijk spannende dino spelletjes. 

dinosaurus eieren maken

Dino-eieren stukslaan

We gaan zelf als paleontoloog aan de slag. De dino-eieren moeten natuurlijk heel voorzichtig worden stukgeslagen. Deze eieren kun je zelf in elkaar zetten en kunnen de kinderen met een hamertje open maken. Zou er een kleine dino in zitten?
dinosaurus kinderfeestje fossielen opgraven

Fossielen opgraven

Heb jij een zandbak in de buurt? Grote kans dat daar dino-resten begraven liggen die met zorg moeten worden uitgegraven. 

Zoek wat kleine din0saurussen van plastic bij elkaar en graaf die in  in een zandbak. Nu is het aan de kinderen om ze op te graven. Om geruzie te voorkomen, kun je ervoor kiezen om met afzetlint of koord de zandbak in vakken te verdelen en kun je ieder kind in een eigen vak laten graven.

dinosaurus kinderfeestje dino-toss

Spelletjes op je dinosaurus kinderfeestje

Spelletjes horen er natuurlijk ook bij En het is helemaal leuk als je spelletjes in het thema passen. Hier dus een paar spelletjes in het dinosaurus thema:
 • Dino eieren estafette; kook eieren en geef de buitenzijde met stift wat gekleurde stippen. De kinderen gaan nu voorzichtig de eieren naar de overzijde van het speelveld brengen. Twee kinderen staan bij de startstreep en leggen een ei op een pollepel. Op je startteken lopen ze zo snel mogelijk naar de overkant
 • Prik de hoorn op de dino; we spelen ezeltje prik  maar dan natuurlijk de dino variant. Teken op een groot vel een dinosaurus en maak van stevig karton een grote hoorn. Een voor een mogen de kinderen geblinddoekt proberen de hoorn op de juiste plek op de dino te plakken. 
 • Triceratoss, voor dit leuke spel moet je wel eerst zelf aan de slag. Teken op een groot  vel een dinosaurus en zet op de dino een paar pilonnen als hoorntjes. Nu kunnen de kinderen hier ringen omheen proberen te gooien
 • Lopen op dinosaursvoeten. Maak van karton of foam deze grappige dinovoeten. Wie kan er het snelst van de ene naar de andere plek komen?

Even rustig aan...

Een goede afwisseling tussen actie en ontspanning is super belangrijk voor ieder kinderfeestje. Als de spanning te hoog wordt,kan dat ontaarden in een huilbui of een fikse ruzie. En zeg nu zelf, ook jij moet ook even bijtanken.

Zorg dus tijdens het feestje voor wat rustmomenten en dat kan op allerlei manieren. Even een kleurplaat kleuren, even lekker samen genieten van een lekker dino snackje, een spannend dino verhaal voorlezen of een stukje film kijken.

Houd bij dat laatste wel in je achterhoofd dat voor jonge kinderen een hele film kijken wat lang kan zijn. Je kunt er ook voor kiezen dit in stukjes te doen. 

Dinofilms genoeg trouwens: denk maar aan Disneys' Dinosauriƫr, de goede dinosauriƫr of Platvoet en zijn vriendjes. Bij oudere kinderen denk je natuurlijk aan Jurassic parc maar let op, deze is best een beetje spannend

Je hele feestje in een paar klikken geregeld

Dino bouwplaat
Dinosaurus uitnodigingen
Dino decoratie
dinosaurus kinderfeestje

Voor welke leeftijd?

Voor welke leeftijd is een dino-feestje nu eigenlijk geschikt? Misschien is het het allerbelangrijkst dat je vooral goed kijkt naar je eigen kind. Is dit thema iets waar het in het dagelijks leven ook veel belangstelling voor heeft? Dan zou dit wel eens een heel goed thema kunnen zijn. Over het algemeen wordt vinden kinderen in de leeftijd van 4 tot 9 jaar dit een leuk thema.

dinosaurus kinderfeestje taart

Taart hoort erbij

Of cupcakes natuurlijk en die maak je gewoon zelf. Het hoeft niet moeilijk. De meest eenvoudige optie is dat je een kant en klare taart versiert met plastic dino's die je misschien plaatst in een omgeving van wat groen (bijvoorbeeld verse munt) of wat stenen (drop of chocolade) maar je kunt er natuurlijk ook iets bijzonders van maken. Deze taart bijvoorbeeld kun je ook zelf maken. H

Trakteren en lekkere hapjes

dinosaurs kinderfeestje traktatie
Dino modder
dinosaurus kinderfeestje traktatie
vrolijke dino's van papier

Traktatie bord

dinosaurus kinderfeestje eten
dinosaurus ogen
dinosaurus kinderfeestje eten
dinosaurus eieren
dinosaurus kinderfeestje uitnodiging

Dinosaurus kinderfeestje Uitnodigingen

Een leuke uitnodiging hoort natuurlijk bij je kinderfeestje. Maak je ze dit jaar zelf? Deze uitnodigingen maak je gezellig samen met je kind. Pak het papier er maar vast bij. Nog even wat tips voor de tekst:
 • Geef duidelijk de tijdstippen aan
 • Worden de kinderen gehaald en gebracht of moeten de ouders dit zelf regelen?
 • Zijn er nog speciale dingen die jij moet weten? Vraag dit ook persoonlijk nog even na bij de ouders,
 • Vraag de ouders om een telefoonnummer in geval van acute heimwee of andere calamiteiten
 • Geef duidelijk aan wat kinderen mee moeten nemen.Ga je bijvoorbeeld knutselen? Dan is het handig om te vragen niet de nieuwste kleren aan te trekken
 

Ontmoet Don Dino

Ontmoet Don Dino, paleontoloog van beroep. Don Dino heeft een ontdekking gedaan maar is nu zijn zijn notities weg. Kun jij hem helpen en de notities zoeken? Dan ontdekken we samen vast welke dino hij heeft gevonden!

Ook leuk...

dinosaurus borden
Dinosaurus borden
Dinosaurus hoeden