arrow_drop_up arrow_drop_down
tips voor een circusfeestje

Circusfeestje

Clowns, jongleurs en goochelaars op je circusfeestje

Word je goochelaar, clown of dompteur? Dat kan allemaal bij een circusfeestje!

Maar hoe zorg je nu dat je een onvergetelijk circusfeestje hebt?

Een circusfeestje  organiseren is helemaal niet moeilijk!

We helpen je een handje op weg.

Een opzet van het circusfeestje

Een circusfeestje van binnen komen tot naar huis gaan. Wij laten je wat onderdelen zien waarmee je  makkelijk je circusfeestje kunnen vullen. Kies dat wat bij je past en stel zo eenvoudig je circuskfeestje samen.
Opzet

Aankomst, cadeautjes uitpakken en samen taart eten. Van een eierkoek kunnen alle kinderen heel makkelijk een clown maken. Met wat suikerglazuur lijm je er ogen, een mondje en haren van snoep op. En dan natuurlijk lekker opeten.

Schminken en verkleden. Op een circusfeestje is dit natuurlijk een must. Richt een hoek in waar de kinderen geschminkt kunnen worden tot clown of stoere dompteur. Natuurlijk hoort verkleden hier ook bij.

Een circusspeurtocht, waarbij je even lekker kunt rennen. Onderweg speel je natuurlijk spelletjes die passen bij het circusthema.

Knutselen; wat dacht je van jouw eigen clownshoed of toegangskaartjes een posters voor de voorstelling maken.


Ga je samen een voorstelling geven? Richt een hoek in als circuspiste en nodig alle ouders uit om iets eerder te komen. Zo sluit je het feest af met een supervoorstelling met echt publiek. 

Onze tips voor een geslaagd circusfeestje

Waar moet je aan denken bij het organiseren van een circusfeestje?

 • Als je de kinderen uitnodigt, kun je al vragen om verkleedkleding aan te doen. Misschien hebben sommigen een clownspak of dieren pak. Anderen kunnen sportkleding aan doen zodat ze makkelijk veranderen in sterke man (of vrouw) of nette kleding voor een goochelaar.
 • Een leuke uitndoging maak je makkelijk door een kaartje met een lintje aan een clownsneus te knopen.
 • Een speurtocht is altijd een fijn moment waarop kinderen even lekker kunnen uitrazen. Dat kan ook bij een circusfeestje. De toegangskaartjes voor de voorstelling zijn weggevlogen. Die moeten natuurlijk teruggevonden worden. Bij ieder spel dat onderweg gespeeld wordt, krijgen de kinderen weer een kaartje terug.
 • Richt een schminkhoek in. Hang hier leuke schminkvoorbeelden bij een spiegel en leg schmink klaar. Gedurende het feestje kun je telkens een ander kind schminken. Hier kun je ook een kledingrek neerzetten met bijzondere verkleedkleding en accesoires.
 • Is het mooi weer? Zet dan een partytent op in de tuin en hang wat rode doeken aan de voorzijde. Dit wordt circuspiste waar straks de voorstelling zal zijn. 
 • Niet iedere kind vindt ieder onderdeel altijd even leuk. Zorg dan ook voor een plekje en materialen waar de kinderen die de drukte even niet aankunnen of kinderen die eerder klaar zijn zich even kunnen terugtrekken. (met kleurplaatjes, wat leuke boekjes of een spelletje)
circusfeestje

Hoe lang duurt je circusfeestje

Samen een voorstelling maken kost best wel wat tijd.  Kijk samen met je kind welke onderdelen je wel en niet in het feestje gebruikt. Je loopt anders het risico dat het feestje te lang duurt. Een kinderfeestje van maximaal 3 uur is echt wel lang genoeg!

tips voor een circusfeestje

Spelletjes voor een circusfeestje

Af en toe een spelletje tussendoor  of spelletjes tijdens  de speurtocht. Hier vind je een aantal ideeën.

 • Leeuwen vangen: geef ieder kind een reepje stof dat het aan de achterkant uit de broekband laat hangen. Nu zijn alle kinderen tijgers. Één van de kinderen is de leeuwentemmer en probeert alle leeuwen te vangen. Een leeuw is gevangen als de staart is gepakt.
 • Verkleeddobbelen: de kinderen zitten in een kring. In het midden liggen een ontbijtkoek met een mes clownskleren. (pruik, clowsneus, gekke broek, grote jas en grote schoenen) Om beurten gooien de kinderen met een dobbelsteen. Als je 6 gooit, trek je snel de kleren aan en mag je een plak ontbijtkoek afsnijden en opeten. Als een ander echter 6 gooit in de tussentijd, moet je stoppen
 • Gekke bekken trekken: wie kan er het beste gekke bekken trekken? Twee kinderen gaan tegenover elkaar zitten. Een van hen probeert niet te lachen terwijl de ander geke bekken trekt. Wie kan het langst zijn lachen in houden of wie kan er een ander zo snel mogelijk aan het lachen krijgen?
 • Goochelen maar: Niets is zo leuk als een echte goocheltruc kunnen doen waar niemand iets van snapt. Zoek vooraf een leuke goocheltruc op en zorg dat je de spulletjes al klaar hebt liggen. Ga de truc nu samen met de kinderen oefenen. Hier vind je leuke goocheltrucs met een uitleg.
 • Ballonvouwen: met langwerpige ballons kun je met de kinderen gekke vormen vouwen. Hier vind je leuke voorbeelden met een uitleg
een speurtocht voor je circusfeestje

Een speurtocht op je circusfeestje

De circusartiesten hebben ook een moment nodig om even uit te razen. Een speurtocht is dan een prima hulpmiddel. Bij een circusfeestje kun zouden de kinderen kunnen gaan zoeken naar de toegangskaartjes die zijn weggewaaid.  Tijdens de speurtocht kunnen de kinderen spelletjes doen waarbij ze telkens kaartjes krijgen.

De route zet je eenvoudig uit met krijtpijlen of draadjes die je langs de route ophangt.

Vind je het lastig om dit zelf op te zetten? Kies dan voor een kant en klare speurtocht. Je hebt dan alles bij de hand en kunt zo aan de slag.

knutselen op je circusfeestje

Knutselen op je kookfeestje

Leuke dingen knutselen op je kookfeestje. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en twee rechterhanden heb je er ook niet voor nodig. Hier wat tips:

 • Een koksmuts versieren met stift of plakkertjes. Verstelbare papieren koksmutsen vind je hier
 • Kookschorten versieren. Met textielstiften kan ieder kind van een eenvoudig kookschort makkelijk een mooi eigen kookschort maken. Kookschorten vind je hier
 • Wil je het je makkelijk maken? Er zijn ook kant en klare knutselpakketten waar alle materialen, een duidelijk beschrijving en diploma's  in zitten waarmee je in een handomdraai een leuke knutselactiviteit organiseert.

Een beetje hulp nodig?

Kom je tijd te kort of mis je inspiratie? Wij helpen je graag met kant en klare materialen

circus

speurtocht

Kant en klaar met film


€ 19,95

circusfeestje speurtocht

Draaiboek direct in je mailbox! Snel in huis


Decoratie circusfeest


Van slingers tot ballonnen en maskers


V.a. €1,95

circusfeestje themapakket

Alles om je circusfeest aan te kleden


Knutselpakketten


Alle knutselmaterialen, knutseldiploma en uitleg

vanaf 12,95

circusfeestje knutselpakket

Alles bij elkaar, beschrijving en diploma direct in je mailbox

Koekje erbij?