tips voor een voetbalfeestje

Voetbalfeestje

Rennen, springen en scoren op je voetbalfeestje

Penalties schieten, een potje voetballen met je vrienden. Een voetbalfeestje is superleuk!

Maar hoe zorg je nu dat je een onvergetelijk voetbalfeestje hebt?

Een voetbalfeestje  organiseren is helemaal niet moeilijk!

We helpen je een handje op weg.

Een opzet van het voetbalfeestje

Een voetbalfeestje van binnen komen tot naar huis gaan. Wij laten je wat onderdelen zien waarmee je  makkelijk je voetbalfeestje kunnen vullen. Kies dat wat bij je past en stel zo eenvoudig je voetbalfeestje samen.
Opzet

Aankomst, cadeautjes uitpakken en samen taart eten. (misschien wel een Ajax of Feyenoord taart)

Schminken en verkleden. Voetballers lopen natuurlijk in het tenue van hun eigen club. Ben je een trouwe supporter? Dan schmink je de kleuren van je club op je gezicht.

Een voetbalspeurtocht, samen zoeken naarhet beste voetbaltalent en onderweg  voetbalspelletjes spelen.

Knutselen; wat dacht je van jouw eigen clubshirt of een voetbalvlag?

We sluiten het feestje af met een echt voetbaldiploma en natuurlijk ontvangen alle voetballers een medaille.

Onze tips voor een geslaagd voetbalfeestje

Waar moet je aan denken bij het organiseren van een voetbalfeestje?

 • Eten doe je natuurlijk in de voetbalkantine. In de kantine eet je natuurlijk een patatje, een broodje gehaktbal, een tosti of een broodje kroket met een flesje drinken. Op tafel zet je een menukaart waar de hongerige voetballers van kunnen bestellen.
 • Een voetbalspeurtocht organiseer je in een handomdraai. Start de speurtocht met een verhaal waarin de kinderen gevraagd worden om te helpen bij het vinden van de wedstrijdbal. De kinderen gaan snel op pad en spelen onderweg leuke spelletjes die passen bij het thema. Natuurlijk vinden de kinderen aan het eind van de route de bal weer terug en kan er een echt potje voetbal gespeeld worden.
 • Verkleden als voetballer is natuurlijk super makkelijk. Vraag vooraf aan alle kinderen om sportkleding aan te trekken en natuurlijk het shirt van hun favoriete voetbalclub. Je kunt ook eenvoudige witte shirts met de kinderen versieren tijdens het feestje
 • We schminken natuurlijk de Nederlandse vlag op ons gezicht of misschien wel het logo van je favoriete voetbalclub.
 • Niet iedere voetballer vindt ieder onderdeel altijd even leuk. Zorg dan ook voor een plekje en materialen waar de voetballers die de drukte even niet aankunnen of voetballers die eerder klaar zijn zich even kunnen terugtrekken. (met kleurplaatjes, wat leuke boekjes of een spelletje
 • Kijk in je omgeving of er ergens een veldje is waar je met de kinderen kleine voetbalwedstrijdjes kunt houden. Misschien is er ergens wel een doel waar je kunt penalty schieten.
voetbalfeestje

Hoe lang duurt je voetbalfeestje

voetballen is best intensief. Maak het feestje dan ook niet te lang.  Een kinderfeestje van maximaal 3 uur is echt wel lang genoeg!

tips voor een voetbalfeestje

Spelletjes voor een voetbalfeestje

Af en toe een spelletje tussendoor  of spelletjes tijdens  de speurtocht. Hier vind je een aantal ideeën.

 • Hooghouden; voetbal gaat om behendigheid. Laat dat maar eens zien. Hoe veel keer kun jij een ballon hooghouden?
 • Behendigheidsestafette. Twee kinderen klemmen een bal tussen hen in, bijvoorbeeld tussen de borst. Samen proberen ze zo snel mogelijk naar de eindstreep te komen zonder de bal te laten vallen
 • Voetbalquiz. Wie weet het meest over voetbal of de voetbalclubs?
 • Blaasvoetbal; Leg op tafel een watje en zet aan beide kanten van de tafel een kind met een rietje. Op jouw startteken mogen de kinderen proberen het watje aan de overzijde van de tafel af te blazen.
een speurtocht voor je voetbalfeestje

Een speurtocht op je voetbalfeestje

Een speurtocht geeft de voetballers lekker de kans om even buiten uit te razen. Een speurtocht organiseren is helemaal niet moeilijk. Je kunt een simpele speurtocht houden die start met een verhaal waarin de kinderen bijvoorbeeld een voetbalcoach moeten helpen de wedstrijdvoetbal terug te vinden. De kinderen helpen met zoeken. Met krijt of draadjes wol kun je de route aangeven en de kinderen kunnen tijdens de speurtocht spelletjes spelen die passen bij het thema. Aan het eind van de route vinden de kinderen natuurlijk de vermiste voetbal weer terug.

Vind je het lastig om dit zelf op te zetten? Kies dan voor een kant en klare speurtocht. Je hebt dan alles bij de hand en kunt zo aan de slag.

Traktaties

Voetbal cupcakes

Traktatie Voetbalshirt

Diverse voetbalprints

knutselen op je voetbalfeestje

Knutselen op je voetbalfeestje

Leuke dingen knutselen op je voetbalfeestje. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en twee rechterhanden heb je er ook niet voor nodig. Hier wat tips:

 • Een voetbalshirt versieren. Zet achter op het shirt je rugnummer en teken op de voorkant het logo of de naam van je voetbalclub. Dit doe je het makkelijkst met textielstiften. Shirts en stiften vind je hier
 • Voetbalvlaggen maken. Tijdens een wedstrijd zie je overal voetbalvlaggen van clubs en landen. Wij maken onze eigen vlaggen
 • Wil je het je makkelijk maken? Er zijn ook kant en klare knutselpakketten waar alle materialen, een duidelijk beschrijving en diploma's  in zitten waarmee je in een handomdraai een leuke knutselactiviteit organiseert.

Een beetje hulp nodig?

Kom je tijd te kort of mis je inspiratie? Wij helpen je graag met kant en klare materialen

Decoratie materialen

Kleed eendoudig je kinderfeest aan met allerlei versiering

vanaf € 2,95

Ballonnen, slingers, borden, bekertjes en nog veel meer!

Voetbal speurtocht

Postpakket voor een speurtocht compleet met start en eindfilm

€21,50

Draaiboek direct in je mailbox, inclusief diverse prints 

Knutselpakketten

Alle knutselmaterialen, knutseldiploma en uitleg

vanaf 12,95

voetbalfeestje knutselpakket

Alles bij elkaar, beschrijving en diploma direct in je mailbox