tips voor een voetbalfeestje

Voetbalfeestje

Rennen, springen en scoren op je voetbalfeestje

Penalties schieten, een potje voetballen met je vrienden. Een voetbalfeestje is superleuk!

Maar hoe zorg je nu dat je een onvergetelijk voetbalfeestje hebt?

Een voetbalfeestje  organiseren is helemaal niet moeilijk!

We helpen je een handje op weg.

Een voetbalfeestje van start tot eind

voetbal feestje

Vliegende start

Kleed de woonkamer aan in de kleuren van de favoriete voetbalclub of kies voor lekker veel groene decoratie. Zorg voor cupcakes of een taart in de vorm van een voetbal, zo komt iedereen meteen in de stemming.
voetbal feestje

Schminken en verkleden

Vraag de kinderen in hun voetbal tenue te komen of maak allemaal van een wit shirt met textielstiften jouw eigen voetbalshirt. Met schmink kun je de kleuren van je favoriete club schminken. 
voetbal feestje

Samen op pad

Lekker naar buiten, dat hoor bij een voetbalfeestje. Misschien wel in een speurtocht. Speur samen naar de zoekgeraakte voetbal, speel onderweg leuke spelletjes en sluit af met een potje voetbal.
voetbal feestje

We maken iets leuks

Maak allemaal een voetbalshirt. Eenvoudige witte shirts kun je met textielstiften versieren. Of maak allemaal een sporttas. Katoenen tassen versier je met textielstiften. 
voetbal feestje

Voetbalquiz

Wat weet jij eigenlijk van voetbal of je favoriete team? Dat zoek je uit in een voetbalquiz. Zorg voor lekker veel vragen. Die kunnen de kinderen beantwoorden. Dat kan bijvoorbeeld in twee teams of individueel. Wil je het extra spannend maken? Dan kun je de kinderen op enige afstand van een toeter of bel zetten. Weet je het antwoord? Dan ren je naar de bel. Wie er het eerst is, mag het antwoord geven.

Wil je het wat makkerlijker maken? Geef dan meerdere keuzes. Iedere keuze hoort bij een vak waar de kinderen naartoe kunnen rennen.

voetbal feestje

Een knallend einde

Wie zijn best gedaan heeft, verdient natuurlijk een diploma. En misschien heb je voor iedere speler wel een medaille (speelgoedmedailles zijn hier te koop) En vergeet niet een foto te maken van alle kinderen. Dat is natuurijk een leuk aandenken  maar kun je ook delen met de andere ouders.

Onze tips voor een geslaagd voetbalfeestje

Waar moet je aan denken bij het organiseren van een voetbalfeestje?

 • Eten doe je natuurlijk in de voetbalkantine. In de kantine eet je natuurlijk een patatje, een broodje gehaktbal, een tosti of een broodje kroket met een flesje drinken. Op tafel zet je een menukaart waar de hongerige voetballers van kunnen bestellen.
 • Een voetbalspeurtocht organiseer je in een handomdraai. Start de speurtocht met een verhaal waarin de kinderen gevraagd worden om te helpen bij het vinden van de wedstrijdbal. De kinderen gaan snel op pad en spelen onderweg leuke spelletjes die passen bij het thema. Natuurlijk vinden de kinderen aan het eind van de route de bal weer terug en kan er een echt potje voetbal gespeeld worden.
 • Verkleden als voetballer is natuurlijk super makkelijk. Vraag vooraf aan alle kinderen om sportkleding aan te trekken en natuurlijk het shirt van hun favoriete voetbalclub. Je kunt ook eenvoudige witte shirts met de kinderen versieren tijdens het feestje
 • We schminken natuurlijk de Nederlandse vlag op ons gezicht of misschien wel het logo van je favoriete voetbalclub.
 • Niet iedere voetballer vindt ieder onderdeel altijd even leuk. Zorg dan ook voor een rustig plekje en materialen waar de voetballers die de drukte even niet aankunnen of voetballers die eerder klaar zijn zich even kunnen terugtrekken. (met kleurplaatjes, wat leuke boekjes of een spelletje
 • Kijk in je omgeving of er ergens een veldje is waar je met de kinderen kleine voetbalwedstrijdjes kunt houden. Misschien is er ergens wel een doel waar je kunt penalty schieten.
voetbal-feestje

Hoe lang duurt je voetbalfeestje

voetballen is best intensief. Maak het feestje dan ook niet te lang.  Een kinderfeestje van maximaal 3 uur is echt wel lang genoeg!

In een paar klikken je hele feestje geregeld

voetbal-feestje

Spelletjes voor een voetbalfeestje

Af en toe een spelletje tussendoor  of spelletjes tijdens  de speurtocht. Hier vind je een aantal idee├źn.

 • Hooghouden; voetbal gaat om behendigheid. Laat dat maar eens zien. Hoe veel keer kun jij een ballon hooghouden?
 • Behendigheidsestafette. Twee kinderen klemmen een bal tussen hen in, bijvoorbeeld tussen de borst. Samen proberen ze zo snel mogelijk naar de eindstreep te komen zonder de bal te laten vallen
 • Voetbalquiz. Wie weet het meest over voetbal of de voetbalclubs?
 • Blaasvoetbal; Leg op tafel een watje en zet aan beide kanten van de tafel een kind met een rietje. Op jouw startteken mogen de kinderen proberen het watje aan de overzijde van de tafel af te blazen.
voetbal-feestje

Een speurtocht op je voetbalfeestje

Een speurtocht geeft de voetballers lekker de kans om even buiten uit te razen. Een speurtocht organiseren is helemaal niet moeilijk.

Je kunt een simpele speurtocht houden die start met een verhaal waarin de kinderen bijvoorbeeld een voetbalcoach moeten helpen de wedstrijdvoetbal terug te vinden. De kinderen helpen met zoeken. Met krijt of draadjes wol kun je de route aangeven en de kinderen kunnen tijdens de speurtocht spelletjes spelen die passen bij het thema. Aan het eind van de route vinden de kinderen natuurlijk de vermiste voetbal weer terug.

Vind je het lastig om dit zelf op te zetten? Kies dan voor een kant en klare speurtocht. Je hebt dan alles bij de hand en kunt zo aan de slag.

Traktaties

Voetbal cupcakes

Traktatie Voetbalshirt

Diverse voetbalprints

voetbal-feestje

Knutselen op je voetbalfeestje

Leuke dingen knutselen op je voetbalfeestje. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en twee rechterhanden heb je er ook niet voor nodig. Hier wat tips:

 • Een voetbalshirt versieren. Zet achter op het shirt je rugnummer en teken op de voorkant het logo of de naam van je voetbalclub. Dit doe je het makkelijkst met textielstiften.
 • Voetbalvlaggen maken. Tijdens een wedstrijd zie je overal voetbalvlaggen van clubs en landen. Wij maken onze eigen vlaggen
 • Wil je het je makkelijk maken? Er zijn ook kant en klare knutselpakketten waar alle materialen, een duidelijk beschrijving en diploma's  in zitten waarmee je in een handomdraai een leuke knutselactiviteit organiseert.