Kerst kinderfeestje

Een gezellig kinderfeestje in de kerstperiode

Ben jij jarig in de kerstperiode? Dan weet jij als geen ander dat dit een bijzondere tijd is met veel hoogtepunten. Hoe zorg je dan dat er over jouw kinderfeestje nog lang wordt nagepraat? 

Wij verzamelden tips voor een super leuk kinderfeestje, bijzondere traktaties en alles wat met jouw kerst kinderfeestje te maken heeft.

Een kerst kinderfeestje van start tot eind

kerst kinderfeestje

Een vliegende start

Je huis versieren is bij een kerstfeestje natuurlijk een makkie. Maak het gezellig en zet kerstmuziek aan. Zo komen de kinderen meteen in de stemming. Pak de cadeautjes uit aan een gezellige kersttafel. Die kun je versieren met kerstpapier en wat kerststukjes. Kies je voor kaarsjes? Gebruik dan vanwege de veiligheid elektrische lichtjes.

Maak een buffet van allemaal lekkere kleine kersthapjes en schenk natuurlijk warme chocomelk.

kerst kinderfeestje

Lekker naar buiten

Natuurlijk is het winter en koud maar dat betekent niet dat je niet even naar buiten zou kunnen gaan. Wat denk je van een kerstspeurtocht? We gaan samen ballen en een piek verzamelen voor de kerstboom en als we thuis komen samen de boom versieren. Natuurlijk speel je onderweg leuke kerst spelletjes.
kerst kinderfeestje

Knutselen

We maken iets leuks en ook dat is in de kersttijd helemaal niet moeilijk. Waar kies jij voor? Kaarsen versieren? Kerststukjes maken? Of kerstballen versieren met glittertjes?
kerst kinderfeestje

Samen eten

Hoe leuk is dat? Samen eten maken en het dan in stijl opeten. Maak leuke kleine gerechtjes en dek dan samen de tafel.

En dan eet je het natuurlijk samen op.

kerst kinderfeestje

Een knallend einde

Alle kinderen verdienen natuurlijk een diploma. Zorg voor een mooi kerstdiploma en vergeet niet van alle kinderen een foto te maken die je natuurlijk met de ouders kunt delen of kunt printen en mee kunt geven.

Een kerst feestje in een paar klikken bij elkaar

Onze tips voor een geslaagd kerstfeestje

Waar moet je aan denken bij het organiseren van een kerstfeestje?

 • De decembermaand is altijd vol indrukken. Houd hier rekening mee. Zeker jonge kinderen kunnen soms wat overprikkeld raken. Zorg ervoor dat het feestje een afwisseling heeft van rustige en actieve momenten zodat kinderen de kans krijgen zich even te ontspannen maar ook hn energie kwijt kunnen.
 • een kerstspeurtocht organiseer je in een handomdraai. Start de speurtocht met een verhaal waarin je de kinderen vraagt om hulp. Zet midden in de kamer een kerstboom en vertel ze dat je die dag op pad bent gegaan voor kerstballen maar dat je ze onderweg bent verloren. De kinderen kunnen je nu helpen door tijdens de speurtocht alle ballen en natuurlijk een piek terug te vinden.
 • Kerstfilms zijn er in overvloed. En bij kerstfilms geeft het helemaal niet dat kinderen de film al eens gezien hebben. Voor jonge kinderen kan een film soms wat lang zijn. Dan kun je de film ook in stukjes tussen andere activiteiten door kijken met de kinderen.
 • Bij kerstmis hoort lekker eten en dat kunnen de kinderen ook zelf maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van leuke cupcakes met kerstboompjes van marsepein of koekjes in de vorm van kerstbomen?
 • In de winter kan het weer wel eens minder zijn dan jij had gehoopt. Houd hier rekening mee en bedenk ook een invulling voor als er slecht weer is. Het is zeker heel belangrijk als kinderen even buiten kunnen uitrazen. Tussen buien door kun je bijvoorbeeld ook een actief spelletje in de tuin spelen.
kerst kinderfeestje

Hoe lang duurt je kerstfeestje

Het hoeft niet te lang!! Dat is eigenlijk wel het belangrijkste. Ontvang jij jongere kinderen? Dan is een feestje van 2 tot 3 uur lang genoeg. Zij de kinderen al wat ouder dan kun je het feestje natuurlijk wat langer maken maar maak het jezelf niet te moeilijk. Één maaltijd (lunch of avondeten) is genoeg en na een paar uur is de chemie in een groep soms gewoon weg en is het beter om het feestje niet nodeloos lang te laten duren.

Lekkere traktaties

Kerst cupcakes

Maak lekkere cupcakes en versier ze met deze leuke prints

Smakelijke kerstbomen

Je maakt ze zelf  met cake en smarties

Gezonde kerstmannetjes

Fruit aan een prikkertje

tips voor een prinsessenfeestje

Spelletjes voor een kerstfeestje

Af en toe een spelletje tussendoor  of spelletjes tijdens  de speurtocht. Hier vind je een aantal ideeën.

 • prik de neus op Rudolf het rendier. Op een grote plaat van Rudolf mogen de kinderen proberen geblinddoekt de neus van het rendier te plakken.
 • Kerstkransjes happen. Hang kerstkransjes aan een koordje en laat kinderen geblinddoekt happen.
 • Lekker bordspelletjes doen. Bijvoorbeeld kerst ganzenbord of wie ben ik. Het eerste spel speel je makkelijk met deze print en voor het spel Wie ben ik, schrijf je leuke woorden die iets met kerst te maken hebben op briefjes en deze plak je op het voorhoofd van de kinderen. Nu mogen ze vragen stellen die alleen met ja en nee kunnen worden beantwoord. Wie weet het eerst wie hij is?

Lekkere hapjes

Heerlijk kerst hapje

Bladerdeeg en komkommer

Appelsterren

Simpele appelsterren en andere eenvoudige kersthapjes

Kerst cupcakes

Met vrolijke candy canes

Een speurtocht op je kerst feestje

Bij een kinderfeestje hoort natuurlijk ook een speurtocht en ook met kerstmis is dat helemaal niet moeilijk te bedenken. Zo kunnen de kinderen tijdens een speurtocht natuurlijk kerstballen verzamelen waarmee ze aan het eind van de speurtocht samen de kerstboom kunnen versieren. Natuurlijk kunnen ze tijdens een speurtocht ook de kerstman helpen die al zijn pakjes is verloren. Mogelijkheden zijn er genoeg. Laat de speurtocht beginnen met een verhaal dat je de kinderen vertelt waarna ze op pad gaan en laat ze vervolgens tijdens een speurtocht allerlei leuke opdrachten en spelletjes doen die iets te maken hebben met kerst.

Zorg dat de speurtocht een duidelijk eind heeft en geef de kinderen misschien na afloop een diploma.

Heb je geen zin om zelf een speurtocht te bedenken? Dan vind hier een kant en klare speurtocht.

knutselen op je prinsessenfeestje

Knutselen op je kerst feestje

Leuke dingen knutselen op je kerst feestje. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en twee rechterhanden heb je er ook niet voor nodig. Hier wat tips:

 • Kaarsen versieren. Met kaarsen stiften of gekleurde kaarsenwas versier je makkelijk witte kaarsen die de kinderen na afloop mee naar huis kunnen nemen. Hier vind je de materialen
 • Kerstballen maken van doppen. het is helemaal niet moeilijk. Hier laten we je zien hoe je dit doet.
 • Een mooie engel maken waar een lichtje in kan? Het is zo gemaakt met deze uitleg en kant en klare print
 • Van een glazen potje en foam klei maak je een prachtig lichtje. Hier zie je hoe je dit doet