tips voor een prinsessenfeestje

Prinsessenfeestje

een koninklijk kinderfeestje voor meisjes

Lopen op hoge hakken, een kroontje op je hoofd en lippenstift op je lippen...

Bij een prinsessenfeestje kan dit allemaal!

En een prinsessenfeestje organiseren is helemaal niet moeilijk!

We helpen je een handje op weg.

Een opzet van het prinsessenfeestje

Een prinsessenfeestje van binnen komen tot naar huis gaan. Wij laten je wat onderdelen zien waarmee je  makkelijk je feestje kunnen vullen. Kies dat wat bij je past en stel zo eenvoudig je prinsessenfeestje samen.
Opzet

Aankomst, cadeautjes uitpakken en prinsessenbanket met koninklijke hapjes, glaasjes (nep)wijn aan een mooi gedekte tafel 

Schminken en verkleden. Prinsessen zien er graag mooi uit. We gaan dus verkleden in mooie jurken en gaan ons mooi opmaken of schminken als een prinses.

Een prinsessenspeurtocht, samen zoeken naar de kroon en onderweg prinsessenspelletjes spelen

Knutselen; wat dacht je van kronen of een schatkistje?

We sluiten het feestje af met een echt prinsessendiploma en natuurlijk maken we een foto van alle prinsesen samen als aandenken.

Onze tips voor een geslaagd prinsessenfeestje

Waar moet je aan denken bij het organiseren van een prinsessenfeestje?

 • Prinsessen houden van koninklijklijk eten. Of dit nu de lunch is, het avondeten of samen een gebakje eten. Een koninklijk gedekte tafel met koninklijke etageres met lekker eten, limonade geserveerd in wijnglazen, misschien zelfs wel een koninklijke ober. Je maakt het eten zo extra bijzonder
 • een prinsessenspeurtocht organiseer je in een handomdraai. Start de speurtocht met een verhaal waarin de feestende prinsessen gevraagd worden om te helpen bij het terugvinden van een prinsessenkroon. De prinsessen gaan snel op pad en spelen onderweg leuke spelletjes die passen bij het thema. Natuurlijk vinden de prinsessen aan het eind van de route de kroon weer terug.
 • Verkleden hoort bij een prinsessenfeestje. Vooraf kun je de kinderen vragen hun mooiste prinsessenjurk aan te trekken maar je kunt ook in je omgeving leuke prinsessen spulletjes verzamelen. Mooie sjaals, leuke clipoorbellen, hakschoenen, rokken en haarversiering maken al snel een mooie verzameling waar echte prinsessen iets mee kunnen. Zo kun je in een hoek van de kamer snel een prinsessen verkleedhoek inrichten waar de kinderen zich helemaal in kunnen uitleven.
 • Een echte schminktafel met make-up maakt een prinsessenfeest helemaal compleet. Wat is er nu mooier dan een keer helemaal mooi opgemaakt te kunnen worden!
 • Niet iedere prinses vindt ieder onderdeel altijd even leuk. Zorg dan ook voor een plekje en materialen waar prinsessen die de drukte even niet aankunnen of prinsessen die eerder klaar zijn zich even kunnen terugtrekken. (met kleurplaatjes, wat leuke boekjes of een spelletje
prinsessenfeestje

Hoe lang duurt je prinsessenfeestje

Het hoeft niet te lang!! Dat is eigenlijk wel het belangrijkste. Voor veel jonge kinderen is dit een van de eerste feestjes. Ze doen veel indrukken op dus maak het niet te gek. Een kinderfeestje van 2 tot 3 uur is echt wel lang genoeg!

tips voor een prinsessenfeestje

Spelletjes voor een prinsessenfeestje

Af en toe een spelletje tussendoor  of spelletjes tijdens  de speurtocht. Hier vind je een aantal ideeën.

 • Kus de kikker: zoek een afbeelding van een kikker. Stift de lippen van een van de prinsessen en doe een Blinddoek om. Nu mag de prinses proberen de kikker te kussen.
 • Hakschoenen zoeken. Verzamel verschillende hakschoenen en leg ze onder een kleed. Lukt het de kinderen om een paar schoenen bij elkaar te vinden? 
 • Ik ga op reis en ik neem mee... Prinsessen gaan ook wel eens op reis maar in hun koffer zitten natuurlijk echte prinsessen dingen. Wat nemen de prinsessen mee? Speel het spel "ik ga op reis en ik neem mee" met de kinderen
 • Fijnproevers: prinsessen zijn echte fijnproevers. Kunnen zij de smaakjes herkennen? Speel een proefspelletje met de prinsessen
een speurtocht voor je prinsessenfeestje

Een speurtocht op je prinsessenfeestje

Een speurtocht geeft de prinsessen lekker de kans om even buiten uit te razen. Een speurtocht organiseren is helemaal niet moeilijk. Je kunt een simpele speurtocht houden die start met een verhaal waarin de kinderen bijvoorbeeld een prinses moeten helpen die haar kroontje kwijt is. De kinderen helpen met zoeken. Met krijt of draadjes wol kun je de route aangeven en de kinderen kunnen tijdens de speurtocht  spelletjes spelen die passen bij het thema. Aan het eind van de route vinden de kinderen natuurlijk de vermiste kroon weer terug.

Vind je het handig om dit niet zelf te bedenken? Kies dan voor een kant en klare speurtocht. Je hebt dan alles bij de hand en kunt zo aan de slag.

knutselen op je prinsessenfeestje

Knutselen op je prinsessenfeestje

Leuke dingen knutselen op je prinsessenfeestje. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en twee rechterhanden heb je er ook niet voor nodig. Hier wat tips:

 • Kronen versieren. Knip van karton kronen die de kinderen kunnen versieren. Dat kan met stift en verf maar je kunt de kronen natuurlijk ook beplakken met siersteentjes of foamfiguurtjes. Knoop aan beide kanten een stuk elastiek en de kroon kan op het hoofd. Kant en klare kartonnen kronen vind je hier
 • Sieradenkistjes maken. Een houten kistje kun je omtoveren in een sieradenkistje. Beschilder het kistje met verf en beplak het met siersteentjes. Houten kistjes vind je hier
 • Handpspiegels maken. Houten spiegels kunnen mooi worden beschilderd en versierd. Zo kan de prinses zichzelf altijd bewonderen. Handspiegels vind je hier
 • Wil je het je makkelijk maken? Er zijn ook kant en klare knutselpakketten waar alle materialen, een duidelijk beschrijving en diploma's  in zitten waarmee je in een handomdraai een leuke knutselactiviteit organiseert.

Een beetje hulp nodig?

Kom je tijd te kort of mis je inspiratie? Wij helpen je graag met kant en klare materialen

Prinsessen

speurtocht

Kant en klaar met film

€21,50

Draaiboek direct in je mailbox!

Prinsessen Decoratie

Van slinger tot borden

v.a. €1,95

Kleed je kinderfeestje helemaal aan in prinsessenstijl

Knutselpakketten

Alle knutselmaterialen, knutseldiploma en uitleg

vanaf 12,95

prinsessenfeestje knutselpakket

Alles bij elkaar, beschrijving en diploma direct in je mailbox

Nieuwsgierig naar al onze kinderfeestjes?