tips voor een prinsessenfeestje

Prinsessenfeestje

een koninklijk kinderfeestje voor meisjes

Lopen op hoge hakken, een kroontje op je hoofd en lippenstift op je lippen...

Bij een prinsessenfeestje kan dit allemaal!

En een prinsessenfeestje organiseren is helemaal niet moeilijk!

We helpen je een handje op weg.

Een prinsessenfeestje van start tot eind

prinsessenfeestje

Zo begin je...

Aankomst, cadeautjes uitpakken en prinsessenbanket met koninklijke hapjes, glaasjes (nep)wijn aan een mooi gedekte tafel. Verwelkom alle prinsessen in jouw koninklijke kasteel, kleed het aan met suikerzoete slingers, glimmende tafelkleden en vul de tafel met allerlei gekleurde kleine hapjes,
prinsessenfeestje

En nu word je een echte prinses

Schminken en verkleden. Prinsessen zien er graag mooi uit. We gaan dus verkleden in mooie jurken en gaan ons mooi opmaken of schminken als een prinses. Vraag de kinderen zich vooraf te verkleden of verzamel mooie jurkjes en hakschoenen. Leg die klaar en richt een schminkhoek in zodat je de prinsessen extra mooi kunt maken.
prinsessenfeestje

Samen op pad

Een prinsessenspeurtocht heb je zo bedacht. Samen zoeken naar de kroon en onderweg prinsessenspelletjes spelen. Dat wordt zeker leuk.
prinsessenfeestje

We maken iets leuks

Tij om te knutselen; wat dacht je van kronen of een schatkistje?
prinsessenfeestje

Een mooi einde...

We sluiten het feestje af met een echt prinsessendiploma en natuurlijk maken we een foto van alle prinsessen samen als aandenken.

Zo versier je je prinsessenfeestje

Tips voor een geslaagd prinsessenfeestje

Waar moet je aan denken bij het organiseren van een prinsessenfeestje?

  • Prinsessen houden van koninklijklijk eten. Of dit nu de lunch is, het avondeten of samen een gebakje eten. Een koninklijk gedekte tafel met koninklijke etageres met lekker eten, limonade geserveerd in wijnglazen, misschien zelfs wel een koninklijke ober. Je maakt het eten zo extra bijzonder
  • een prinsessenspeurtocht organiseer je in een handomdraai. Start de speurtocht met een verhaal waarin de feestende prinsessen gevraagd worden om te helpen bij het terugvinden van een prinsessenkroon. De prinsessen gaan snel op pad en spelen onderweg leuke spelletjes die passen bij het thema. Natuurlijk vinden de prinsessen aan het eind van de route de kroon weer terug.
  • Verkleden hoort bij een prinsessenfeestje. Vooraf kun je de kinderen vragen hun mooiste prinsessenjurk aan te trekken maar je kunt ook in je omgeving leuke prinsessen spulletjes verzamelen. Mooie sjaals, leuke clipoorbellen, hakschoenen, rokken en haarversiering maken al snel een mooie verzameling waar echte prinsessen iets mee kunnen. Zo kun je in een hoek van de kamer snel een prinsessen verkleedhoek inrichten waar de kinderen zich helemaal in kunnen uitleven.
  • Een echte schminktafel met make-up maakt een prinsessenfeest helemaal compleet. Wat is er nu mooier dan een keer helemaal mooi opgemaakt te kunnen worden!
  • Niet iedere prinses vindt ieder onderdeel altijd even leuk. Zorg dan ook voor een plekje en materialen waar prinsessen die de drukte even niet aankunnen of prinsessen die eerder klaar zijn zich even kunnen terugtrekken. (met kleurplaatjes, wat leuke boekjes of een spelletje

Prinsessen lekkers

tips voor een prinsessenfeestje

Spelletjes voor een prinsessenfeestje

Af en toe een spelletje tussendoor  of spelletjes tijdens  de speurtocht. Hier vind je een aantal idee├źn.

  • Kus de kikker: zoek een afbeelding van een kikker. Stift de lippen van een van de prinsessen en doe een Blinddoek om. Nu mag de prinses proberen de kikker te kussen.
  • Hakschoenen zoeken. Verzamel verschillende hakschoenen en leg ze onder een kleed. Lukt het de kinderen om een paar schoenen bij elkaar te vinden? 
  • Ik ga op reis en ik neem mee... Prinsessen gaan ook wel eens op reis maar in hun koffer zitten natuurlijk echte prinsessen dingen. Wat nemen de prinsessen mee? Speel het spel "ik ga op reis en ik neem mee" met de kinderen
  • Fijnproevers: prinsessen zijn echte fijnproevers. Kunnen zij de smaakjes herkennen? Speel een proefspelletje met de prinsessen
een speurtocht voor je prinsessenfeestje

Een speurtocht op je prinsessenfeestje

Een speurtocht geeft de prinsessen lekker de kans om even buiten uit te razen. Een speurtocht organiseren is helemaal niet moeilijk. Je kunt een simpele speurtocht houden die start met een verhaal waarin de kinderen bijvoorbeeld een prinses moeten helpen die haar kroontje kwijt is. De kinderen helpen met zoeken. Met krijt of draadjes wol kun je de route aangeven en de kinderen kunnen tijdens de speurtocht  spelletjes spelen die passen bij het thema. Aan het eind van de route vinden de kinderen natuurlijk de vermiste kroon weer terug.

Vind je het handig om dit niet zelf te bedenken? Kies dan voor een kant en klare speurtocht. Je hebt dan alles bij de hand en kunt zo aan de slag.

knutselen op je prinsessenfeestje

Knutselen op je prinsessenfeestje

Knutselen op je kinderfeestje is altijd leuk. Maar wat maak je op een prinsessenfeestje? 
Dat is helemaal niet zo moeilijk. Wat dacht je van kronen versieren, sieradenkistjes maken, kettingen of armbanden rijgen of mooie handspiegels knutselen.

  • Wil je het je makkelijk maken? Er zijn ook kant en klare knutselpakketten waar alle materialen, een duidelijk beschrijving en diploma's  in zitten waarmee je in een handomdraai een leuke knutselactiviteit organiseert.

Meer Knutselideetjes

Hoe lang duurt je prinsessenfeestje

Het hoeft niet te lang!! Dat is eigenlijk wel het belangrijkste. Voor veel jonge kinderen is dit een van de eerste feestjes. Ze doen veel indrukken op dus maak het niet te gek. Een kinderfeestje van 2 tot 3 uur is echt wel lang genoeg!

Makkelijk je hele feestje bij elkaar

prinsessen uitnodigingen

Prinsessen uitnodigingen

Set van 10 uitnodigingen voor je feestje

Prinsessen speurtocht

Speur samen naar het lint van de prinses

Bouwplaat prinsessen kroon

Knutsel een kroon en een stafje

Prinsessen bingospel

Speel een potje bingo met je vriendinnen