Zeemeerminfeestje

het leukste feestje voor kleine zeemeerminnen

Ben jij een echte waterrat? Of groot fan van Ariël en krijg je nooit genoeg van de film van de kleine zeemeermin?

Dan is een zeemeerminnenfeestje precies wat jij zoekt.  Een zeemeerminnenfeestje organiseren is echt niet zo moeilijk. Ik laat je zien hoe je dit doet.

Een zeemeerminfeestje in stappen

Laat de feestgangers maar komen!

Het is de grote dag, je vriendjes komen binnen en het feest kan beginnen. Voor het zover is versier je de kamer natuurlijk helemaal in stijl. Leuke slingers, een zeemeermin tafelkleed, en andere leuke zeemeerminnen decoratie kun je online vinden. Hier vind je het makkelijk bij elkaar.

Maak je dit jaar je eigen slinger? print afbeeldingen van zeemeerminnen staarten, knip ze uit en maak gaatjes aan de bovenkant. Rijg die aan een lang koord dat je dwars door de kamer hangt.

Knip van blauw en groen crèpepapier lange stroken. Die kun je weer als zeewier in bosjes door de kamer hangen.
Mooie groene en blauwe ballonnen kun je in bosjes bij elkaar binden.
Meer leuke decoratie ideetjes? Die vind je hieronder.

Cadeautjes uitpakken

Gezellig samen aan tafel en om beurten de cadeautjes uitpakken of misschien toch net even anders?

Ga allemaal in een kring staan, leg je cadeautje voor je neer en zet gezellige muziek aan. Misschien kun je de muziek uit de film "de kleine zeemeermin"  afspelen.
Geef een mooie schelp door. Wie het in zijn hand heeft als de muziek stopt,  mag zijn cadeautje aan de jarige geven.

Knutselen

Iets leuks maken in het zeemeerminnenthema? Er is van alles mogelijk. Ik heb de leukste tips voor je verzameld. Je vindt ze hier.onder

Zeemeerminnen speurtocht

Even lekker naar buiten en speuren. Een leuke zeemeerminnen speurtocht is niet moeilijk te bedenken. 

Je kunt de speurtocht beginnen met het verhaal van zeemeermin Ariël. Haar parelketting is stukgegaan. En nu is zij ze aan het zoeken. De kinderen kunnen haar hierbij helpen. Ze gaan op zoek naar de vermiste parels. Misschien kun je  wat nepparels vinden die de kinderen kunnen verzamelen. Je kunt ook een parelketting tekenen op een groot vel. Telkens als de kinderen een parel vinden, kun je een stickertje uitdelen dat ze op  het vel kunnen plakken.
Tijdens de speurtocht spelen de kinderen leuke spelletjes die passen in het thema. Hieronder vind je wat leuke ideetjes.

Zeemeermin zwemmen

In veel zwembaden zijn er speciaal voor kinderfeestjes lessen zeemeermin zwemmen. Met een mooie zeemeerminstaart zwemmen is natuurlijk bijzonder om te doen. Een rondje over het internet levert vast ook een mogelijkheid op bij jou in de buurt

Waterspelletjes

Blijf je liever thuis? Dan kun je het feestje natuurlijk ook aanvullen met leuke waterspelletjes. Snoep happen in een teil met water of op een warme dag limbo dansen onder een straal water. Er zijn heel wat leuke dingen te doen.

Leuke waterspelletjes vind je hier.

Huis versieren voor een zeemeerminfeestje

Je huis gezellig aankleden voor het kinderfeestje? Er zijn leuke decoratiematerialen te koop maar met een beetje fantasie kun je zelf ook leuke versiering regelen. Hier zijn een paar ideetjes.
Kwal van een badmuts

Zeedieren van pom poms

Vis van papieren lampion

Gratis prints van decoratie

Zeemeermin taart

Een lekkere taart hoort bij een verjaardag. Maak jij een zeemeermin taart? Daar hoort natuurlijk een mooie staart op. Van een kant en klare dripcake maak je met niet teveel moeite een prachtige zeemeermin taart. Marsepein of fondant kneed je tot een mooie staart en in vormpjes druk je mooie schelpjes en zeesterren uit.

Knutselen op je zeemeerminfeestje

Knutselen is een leuke activiteit voor op een kinderfeestje. Hier vind je tips voor knutsels die passen bij een zeemeerminfeestje.

Klik op de afbeelding voor de uitgebreide uitleg.

Zeemeerminfeestje hanger

Schelpenketting van eierdoos

Zeemeermin staart knutselen
Zeemeermin  tas versieren

Eten op je zeemeerminnenfeestje

Iets lekkers eten op het feestje of een leuke traktatie? Hier vind je 5 verschillende lekkere hapjes. 

Welke kies jij?

Zeemeermin cupcakes

Zeemeermin Popcornbakjes

Parelschelp van macarons
Viscupcakes en krabcupcakes
Krabben croissantjes
Zeemeerminnen diploma gratis download

Zeemeermin diploma

Voor iedereen een mooi diploma aan het eind van het feestje. Ik heb een zeemeerminnen diploma voor je gemaakt dat je eenvoudig en gratis kunt downloaden.Spelletjes op je zeemeermin feestje

Spelletjes tijdens je speurtocht of gewoon tussendoor op je feestje. Hier zijn de leukste spelletjes voor op je zeemeerminfeestje. 

.

Wat denk je van zeemeermin zaklopen? Alle zeemeerminnen hoppen naar de eindstreep. Of prik de staart. Wie lukt het de staart geblinddoekt op de juiste plek te plakken? En als het mooi weer is, kun je natuurlijk ook waterspelletjes spelen, bijvoorbeeld met waterballonnen blikwerpen. Plak tegen de blikjes afbeeldingen van bijvoorbeeld een haai, een piratenschip of een zeemeermin en het past helemaal in het thema.


Hoppen als een meermin

Prik de staart
waterballon spelletjes
Zeemeermin bingo

Versiering voor je zeemeerminfeestje

Zeemeermin bekers
Zeemeermin borden
Zeemeermin vlaggenlijn
Rietjes

Meer leuks zien voor je zeemeerminfeestje?