Lichtje maken met foamclay

Lichtje maken met foamclay

Wij zijn dol op foamclay. We konden dan ook niet wachten om met deze grappige klei mooie lichtjes te maken. Klei je met ons mee?

Lichtje maken met foamclay, dit heb je nodig

Lichtje maken met foamclay, zo doe je dat:

Wat is foamclay leuk! Het droogt gewoon in de buitenlucht en je kunt het op allerlei ondergronden plakken. Wij gebruikten het dit keer op een glazen potje. Zo wordt het een heel bijzonder lichtje.

Knip eerst een paar sterren uit de print en plak die met de lijmstift op het potje.

Druk nu de foamclay op het potje en zorg dat je netjes plakt langs de randen van de ster. Zo beplak je het hele potje net zo lang tot het helemaal bedekt is behalve op de plek waar je de sterren hebt geplakt.
Haal nu heel voorzichtig de sterren van het potje en laat de foamclay opdrogen.

Makkelijk he? Je kunt natuurlijk het hele potje met een kleur beplakken maar het is ook leuk om verschillende kleuren te te gebruiken.

Snel aan de slag dus!

Nog meer leuks voor Kerstmis:

kerstmis kinderfeestje

Wil je meer Kerst tips, bijvoorbeeld om een leuk kerst feestje te organiseren of voor een leuke kerst traktatie? Klik dan hier

Ben je op zoek naar leuke Kerst knutseltips? Klik dan hier

Zoek je een kant en klare Kerst speurtocht of leuke knutselpakketten in het kerst thema? Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel