paarden feestje

Paarden feestje

het leukste feestje voor paardenfans!

Ben jij een echte amazone of een paardenfan in hart en nieren? Dan wil jij vast een paarden feestje vieren op je verjaardag.

Hoe je dat doet? Hier vind je de beste tips voor een onvergetelijk paarden feestje.

Een paarden feestje in stappen

paarden feestje

Laat de feestgangers maar komen!

Het is de grote dag, je vriendjes komen binnen en het feest kan beginnen. Voor het zover is versier je de kamer natuurlijk helemaal in stijl. Leuke slingers, een paarden tafelkleed, en andere leuke paarden decoratie kun je online vinden. Hier vind je het makkelijk bij elkaar.

Maak je dit jaar je eigen slinger? Print mooie foto's van paarden, maak gaatjes aan de bovenkant en rijg die aan een lang koord dat je dwars door de kamer hangt.

Heb je vooraf voor iedereen een plek bedacht aan de feesttafel? Teken op grote vellen papier een paardenhoef en zet in de hoef de naam van de gast die op die plek mag zitten.

paarden feestje

Cadeautjes uitpakken

Gezellig samen aan tafel en om beurten de cadeautjes uitpakken of misschien toch net even anders?

Ga allemaal in een kring staan, leg je cadeautje voor je neer en zet gezellige muziek aan. Geef een cap of rijzweep door. Wie het voorwerp in zijn hand heeft als de muziek stopt,  mag zijn cadeautje aan de jarige geven.

paarden feestje

Knutselen

Iets leuks maken in het paardenthema? Er is van alles mogelijk. Ik heb de leukste tips voor je verzameld. Je vindt ze hier.
paarden feestje

Paarden speurtocht

Even lekker naar buiten en speuren. Een leuke paarden speurtocht is niet moeilijk te bedenken. 

Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld speuren naar het ontsnapte paard van de manege of kunnen ze een ruiter helpen die zijn alle accessoires is kwijt geraakt. Elke keer als de kinderen een spel hebben gespeeld, krijgen ze iets terug. (bijvoorbeeld een cap, een rijzweep, wat hooi, een wortel of een paardendeken

paarden feestje

Naar de manege

Is er een manege in de buurt waar je met de kinderen naartoe kunt? Dat hoort natuurlijk helemaal bij een paardenfeestje. 

Nu houden niet alle kinderen van paardrijden maar een paard borstelen of een wortel geven is natuurlijk ook heel leuk om te doen.

Knutselen op je paarden feestje

Knutselen is een leuke activiteit voor op een kinderfeestje. Hier vind je tips voor knutsels die passen bij een paardenfeestje.

Klik op de afbeelding voor de uitgebreide uitleg.

paardenfeestje, paard knutselen
Paarden marionet
paarden feestje paarden hoofdband knutselen
Paarden hoofdband

Paarden diploma

Voor iedereen een mooi diploma aan het eind van het feestje. Ik heb een paardendiploma voor je gemaakt dat je eenvoudig kunt downloaden.Spelletjes op je paarden feestje

Spelletjes tijdens je speurtocht of gewoon tussendoor op je feestje. Hier zijn de leukste spelletjes voor op je paarden feestje. 

Druk op de afbeelding en je kunt meer lezen over het spelletje

paarden feestje ezeltje prik

Ezeltje prik

paarden feestje stokpaard race
Stokpaard race
paarden feestje hoefijzer werpen
hoefijzer werpen
paarden bingo
Paarden bingo

Versiering voor je paarden feestje

paarden bekers
Paarden bekers
paarden borden
Paarden borden
paarden traktatiezakjes
Paarden traktatiezakjes
paarden uitnodigingen
Paarden uitnodigingen

Meer leuks zien voor je paarden feestje?

Onze tips voor een geslaagd paarden feestje

Pak pen en papier er maar even bij want met deze tips wordt een paardenfeestje nog makkelijker en zeker leuker

  • Hoeveel kinderen nodig je uit? Denk vooraf goed na wat handig is. Ga je met een groep naar de manege? Maak de groep dan niet te groot. Zo houd jij daar het overzicht en heb je aandacht voor alle kinderen.
  • Zijn alle kinderen paardenfans of zit er in de groep misschien ook een kind dat paarden nog een beetje spannend vindt. Houd hier rekening mee en vraag dit vooraf aan de ouders.
paarden  bekers
Paarden bekers
paarden borden
Paarden borden
paarden tafelkleed
Paarden tafelkleed
paarden servetten
Paarden servetten