Mozaïeken

Krijtbord of spiegel mozaïeken

Nodig:

  • Mozaiekstenen
  • MDF plank (30 x 30 cm., in de bouwmarkt zijn grote planken te koop die bij de zagerij voor je op maat gezaagd kunnen worden )
  • schoolbordverf of eenvoudige spiegeltegel ( deze laatste is te koop in de bouwmarkt)
  • verfroller
  • houtlijm (1 fles per 2 kinderen)
  • Wegwerpschort
  • voegsel
  • oude kwast
  • sponsje

Zo maak je het krijtbord of de spiegel:

Voor het krijtbord:Rol met een verfroller een of twee lagen krijtbordverf op de plank. Doe dit een paar dagen voor het feestje zodat de verf goed kan drogen.

Voor de spiegel: plak in het midden van de plank met de bijgeleverde plakkertjes de spiegel.

Dek de tafel af met kranten of een oud kleed.

Leg alle spullen op tafel klaar. Plak eventueel en stukje papier / krant midden op de krijtlaag of de spiegel. Dit kan met een dubbelgevouwen stukje plakband. Op deze manier bescherm je de krijtlaag of de spiegel  tegen de lijm.

Smeer lijm op een klein stukje van het bord en beplak dit met de mozaiekstenen. Tussen de stenen mag ruimte zitten. Probeer deze niet te groot te laten. Herhaal dit tot de hele rand is beplakt.

Als de gehele buitenrand van het krijtbord of de spiegel  is beplakt, moet het 24 uur drogen. Het voegen kan na 24 uur gebeuren. Doe dit niet meteen.

Na 24 uur, mag het  worden gevoegd. Het is verstandig de krijtlaag of de spiegel  even af te dekken met een papiertje om het te beschermen.

Je kunt het voegsel met een kwastje of een oud sponsje op je mozaiekrand smeren. Zodra je klaar bent met voegen, moet je meteen alle overtollige voegsel weghalen. Met een oud sponsje kun je voorzichtig over de mozaieklaag vegen. Maak het sponsje steeds schoon met water en veeg net zo lang tot je geen grijze laag meer ziet op je mozaieksteentjes.

Let op: als je hier te lang mee wacht, wordt het heel lastig de voegsluier weg te halen!


een spiegel mozaieken

Glazen potjes versieren:

Ook glazen potjes kun je met mozaiekstenen beplakken. Dit kun je ook afwisselen met andere dingen als knopen of kralen. Je kunt alles makkelijk met 3d lijm op het glas plakken. Voegen is nu niet nodig. Zo kan het licht nog mooi door de openingen schijnen.

Als alle kinderen klaar zijn, kun je ze een knutseldiploma uitdelen. Het diploma vind je hier.


een potje mozaieken

€ 72,50

Knutselpakket mozaieklichtje

Versier een lichtje met mozaieksteentjes, knopen en strasstenen. 

Dit pakket bevat alle materialen voor een groep van 12 kinderen 

Alle knutselpakketten bekijken?