Hoeveel kinderen nodig je uit?

Hoeveel kinderen nodig je uit op je kinderfeestje?

Al geruime tijd voor het feestje nodig je de feestgangers uit. Wie er wel of niet op het feestje mogen komen is vaak een lastige keuze. Laat je bij je keuze vooral leiden door de volgende dingen:
  • Met wie speelt de jarige veel?
  • Is de combinatie van kinderen een prettige. Soms weet je vooraf al dat bepaalde kinderen samen een garantie zijn voor veel drukte of ruzie.
  • Hoe is de verhouding jongens / meisjes? Nodig je een jongen uit en verder allemaal meisjes? Hoe vindt deze jongen dit? Misschien is het dan handiger om nog een jongen uit te nodigen.
  • Vraag desnoods de leerkracht van je kind even te kijken naar de groep die je uit wilt nodigen. Deze kan je vaak goed vertellen of de groep die jij wilt uitnodigen past bij je kind en met elkaar een goede chemie heeft.
  • Ga je weg of blijven jullie thuis? En wat ga je tijdens het feestje doen? Je moet er toch niet aan denken dat je met 15 stuiterende kinderen naar  het zwembad moet. Behalve dat het heel lastig is om op die plek overzicht te houden, is het ook logistiek een uitdaging. Hoe zorg je dat alle kinderen veilig vervoerd kunnen worden?

Hoeveel kinderen nodig je uit?

Hoe groot moet je de groep maken die op de verjaardag van je kind komt?
In de praktijk merk ik vaak dat de gezelligste feestje vaak die zijn waarbij de groep niet te groot is. Een regel die vaak wordt gehanteerd is de volgende:

het aantal kinderen = leeftijd van de jarige +1 Het maximale aantal is ongeveer 8

Maak ook bij oudere kinderen de groep dus niet te groot! Natuurlijk kun je redenen hebben om de groep groter te maken maar denk erom dat een grotere groep vaak wel erg intensief is. Zorg dan voor wat extra begeleiding.

Moet ik alle kinderen uitnodigen waarbij mijn kind ook op het feestje is geweest?

Tja, dat is altijd een lastige overweging. Je voelt je een beetje verplicht om ook de kinderen uit te nodigen waar jouw kind al is geweest maar soms kan dat je wel voor dillema's stellen. Als je kind populair is in de klas, kan het namelijk betekenen dat je veel meer kinderen uit moet nodigen dan je eigenlijk van plan was en de combinatie van kinderen is dan ook niet altijd heel gunstig.

Wij willen er dan ook voor pleiten om bij de overweging kinderen wel of niet uit te nodigen vooral te kijken naar waar jouw kind blij van wordt en dat is niet altijd een grote groep of de kinderen waar het regelmatig mee in de clinch ligt. Het voornaamste is dat het feestje voor jouw kind een onvergetelijke ervaring wordt.

kinderfeestje organiseren? 3 tips waarmee je dit eenvoudig doet!
Reactie plaatsen