Amerigo, een stokpaard maken voor Sinterklaas

Amerigo, een stokpaard maken voor Sinterklaas

De verkleedkleren liggen verspreid door het huis en de kinderen genieten met volle teugen van de verkleedpartijen. Wat natuurlijk niet mag ontbreken is een paard voor Sinterklaas. Het is niet zo moeilijk om een stokpaard te maken. In deze blog geef ik je wat ideeën om zelf een stokpaard te maken en geloof me, een stokpaard maken is niet zo moeilijk als je misschien denkt

stokpaard maken van een fles

stokpaard maken

Een oude plastic fles is een goed begin voor dit grappige stokpaard. Op deze website zie je precies hoe je dit stokpaard maakt.

stokpaard maken van een sok

stokpaard maken

Ook een oude sok kan een prima begin zijn van een leuk stokpaardje.

Op deze website zie je hoe dit is gedaan.

Stokpaard maken van vilt

stokpaard makenWil je zelf creatief aan de slag met naald en draad? Op de website van moodkids vind je een heel leuk stokpaard met een prima beschrijving.

Stokpaard maken van karton

stokpaard makenVan karton kun je eenvoudig een leuk stokpaard maken. Om je op weg te helpen heb ik gratis prints van een paardenhoofd. Hiermee tover je al snel een paard te voorschijn

Nog meer leuks voor Sinterklaas:

Wil je meer Sinterklaas tips, bijvoorbeeld om een leuk Sinterklaas feestje te organiseren? Klik dan hier

Ben je op zoek naar leuke Sinterklaas knutseltips? Klik dan hier

Zoek je een kant en klare Sinterklaas speurtocht of leuke knutselpakketten in het Sinterklaas thema? Klik dan hier

Zo maak je het paard:

  • print de twee delen van het paardenhoofd uit. Doe dit op dik papier of plak beide delen op een vel karton voor de stevigheid. (klik hier voor de prints)
  • Knip de twee paardenhoofden uit en prik ze met een punaise aan weerszijden van een stok.
  • lijm de hoofden tegen elkaar aan.

Ga je voor meer duurzaam? Je kunt er dan voor kiezen de paardenhoofden op een plank mdf te plakken. Zaag vervolgens het contour uit en timmer het paardenhoofd tegen een stok.

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel