30 december 2014 
2 min. leestijd

Chocolade smikkel oliebollen recept

Chocolade smikkel oliebollen recept

Al jaren is het bij ons thuis traditie om samen met de kinderen op oudejaarsdag oliebollen te bakken. Al toen de kinderen nog maar heel klein waren, stonden wij op 31 december samen in de keuken om bergen oliebollen te maken. We keken hier samen naar uit.

In Kroatië, het land waar mijn man vandaan komt bakken de mensen met oudjaar fritule. Dit zijn kleine oliebolletjes zonder rozijnen. Dit, gecombineerd met mijn passie voor chocola, bracht me op het idee voor chocolade smikkel oliebollen. Dit oliebollen recept deel ik graag met je.


Smikkel chocolade oliebollen recept

Chocolade smikkel oliebollen recept, dit heb je nodig:

  • pak oliebollenmix
  • water
  • theedoek
  • reep chocola (of 2)
  • leuke versiering (ik gebruikte vruchtenhagel)
  • 2 lepels
  • 2 kommen
  • bak met warm water
  • pan
  • zonnebloemolie

Chocolade smikkel oliebollen recept, zo maak je het:

Maak het deeg voor de oliebollen volgens de gebruiksaanwijzing op het pak oliebollenmix  en laat het 45 minuten op een warme plek onder een natte theedoek rijzen.

Verwarm in de pan de zonnebloemolie. Het is warm genoeg als je er een korstje brood in doet en je het korstje ziet bakken (je ziet dan allemaal bubbeltjes rondom het korstje)

Schep nu met de twee lepels kleine beetjes deeg in de hete olie en bak de oliebollen gaar. Maak kleine oliebolletjes want anders wordt het echt te machtig.

Smikkel chocolade oliebollen recept

Laat ze vervolgens uitlekken op een stuk keukenpapier.

Verwarm nu au bain marie (in een pan met warm water) een kom met brokjes chocolade.

Smikkel chocolade oliebollen receptZodra de chocolade gesmolten is, doop je de afgekoelde oliebolletjes in de chocola.

Smikkel chocolade oliebollen recept

Bestrooi de chocola met leuke versiering.

Smikkel chocolade oliebollen recept

Leg de oliebollen nu op een koele plek tot de chocola hard is geworden.

Eet smakelijk!!

Let op. Met kinderen in de keuken moet je natuurlijk altijd oppassen. Hete olie is gevaarlijk. Je kunt er voor kiezen om zelf de oliebolletjes te bakken en de kinderen deze te laten versieren met chocola en eetbare decoratie.

Smikkel chocolade oliebollen recept

Eenvoudig een  kinderfeestje organiseren?

Dat wordt nu wel heel erg makkelijk met onze kant en klare pakketten. Of je nu wilt knutselen, een bijzondere speurtocht wilt organiseren of op zoek bent naar decoratie voor je feestje? In onze webshop vind je het allemaal handig bij elkaar!

Meer weten?

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel