tips voor een prinsessenfeestje

Kerst kinderfeestje

Een gezellig kinderfeestje in de kerstperiode

Ben jij jarig in de kerstperiode? Dan weet jij als geen ander dat dit een bijzondere tijd is met veel hoogtepunten. Hoe zorg je dan dat er over jouw kinderfeestje nog lang wordt nagepraat? 

Wij verzamelden tips voor een super leuk kinderfeestje, bijzondere traktaties en alles wat met jouw kerst kinderfeestje te maken heeft.

Een opzet van het kerstfeestje

Een kerstfeestje van binnen komen tot naar huis gaan. Wij laten je wat onderdelen zien waarmee je  makkelijk je feestje kunnen vullen. Kies dat wat bij je past en stel zo eenvoudig je kerstfeestje samen.
Opzet

Aankomst, cadeautjes uitpakken en gezellige kersthapjes aan een kersttafel. Wat dacht je van kerstkransjes, kerstchocolade, en warme chocomel? Natuurlijk kun je ook allerlei kleine hapjes zelf maken.

Een kerstspeurtocht, samen ballen en een piek verzamelen voor de kerstboom en als we thuis komen samen de boom versieren. Natuurlijk speel je onderweg leuke kerst spelletjes.

Knutselen; wat dacht je van kaarsen versieren of mooie lichtjes maken van glazen potjes?

We sluiten het feestje af met een echt kerstmannendiploma en natuurlijk maken we een foto van alle kinderen samen als aandenken.

Lekker hapjes

Heerlijk kerst hapje

Bladerdeeg en komkommer

Appelsterren

Simpele appelsterren en andere eenvoudige kersthapjes

Kerst cupcakes

Met vrolijke candy canes

Onze tips voor een geslaagd kerstfeestje

Waar moet je aan denken bij het organiseren van een kerstfeestje?

 • De decembermaand is altijd vol indrukken. Houd hier rekening mee. Zeker jonge kinderen kunnen soms wat overprikkeld raken. Zorg ervoor dat het feestje een afwisseling heeft van rustige en actieve momenten zodat kinderen de kans krijgen zich even te ontspannen maar ook hn energie kwijt kunnen.
 • een kerstspeurtocht organiseer je in een handomdraai. Start de speurtocht met een verhaal waarin je de kinderen vraagt om hulp. Zet midden in de kamer een kerstboom en vertel ze dat je die dag op pad bent gegaan voor kerstballen maar dat je ze onderweg bent verloren. De kinderen kunnen je nu helpen door tijdens de speurtocht alle ballen en natuurlijk een piek terug te vinden.
 • Kerstfilms zijn er in overvloed. En bij kerstfilms geeft het helemaal niet dat kinderen de film al eens gezien hebben. Voor jonge kinderen kan een film soms wat lang zijn. Dan kun je de film ook in stukjes tussen andere activiteiten door kijken met de kinderen.
 • Bij kerstmis hoort lekker eten en dat kunnen de kinderen ook zelf maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van leuke cupcakes met kerstboompjes van marsepein of koekjes in de vorm van kerstbomen?
 • In de winter kan het weer wel eens minder zijn dan jij had gehoopt. Houd hier rekening mee en bedenk ook een invulling voor als er slecht weer is. Het is zeker heel belangrijk als kinderen even buiten kunnen uitrazen. Tussen buien door kun je bijvoorbeeld ook een actief spelletje in de tuin spelen.
prinsessenfeestje

Hoe lang duurt je kerstfeestje

Het hoeft niet te lang!! Dat is eigenlijk wel het belangrijkste. Ontvang jij jongere kinderen? Dan is een feestje van 2 tot 3 uur lang genoeg. Zij de kinderen al wat ouder dan kun je het feestje natuurlijk wat langer maken maar maak het jezelf niet te moeilijk. Één maaltijd (lunch of avondeten) is genoeg en na een paar uur is de chemie in een groep soms gewoon weg en is het beter om het feestje niet nodeloos lang te laten duren.

Lekkere traktaties

Kerst cupcakes

Maak lekkere cupcakes en versier ze met deze leuke prints

Smakelijke kerstbomen

Je maakt ze zelf  met cake en smarties

Gezonde kerstmannetjes

Fruit aan een prikkertje

tips voor een prinsessenfeestje

Spelletjes voor een kerstfeestje

Af en toe een spelletje tussendoor  of spelletjes tijdens  de speurtocht. Hier vind je een aantal ideeën.

 • prik de neus op Rudolf het rendier. Op een grote plaat van Rudolf mogen de kinderen proberen geblinddoekt de neus van het rendier te plakken.
 • Kerstkransjes happen. Hang kerstkransjes aan een koordje en laat kinderen geblinddoekt happen.
 • Lekker binnen spelletjes doen. Bijvoorbeeld kerst ganzenbord of wie ben ik. Het eerste spel speel je makkelijk met deze print en voor het spel Wie ben ik, schrijf je leuke woorden die iets met kerst te maken hebben op briefjes en deze plak je op het voorhoofd van de kinderen. Nu mogen ze vragen stellen die alleen met ja en nee kunnen worden beantwoord. Wie weet het eerst wie hij is?

Een speurtocht op je kerst feestje

Bij een kinderfeestje hoort natuurlijk ook een speurtocht en ook met kerstmis is dat helemaal niet moeilijk te bedenken. Zo kunnen de kinderen tijdens een speurtocht natuurlijk kerstballen verzamelen waarmee ze aan het eind van de speurtocht samen de kerstboom kunnen versieren. Natuurlijk kunnen ze tijdens een speurtocht ook de kerstman helpen die al zijn pakjes is verloren. Mogelijkheden zijn er genoeg. Laat de speurtocht beginnen met een verhaal dat je de kinderen vertelt waarna ze op pad gaan en laat ze vervolgens tijdens een speurtocht allerlei leuke opdrachten en spelletjes doen die iets te maken hebben met kerst.

Zorg dat de speurtocht een duidelijk eind heeft en geef de kinderen misschien na afloop een diploma.

Heb je geen zin om zelf een speurtocht te bedenken? Dan vind hier een kant en klare speurtocht.

knutselen op je prinsessenfeestje

Knutselen op je kerst feestje

Leuke dingen knutselen op je kerst feestje. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en twee rechterhanden heb je er ook niet voor nodig. Hier wat tips:

 • Kaarsen versieren. Met kaarsen stiften of gekleurde kaarsenwas versier je makkelijk witte kaarsen die de kindern na afloop mee naar huis kunnen nemen. Hier vind je de materialen
 • Kerstballen maken van doppen. het is helemaal niet moeilijk. Hier laten we je zien hoe je dit doet.
 • Een mooie engel maken waar een lichtje in kan? Het is zo gemaakt met deze uitleg en kant en klare print
 • Van een glazen potje en foam klei maak je een prachtig lichtje. Hier zie je hoe je dit doet

Een beetje hulp nodig?

Kom je tijd te kort of mis je inspiratie? Wij helpen je graag met kant en klare materialen

Kerst

speurtocht

Kant en klaar met film


€21,50

Postpakket, webpagina met video en draaiboek direct in je mailbox!Knutselpakket kaarsen maken

Kaarsen, wasfolie en duidelijke instructie

€12,50

prinsessenfeestje themapakket

Instructie, materialen en knutseldiploma
Kerst Uitnodigingen 

Uitnodigingen voor een kerst kinderfeestje

€3,50

uitnodigingen kerst kinderfeestje

set van 10 uitnodigingen  die je aan de achterzijde kunt beschrijven


Kerst 

quiz

5 rondes met kerstvragen voor jong en oud

€ 9,95
kerst quiz
Direct te downloaden en op laptop, telefoon of computer af te spelen