Een kinderfeestje in de lente, zo doe je dat!

Een kinderfeestje in de lente, zo doe je dat!

Het zonnetje schijnt wat vaker, de bloemen komen tevoorschijn en jonge dieren worden geboren. Het is lente. Is dit ook de tijd waarin je altijd een kinderfeestje organiseert? Lees dan even verder want in dit blog geef ik je de leukste tips voor een kinderfeestje in de lente.

Ben jij jarig in de lente? Dan ben je zeker een geluksvogel want een feestje in de lente is super leuk. Weet je niet precies hoe je een lente feestje kunt organiseren? Geen nood, ik help je verder met tips waarmee jij vast een onvergetelijk lentefeestje kunt organiseren.

Een thema voor je feestje

Het is altijd handig aan je kinderfeestje een thema te verbinden. Dat maakt het bedenken van een invulling voor je feestje altijd een stuk makkelijker.

Ik heb een paar ideetjes voor je op een rijtje gezet.

  • Jonge dierenfeestje, lammetjes in de wei, een konijntje of kuikentjes, het is allemaal even schattig. Ben jij een dierenfan? Dan kun je je kinderfeestje natuurlijk helemaal in het teken vieren van jonge dieren. Een bezoekje aan de kinderboerderij, vrolijke kuikentjes knutselen van pompons of een dierenquiz, het zijn maar een paar ideetjes voor de invulling van jouw dierenfeestje.
  • Natuurfeestje, lekker naar buiten en speuren naar allemaal dingen uit de natuur. Van tulpen en lammetjes tot bloesem en een rups, wie kan de meeste dingen vinden? En natuurlijk ga je ook knutselen met dingen uit de natuur. Dat wordt zeker een leuk feestje.
  • Elven of kabouterfeestje, sprookjes zijn een leuk thema en ze passen super goed in een lentethema. Lekker op pad en het kabouterspoor volgen, een kaboutertuintje maken met viooltjes en natuurlijk een echt kabouterhuisje, de ideetjes zijn eindeloos.
  • Bloemenfeestje, een potje knutselen met hierin bloembolletjes,  een bloemenketting maken of gewoon lekker knutselen aan een mooi bloemstuk, een bloemenfeestje is super gezellig.

lente kinderfeestje

Zo kleed je het huis gezellig aan:

Natuurlijk wil je ook je huis gezellig versieren. Ik vond een super leuke tafelaankleding die je eenvoudig ook thuis kunt realiseren. En als je de paaskuikentjes tevoorscijn haalt, kunnen ook die dienen als extra versiering van de feesttafel.

Hier is het blog met meer foto’s van de leuke feesttafel

lente kinderfeestje

Eten op je lentefeestje

lente kinderfeestje taart

Taart hoort bij een feestje en natuurlijk ook bij een lentefeestje. Een mooie bloementaart maak je natuurlijk zelf. Hier zie je hoe je deze leuke taart maakt.

lente kinderfeestje cupcakes

En wat denk je van deze gezellige kuiken cupcakes? Ook die kun je zelf maken. In het leuke blog van Laura’s bakery kun je zien hoe je dit doet.

lente kinderfeestje taart

Daar is trouwens ook een super leuke taart in de vorm van een lammetje. Die is bijna te leuk om op te eten.

En als het weer het toelaat, dan ga je lekker buiten picknicken met de kinderen. Heb je een parkje in de buurt? Dan is dat natuurlijk de perfecte plek.  Vul een picknickmand met wat lekkers, vergeet niet een bal of wat klein buitenspeelgoed mee te nemen en maak van samen eten een bijzonder moment.

Er op uit

De lente is natuurlijk ook de tijd om er lekker op uit te trekken.  Hier dus wat tips voor leuke lente uitjes tips:

  • Naar de kinderboerderij, lekker samen kijken welke jonge dieren er zijn geboren. Informeer bij de kinderboerderij vooraf even wat daar mogelijk is. In tal van kinderboerderijen kun je als je dit van te voren afspreekt, onder begeleiding bijvoorbeeld kleine dieren verzorgen of een leuke rondleiding krijgen.
  • Naar het park. Heb je een park in de buurt? Dat is een perfecte plek voor een speurtocht, een schatjacht of een buiten spelletjescircuit.
  • Naar het bos, dat is natuurlijk een super leuke plek voor een wandeling maar leuke wordt het als je er bijvoorbeeld een survivaltocht van maakt. In heel wat bossen zijn complete kabouterpaden of survivalparcours voor kinderen.
  • Speurtocht in je eigen omgeving. Je kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar dingen uit de natuur. Ik vond twee kant en klare invulvellen zodat de kinderen buiten op zoek kunnen gaan naar alles wat afgebeeld staat.

Hier vind je een speurtocht voor jongere kinderen.

lente kinderfeestje speurtocht

Deze speurtocht is voor oudere kinderen vind je hier

lente kinderfeestje speurtocht

En wil je liever een leuke themaspeurtocht, bijvoorbeeld een jungle speurtocht of een piratenspeurtocht? Hier vind je kant en klare pakketten,

Knutselen

Lekker knutselen, dat is voor veel kinderen een leuke invulling voor je kinderfeestje. Ook in de lente kun je allerlei leuke dingen maken. Ik heb wat leuke knutselactiviteiten voor je die helemaal passen in het lentethema.

lente kinderfeestje knutselen

Bloembollen in een grappig potje, je maakt meteen iets leuks om mee naar huis te nemen. Hier vind je de uitleg.

lente kinderfeestje knutselen

Bloemen hoofdband  knutselen, deze maak je zelf met de uitleg die je hier vindt. En vergeet niet om zodra ze klaar zijn, ook een foto te maken van iedereen met de hoofdband op.

lente kinderfeestje knutselen

Bloemen foto standaards versieren, deze leuke houten fotostandaards kun je versieren met verf en siersteentjes. Maak van ieder kind vervolgens een polaroid foto die je in de standaard steekt en mee naar huis geeft.

lente kinderfeestje knutselen

Hippende kippen knutselen, Versier de mechaniekjes met foam clay en maak er grappige kippen van. Natuurlijk kun je ze na afloop allemaal uitproberen. Welke kip komt het verst?

Kinderfeestje maar dan net even anders

kinderfeestje thuis

Ben je enthousiast geworden en  heb je zin om een leuk kinderfeestje te organiseren maar ontbreekt het je aan tijd? Kijk dan nog even verder in de webshop waar we allerlei leuke kant en klare pakketten hebben waarmee jij thuis een super leuk kinderfeestje organiseert.

Benieuwd of er ook voor jou iets bij is? Klik dan hier.

 

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel