Disco feestje

Lekker dansen op je verjaardagsfeest!

Trek je dansschoenen maar aan. We gaan dansen en zingen op jouw disco feestje. 

En hoe je nu het leukste disco feest kunt organiseren, laat ik je stap voor stap zien.

Zo organiseer je lekker makkelijk een onvergetelijk discofeestje!

Een disco feest in stappen

Laat de feestgangers maar komen!

Heb jij lekker veel vrienden uitgenodigd? Gezellig hoor! Niet iedereen komt natuurlijk tegelijk binnen. En misschien hebben ze ook wel een leuk cadeau voor je meegenomen. Zorg dus voor een plekje waar je de cadeautjes kunt ontvangen en leuk neer kunt leggen. Zo slingert niet alles rond. Zet de muziek alvast lekker aan zodat iedereen in de stemming kan komen en eventueel kun je alle gasten al iets leuks overhandigen, bijvoorbeeld een Hawai ketting of een lichtgevende armband. 

Zet wat stoelen neer of kies voor wat kussens die je leuk in een hoekje legt zodat de kinderen die niet meteen willen gaan dansen ook even kunnen wennen of daar gezellig toe kunnen kijken.

DJ, draai je plaatje!

Komt er een echte dj, zet je een playlist aan of mag je grote broer of mama de plaatjes draaien? Als je kiest voor een dj of als iemand plaatjes gaat draaien (klinkt wel een beetje ouderwets eigenlijk) richt dan een plek in waar diegene kan staan. Een tafel met een glimmend kleed en de muziekinstallatie en wat lichten, het lijkt al snel helemaal echt!

Een spelletje tussendoor

Alleen maar springen en dansen, dat gaat misschien na een tijdje vervelen en dus is het slim om tussendoor af en toe te zorgen voor wat afwisseling. Dat kan door tussendoor wat leuke muziekspelletjes te doen. Ik heb er een aantal voor je bij elkaar gezocht. Je vindt ze hieronder.

Even wat eten...

Bij een discofeestje heb je de tuin of de kamer natuurlijk helemaal leeg geruimd zodat er extra veel plek is om te dansen. Even wat eten tussendoor, van een snackje tot een maaltijd moet dus even anders. Denk hier vooraf wel even goed over na. Kies voor kleine hapjes die je niet achteraf uitgesmeerd in de planten vindt. Ik heb een lijstje voor je gemaakt van hapjes die passen bij een discofeestje. Je vindt ze hieronder.
disco feestje vieren? de beste tips

Het is tijd, de hoogste tijd...

Het einde van je discofeestje moet natuurlijk ook knallend zijn. Dat kun je letterlijk doen door af te sluiten met een confettikanon maar je zou ook alle kinderen een discodiploma kunnen geven. Ik heb er eentje voor je klaargemaakt. Hier kun je hem downloaden. Helemaal leuk is het natuurlijk als het laatste nummer op het feest het favoriete nummer van de jarige is waarop iedereen nog één keertje uit zijn plaat kan gaan. En misschien kun je de ouders vragen iets eerder te komen zodat ook zij nog een paar nummertjes mee kunnen dansen. (niet alle kinderen vinden dit leuk dus eerst even overleggen met de jarige)

discofeestje, geef iedereen een disco diploma

Disco diploma

Het feestje afsluiten met iets leuks voor iedereen? Ik heb een disco diploma voor je gemaakt dat je hier kunt downloaden. Versiering voor je disco feestje

Disco feestje vlaggenlijn
Disco feestje tafelkleed

Meer leuks zien voor je disco feestje?

Spelletjes voor je disco-feestje

Alleen maar dansen is ook zo saai. Wissel het dansen dan ook af met leuke korte spelletjes die helemaal passen in het thema.

Ik heb een paar ideetjes voor je verzameld:

 • spaghetti dansen, verdeel de kinderen in tweetallen en laat ze tegenover elkaar staan. Op je startteken doet ieder tweetal een ongekookte spaghettisliert in de mond en begint te dansen. Welk tweetal kan dansen zonder dat de sliert breekt?
 • limbo dansen; een bezem of stok is genoeg voor dit spel. Zet de kinderen in een lange rij en laat ze een voor een onder de stok door dansen. Natuurlijk gaat de stok steeds een stukje lager
 • ballonbuik; dansen met een ballon tussen je in geklemd, lukt het jou? Je kunt de ballon geklemd tussen de buiken de hoofden of zelfs achterstevoren tussen de ruggen houden.
 • Muziek quiz, zoek wat leuke muziekclips uit, verdeel de groep in twee of meer teams en speel steeds een fragment af. Wie weet de meeste titels en artiesten?
 • Stoelendans, het bekende spel kun je ook zonder stoelen spelen. Zo kun je bijvoorbeeld kussens op de vloer leggen of voor ieder kind een eenvoudig vel papier waar het op kan staan
 • stopdans, zodra de muziek stopt, sta je stil. Wie doet dit het best?
 • hitjesbingo, ik heb een kant en klare hitjesbingo inclusief uitleg en spelkaar voor je gemaakt. Klik hier om het te bekijken.
disco feestje vieren, de beste tips

Muziek op je disco feestje

Lekker dansen op de leukste muziek, daar draait het natuurlijk om. 

En ook hier zijn natuurlijk verschillende manieren voor.

 • Boek een dj (hier vind je een leuke dj)
 • Maak vooraf een Spotify list en speel deze af
 • Draai zelf live voor de kinderen de leukste liedjes (voordeel hiervan is dat je ook verzoeknummers kunt draaien

Een goede muziekinstallatie is dus wel nodig.Maar vaak is de installatie die je thuis hebt staan al wel voldoende om de muziek in de  woonkamer gezellig en sfeervol te laten klinken. (waarschuw dus wel de buren even)disco feestje download gratis een uitnodiging

Uitnodigingen versturen

Nodig je iedereen uit voor je feestje? Dat doe je natuurlijk wel in stijl. Ik heb een uitnodiging voor je gemaakt die je hier kunt downloaden. 
Op de pagina staan twee uitnodigingen. Knip de pagina dus in twee delen en schrijf op de achterkant jouw eigen tekst. 

Extra leuk wordt het als je de uitnodiging in een envelop doet met wat confetti erbij of bijvoorbeeld aan een coole zonnebril hangt.disco feestje, dit zijn lekkere hapjes

Hapjes voor je disco feestje

Even iets lekkers eten, op een disco feestje is dat toch even lastiger omdat de kinderen meestal niet samen aan een tafel zitten. 

Houd bij de keuze voor hapjes hier dan ook rekening mee.

Je kunt gedurende het feestje telkens kleine hapjes rondbrengen maar kunt er ook voor kiezen om de hapjes juist allemaal samen op een buffettafel te zetten die je op zijn beurt natuurlijk leuk aankleedt. Bij dat laatste is het voordeel dat de kinderen ook niet tijdens het dansen met eten rondlopen.

Dansen maakt dorstig. Zorg dus dat de kinderen eenvoudig iets te drinken kunnen pakken en kies misschien niet alleen maar suikerdrankjes maar zorg ook voor een grote kan met water ( die je natuurlijk ook extra leuk kunt maken door er wat gesneden fruit in te doen

Ideetjes voor hapjes zijn:

 • popcorn in een bakje
 • broodje hotdog
 • chips
 • kaas, worst
 • groente gesneden eventueel met een sausje
 • soesjes
 • smarties
 • groente of fruitstokjes
 • nacho's
 • pizzapuntjes
 • kaasstengels
 • worstje opgerold in een stukje bladerdeeg

Zo maak je je disco feestje extra leuk

Gouden confetti ballonnen
Gouden rietjes

Onze tips voor een geslaagd disco feestje

Pak pen en papier er maar even bij want met deze tips wordt een disco feestje nog makkelijker en zeker leuker

 • Ga jij de uitnodigingen versturen? Vergeet niet om de gasten dan te vragen een lijstje te sturen met hun 5 favoriete nummers. Die komen natuurlijk zeker op de playlist.
 • DJ op bezoek of zelf nummers draaien voor de kinderen? Dan willen de kinderen zeker verzoeknummers aanvragen. Leg een lijstje klaar dat de kinderen in kunnen vullen. Dan kan de dj deze nummers draaien op een moment dat past.

discofeestje organiseren? Dit zijn leuke extra activiteiten

Voor de afwisseling

Niet alle kinderen houden van dansen en soms is het ook even leuk om eventjes iets anders te doen. Voor die momenten nog een paar tips:

 • Heb je een klein hoekje over? Maak daar dan een leuke fotohoek van. Leg hier wat fotoprops neer, wat gekke zonnebrillen of wat verkleedkleren en wellicht wat schmink. Misschien lukt het om een leuke achtergrond te maken waar de kinderen voor kunnen staan (wat pakpapier tegen de muur plakken en je hebt een leuke foto plek) en met een instant camera maak je de leukste foto's van de kinderen als aandenken
 • Voor kinderen die niet zo goed tegen de drukte kunnen kun je een chillhoekje maken. Leg wat kussens op de grond, zoek wat stripboekjes bij elkaar en je hebt een fijn plekje gecreëerd voor kinderen die even willen bijkomen van al het feestgedruis
Disco feestje, welke locatie is geschikt?

Waar vier je een disco feestje?

Natuurlijk, je kunt de woonkamer leeg maken en daar het feestje vieren maar misschien is het ook een keertje leuk om het feestje ergens anders te organiseren. Dan heb je wat meer ruimte en misschien ook meer mogelijkheden.

Sommige scoutings verhuren hun ruimte en door heel Nederland zijn kleine en grote zaaltjes te huur.

Ga je het discofeestje thuis vieren? Vergeet dan niet de buren even vooraf een seintje te geven zodat ze weten wat ze te wachten staat.  Wel zo prettig.

Zoek je versiering voor je discofeestje?