Kopje koffie of kopje thee knutselen voor moederdag

Kopje koffie of kopje thee knutselen voor moederdag

Is mama een echte koffieleut of houdt ze meer van een lekker kopje thee? Dan is dit moederdagcadeau echt iets voor haar. We gaan haar verrassen met een lekker kopje koffie of een lekker kopje thee van papier dat natuurlijk gevuld is met alles voor een gezellig koffie of theemomentje. Hoog tijd dus om dit te knutselen voor moederdag.

moederdag-knutselen-kopje-koffie-of-thee

Kopje koffie of kopje thee knutselen voor moederdag, dit heb je nodig:

  • print van het kopje, kies voor het kopje thee of het kopje koffie
  • lijmstift
  • schaar
  • stiften of kleurpotloden
  • eventueel een stuk stevig karton (A4)
  • iets lekkers om het kopje mee te vullen bijvoorbeeld theezakjes, koffiecupjes, en een lekker koekje of een bonbon

moederdag-knutselen-kopje-koffie-of-kopje-thee

Kopje koffie of kopje thee knutselen voor moederdag, zo maak je het:

Kleur de print in met potlood of stift. Knip de zijkant en de bodem van het kopje uit de print.  Plak de achterkant van het kopje tegen het stevige karton.

Vouw nu van de bodem van het kopje alle vouwlijnen naar voren en plak de bodem voorzichtig tegen de onderkant van het kopje.

moederdag-knutselen-kopje-koffie-of-kopje-thee

Nu kun je de zijkant van het kopje tegen de achtergrond plakken. Plak de tweede zijde pas als de eerste zijde goed vastgeplakt zit. Eventueel kun je de plakranden met een stukje plakband vastzetten.

moederdag-knutselen-kopje-koffie-of-kopje-thee

Vul nu je kopje met iets lekkers en je cadeau voor mama is helemaal klaar.

Op je kinderfeestje knutselen?

Vind jij het leuk om zelf dingen te maken en wil je ook op je kinderfeestje knutselen? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
A.H.
Door

A.H.

op 30 Mar 2023

Het is een mooi ontwerp, ziet er mooi uit en het resultaat is erg leuk. Het is wel jammer dat je het werkblad volledig hebt overgenomen van mijn werkblad op een paar kleine wijzigingen na.

Reactie plaatsen

Zoek een artikel