16 september 2018 
1 min. leestijd

Een schatkist maken van karton

Een schatkist maken van karton

Bij een piratenfeestje  of een ridderfeestje hoort natuurlijk een echte schatkist. Natuurlijk kun je die op heel veel verschillende manieren maken. Dit keer gaan wij een schatkist maken van karton.

Knutsel je met ons mee?


Schatkist maken, dit heb je nodig:

Schatkist maken, zo doe je het:

Druk de print af op stevig papier. Je kunt kiezen uit twee varianten. Er is een schatkist met een houtprint maar je kunt ook voor de blanco schatkist kiezen die je vervolgens zelf in kunt kleuren.

Knip de schatkist uit en vouw dan op alle stippellijnen. Het grote vlak met de twee halve cirkels is het deksel. De stippellijn van het deksel moet je heen en weer vouwen zodat je deksel makkelijk open en dicht gaat.

Vouw nu de schatkist in elkaar en plak de plakstroken aan de binnenzijde vast. Wij begonnen met de bodem van de kist en maakten als laatste het deksel. Deze is het lastigst omdat hij rond loopt. Je moet dus even geduld hebben.

Nu kun je aan de buitenkant van op de schatkist siersteentjes, stickertjes of andere leuke piratenversiering plakken.

Waar ga jij je schatkist mee vullen? Wij vulden hem natuurlijk met munten maar je zou er ook een mooi sieradendoosje of traktatiedoosje van kunnen maken.

Zo wordt jouw piratenfeestje  of ridderfeestje extra bijzonder. Wil je bij je feestje ook nog een stoere speurtocht organiseren? Kijk dan nog even hier.

Eenvoudig een  kinderfeestje organiseren?

Dat wordt nu wel heel erg makkelijk met onze kant en klare pakketten. Of je nu wilt knutselen, een bijzondere speurtocht wilt organiseren of op zoek bent naar decoratie voor je feestje? In onze webshop vind je het allemaal handig bij elkaar!

Meer weten?

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel