tips voor een kookfeestje

Kookfeestje

Koken, bakken en proeven op je kookfeestje

Taarten bakken of pizza's, of misschien zelfs wel een 3 gangen diner. Een kookfeestje is leuk!

Maar hoe zorg je nu dat je een onvergetelijk kookfeestje hebt?

Een kooklfeestje  organiseren is helemaal niet moeilijk!

We helpen je een handje op weg.

Een opzet van het kookfeestje

Een kookfeestje van binnen komen tot naar huis gaan. Wij laten je wat onderdelen zien waarmee je  makkelijk je kookfeestje kunnen vullen. Kies dat wat bij je past en stel zo eenvoudig je kookfeestje samen.
Opzet

Aankomst, cadeautjes uitpakken en samen taart eten. Misschien gaan we eerst wel lekker cupcakes versieren die we daarna opeten.

Schminken en verkleden. Op een kookfeestje heb je een koksmuts en een kookschort nodig.

Een koksspeurtocht, samen ingrediënten verzamelen tijdens een speurtocht waar je later een heerlijk gerecht van maakt. Onderweg speel je natuurlijk spelletjes die passen bij het thema.

Knutselen; wat dacht je van jouw eigen koksmuts versieren of een kookschort beschilderen.

We sluiten het feestje af met een echt koksdiploma en natuurlijk gaan we samen op de foto.

Onze tips voor een geslaagd kookfeestje

Waar moet je aan denken bij het organiseren van een kookfeestje?

 • Eten staat natuurlijk centraal bij een kookfeestje. Eten maken maar ook gezellig samen eten. Kies een thema. Ga je taartjes maken, cupcakes versieren of wordt het een 3-gangen maaltijd, of wat dacht je van pizza's bakken?
 • Een speurtocht is altijd een fijn moment waarop kinderen even lekker kunnen uitrazen. Dat kan ook bij een kookfeestje. Stuur de kinderen op pad met een boodschappenmand en laat ze onderweg leuke spelletjes doen. Bij ieder spelletje ontvangen de kinderen een ingrediënt waarmee ze straks een heerlijk gerecht kunnen maken.
 • Als je gaat koken heb je natuurlijk wel een schort en een koksmuts nodig. En die kun je leuk versieren. Papieren koksmutsen kun je leuk en makkelijk versieren met stift. Kookschorten kun je versieren met textielstiften. Dan heeft ieder kind meteen een mooi aandenken aan een leuk feestje
 • Bij een lekkere maaltijd horen natuurlijk ook menukaarten. Die kunnen de kinderen zelf maken. Zo heb je meteen een leuke invulling van een stil moment.
 • Niet iedere kok vindt ieder onderdeel altijd even leuk. Zorg dan ook voor een plekje en materialen waar de koks die de drukte even niet aankunnen of koks die eerder klaar zijn zich even kunnen terugtrekken. (met kleurplaatjes, wat leuke boekjes of een spelletje)
kookfeestje

Hoe lang duurt je kookfeestje

Eerst iets lekkers maken en dan opeten. Dat kost wat tijd maar maak het kinderfeestje niet te lang. Een kinderfeestje van maximaal 3 uur is echt wel lang genoeg!

tips voor een kookfeestje

Spelletjes voor een kookfeestje

Af en toe een spelletje tussendoor  of spelletjes tijdens  de speurtocht. Hier vind je een aantal ideeën.

 • Fijnproevers, goede koks hebben natuurlijk een perfecte smaak. Kunnen zij de verschillende smaken herkennen?
 • Koksmemory; Leg onder een kleed 2 lepels, 2 pollepels, 2 bekers, 2 kommetjes etc, laat de kinderen nu om beurten voelen onder het kleed. Kunnen zij 2 dezelfde dingen vinden?
 • Eierrace. Geef twee kinderen een pollepel met daarop een hardgekookt ei. Op je startteken mogen de kinderen proberen zo snel mogelijk naar de eindstreep te komen. Natuurlijk mag het ei dan niet van de lepel vallen.
 • Dit moet in de soep: We maken samen een lang recept. Het eerste kind start met "ik maak soep en doe erin..." Nu mag het iets noemen. Vervolgens herhaalt het volgende kind dit en noemt nog een ingrediënt. Hoeveel ingrediënten onthouden jullie samen?
een speurtocht voor je kookfeestje

Een speurtocht op je kookfeestje

De koks hebben ook een moment nodig om even uit te razen. Een speurtocht is dan een prima hulpmiddel. Bij een kookfeestje kun je dan prima kiezen om de kinderen tijdens de speurtocht ingrediënten bij elkaar te laten zoeken voor het gerecht dat ze later samen gaan maken. ( Bij taart kunnen dit bijvoorbeeld fondant, steekvormpjes en rollers zijn, bij pizza is dit bijvoorbeeld meel, een paprika en tomaten) Tijdens de speurtocht kunnen de kinderen spelletjes doen waarbij ze telkens een ingrediënt kunnen verdienen.

De route zet je eenvoudig uit met krijtpijlen of draadjes die je langs de route ophangt.

Vind je het lastig om dit zelf op te zetten? Kies dan voor een kant en klare speurtocht. Je hebt dan alles bij de hand en kunt zo aan de slag.

knutselen op je kookfeestje

Knutselen op je kookfeestje

Leuke dingen knutselen op je kookfeestje. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en twee rechterhanden heb je er ook niet voor nodig. Hier wat tips:

 • Een koksmuts versieren met stift of plakkertjes. Verstelbare papieren koksmutsen vind je hier
 • Kookschorten versieren. Met textielstiften kan ieder kind van een eenvoudig kookschort makkelijk een mooi eigen kookschort maken. Kookschorten vind je hier
 • Wil je het je makkelijk maken? Er zijn ook kant en klare knutselpakketten waar alle materialen, een duidelijk beschrijving en diploma's  in zitten waarmee je in een handomdraai een leuke knutselactiviteit organiseert.

Een beetje hulp nodig?

Kom je tijd te kort of mis je inspiratie? Wij helpen je graag met kant en klare materialen

Kook

speurtocht

Kant en klaar met film


€ 23,50

Draaiboek direct in je mailbox!


Decoratie kookfeest


Van slingers tot ballonnen en placemats


V.a. €1,95

kookfeestje themapakket

Kleed je kookfeest gezellig aan


Knutselpakketten


Alle knutselmaterialen, knutseldiploma en uitleg

vanaf 12,95

kookfeestje knutselpakket

Alles bij elkaar, beschrijving en diploma direct in je mailbox