tips voor een prinsessenfeestje

Piratenfeestje

een stoer kinderfeestje voor jongens en meisjes

Ahoy maatjes, het is tijd voor een piratenfeest.

Piratenhoeden knutselen en zwaaien met een glimmend zwaard, op je piratenfeestje kun je allemaal leuke dingen doen.

Ben je op zoek naar de leukste tips? Kijk dan snel verder!

Lekkere traktaties

Meloenbootjes

Meloenbootjes

Eierkoek piraat

Bananen piraten

Een opzet van het piratenfeestje

Een piratenfeestje van binnen komen tot naar huis gaan. Wij laten je wat onderdelen zien waarmee je  makkelijk je feestje kunnen vullen. Kies dat wat bij je past en stel zo eenvoudig je piratenfeestje samen.
Opzet

Aankomst, cadeautjes uitpakken en piratenbanket met piratenrum. Natuurlijk eten we met onze handen!

Schminken en verkleden. Piraten hebben stoere snorren en baarden, littekens en tatoeages. 

Er valt dus heel wat te schminken en natuurlijk verkleden we ons in stoere piratenoutfits compleet met ooglapje en piratenhoed.

Een piratenspeurtocht, samen zoeken we naar de verdwenen schat

Knutselen; wat dacht je van zwaarden of een schatkist?

We sluiten het feestje af met een echt piratendiploma en natuurlijk maken we een foto van alle piraten als aandenken.

Onze tips voor een geslaagd piratenfeestje

Waar moet je aan denken bij het organiseren van een piratenfeestje?

 • Piraten eten natuurlijk met hun handen. Ze drinken piratenrum uit omgespoelde bierflesjes en borden hebben ze niet nodig. Dek de tafel met een wegwerpkleed, strooi patat op tafel en wil de piraat wat mayonaise of ketchup? Dat spuit je gewoon op de tafel!
 • een piratenspeurtocht organiseer je in een handomdraai. Start de speurtocht met een verhaal waarin de feestende piraten gevraagd worden om te helpen bij het terugvinden van de verdwenen schat. De piraten gaan op pad en volgen het spoor. Onderweg spelen ze stoere piratenspelletjes en aan het eind van de route kunnen de piraten bijv. in een zandbak graven naar de verdwenen schatkist.
 • Verkleden hoort bij een piratenfeestje. Vooraf kun je de kinderen vragen piratenkleren aan te trekken maar je kunt ook in je omgeving leuke piraten spulletjes verzamelen. Wat hoofddoeken, eenvoudige ooglapjes en t-shirts met een gerafelde onderkant maken al snel een mooie verzameling waar echte piraten iets mee kunnen. Zo kun je in een hoek van de kamer snel een piraten verkleedhoek inrichten waar de kinderen zich helemaal in kunnen uitleven.
 • Een echte schminktafel maakt een piratenfeest helemaal compleet. Hang wat mooie voorbeelden bij een spiegel en schmink de piraten met ooglapjes, snorren, stoppelbaarden, tatoeages en littekens. Piraten die niet houden van schmink op het gezicht, kun je natuurlijk ook op de arm schminken.  
 • Niet iedere piraat vindt ieder onderdeel altijd even leuk. Zorg dan ook voor een plekje en materialen waar piraten die de drukte even niet aankunnen of piraten die eerder klaar zijn, zich even kunnen terugtrekken. (met kleurplaatjes, wat leuke boekjes of een spelletje)

Piraten vlaggenlijn

Tafel versieren

Piratenrum

prinsessenfeestje

Hoe lang duurt je piratenfeestje

Het hoeft niet te lang!! Dat is eigenlijk wel het belangrijkste. Voor veel jonge kinderen is dit een van de eerste feestjes. Ze doen veel indrukken op dus maak het niet te gek. Een kinderfeestje van 2 tot 3 uur is echt wel lang genoeg!

tips voor een prinsessenfeestje

Spelletjes voor een piratenfeestje

Af en toe een spelletje tussendoor  of spelletjes tijdens  de speurtocht. Hier vind je een aantal ideeën.

 • Plak de snor op de piraat, zoek een grote afbeelding van een piraat en teken op dik karton een snor. Blinddoek de kinderen een voor een en laat hen geblinddoekt proberen de snor op de juiste plek te plakken.
 • Evenwicht houden, piraten moeten goed hun evenwicht kunnen bewaren. Dat gaan we proberen op een loopbalk. Wie valt er niet af?
 • Ik ga op reis en ik neem mee... piraten gaan ook vaak lang op reis maar in hun koffer zitten natuurlijk echte piraten dingen. Wat nemen de piraten mee? Speel het spel "ik ga op reis en ik neem mee" met de kinderen
 • Piraten vlaggendans, we spelen stoelendans maar dit keer net even anders. Tijdens de muziek geven de piraten die in een kring staan, een piratenvlag door. De piraat die de vlag vast heeft als de muziek stopt, is af.

Ringwerpen

Piraten Blik gooien

Loopplank balanceren

een speurtocht voor je prinsessenfeestje

Een speurtocht op je piratenfeestje

Een speurtocht geeft de piraten lekker de kans om even buiten uit te razen. Een speurtocht organiseren is helemaal niet moeilijk. Je kunt een simpele speurtocht houden die start met een verhaal waarin de kinderen bijvoorbeeld een piraat moeten helpen die zijn schat kwijt is. De kinderen helpen met zoeken. Met krijt of draadjes wol kun je de route aangeven en de kinderen kunnen tijdens de speurtocht  spelletjes spelen die passen bij het thema. Aan het eind van de route vinden de kinderen natuurlijk de vermiste schat weer terug.

Vind je het handig om dit niet zelf te bedenken? Kies dan voor een kant en klare speurtocht. Je hebt dan alles bij de hand en kunt zo aan de slag.

knutselen op je prinsessenfeestje

Knutselen op je piratenfeestje

Leuke dingen knutselen op je piratenfeestje. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en twee rechterhanden heb je er ook niet voor nodig. Hier wat tips:

 • Piratenhoeden versieren. Knip van karton piratenhoeden die de kinderen kunnen versieren. Dat kan met stift en verf maar je kunt de hoeden natuurlijk ook beplakken met siersteentjes, stickertjes of foamfiguurtjes. Niet aan de hoed een kartonnen strook die je om het hoofd kan bevestigen. Kant en klare knutselpakketten  voor het maken van een piratenhoed vind je hier.
 • Schatkisten maken. Een houten kistje kun je omtoveren in een schatkist. Beschilder het kistje met verf en beplak het met siersteentjes. Houten kistjes vind je hier
 • Zwaarden maken. Houten zwaarden kun je beschilderen en beplakken met strasstenen. Houten zwaarden vind je hier.
 • Wil je het je makkelijk maken? Er zijn ook kant en klare knutselpakketten waar alle materialen, een duidelijk beschrijving en diploma's  in zitten waarmee je in een handomdraai een leuke knutselactiviteit organiseert.
piratenhoed knutselen

Piratenhoed knutselen

Piratenmasker versieren

piraten zwaard versieren

Een beetje hulp nodig?

Kom je tijd te kort of mis je inspiratie? Wij helpen je graag met kant en klare materialen

Piraten

speurtocht

Kant en klaar met film

€ 19,95

Prinsessenfeestje speurtocht

Draaiboek direct in je mailbox!


Knutselpakketten

Alle knutselmaterialen, knutseldiploma en uitleg

Vanaf €12,95

prinsessenfeestje themapakket

Alles bij elkaar, beschrijving en diploma direct in je mailbox

Decoratie materialen

Vlaggen, slingers, ballonnen of een tafelkleed

vanaf 1,95

prinsessenfeestje knutselpakket

Alles om je feestje helemaal in piratensferen te vieren