De leukste Corona proof verpakte traktaties

De leukste Corona proof verpakte traktaties

Eindelijk, school is weer begonnen en alles wordt weer een beetje normaal. Super fijn natuurlijk en voor veel kinderen ( en ouders) een heerlijke ontwikkeling. Is jouw kind de afgelopen tijd jarig geweest? Dan kan het natuurlijk niet wachten om te gaan trakteren. Veel scholen hebben tal van regels en ook ouders zelf kiezen nu het liefst voor safety first. Daarom zijn verpakte traktaties op dit moment misschien de meest logische keuze. Ik verzamelde de leukste ideetjes voor je.

Het is natuurlijk even zoeken maar met wat improvisatie kun je natuurlijk best een veilige en leuke traktatie bedenken voor in deze gekke Corona tijd.

Verpakte traktaties zijn natuurlijk het meest voor de hand liggend en daar is best het een en ander mogelijk. Wat denk je bijvoorbeeld van:

 • zakje chips
 • zakje snoepjes
 • verpakt koekje
 • ijsje ( lekker op warme dagen)

Veel scholen hanteren tegenwoordig een gezond trakteren beleid en dan moet je dus even verder zoeken maar ook nu zijn er wel mogelijkheden:

 • banaan
 • mandarijn
 • rozijnen
 • rijstwafels per stuk verpakt
 • knijpfruit
 • pakje of blikje drinken
 • verpakt yoghurtje (danoontje, deze kun je trouwens ook invriezen met een ijsstokje tot een ijsje)
 • verpakt appelmoesje

En is het nu even helemaal niet toegestaan iets te eten of te drinken te trakteren? Dan kun je ook nog een leuk klein cadeautje weggeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bellenblaas, een velletje stickers of stoepkrijt. Ook dit kun je natuurlijk verpakken tot een grappige traktatie.

Natuurlijk is het wel leuk om deze traktaties op een leuke manier te verpakken of te presenteren. We verzamelden de leukste traktatie ideetjes voor je.

Corona proof verpakte traktaties, griezelige figuren

griezelige-halloween-traktatie-maken

Deze griezelige figuren verbergen iets. Is het een snoepje, een pakje knijpfruit, een klein koekje of een doosje rozijntjes? Je ziet het als ze de armen openen. . Hier vind je de instructie en de print.

Corona proof verpakte traktatie, smakelijke Indianen 

Lady Lemonade maakte deze gezellige indianen van doosjes rozijnen. Ze zijn bijna te mooi om op te eten.
Je hebt er niet veel voor nodig. Met wat leuk papier, wiebeloogjes,veertje  en wat doosjes rozijntjes kom jij een heel eind.

In haar blogpost deelt ze overigens nog meer leuke verpakte traktatie ideetjes 

Corona proof verpakte traktatie, chips-varken

Een zakje chips kun je net even leuker maken met dit grappige knijpertje. Pak dus het papier en de knijpers maar uit de kast en snel aan de slag. In ons blog laten we je stap voor stap zien hoe je deze varkentjes maakt.

Corona proof verpakte traktatie, minion drank

Lekker verfrissend zijn deze blikjes drinken en je verandert ze eenvoudig in vrolijke minions. Zoek wat geel papier uit de kast en gebruik de print die we hier  voor je hebben klaar gezet en je hebt het zo geregeld.

Corona proof verpakte traktatie, pudding konijntjes

Deze vrolijke konijntjes maak je makkelijk met een danoontje of met een bakje appelmoes. De print van de pudding konijntjes  is hier ook klaargezet dus je hebt in no time iets leuks gemaakt.

Corona proof verpakte traktatie, rozijnen konijn


Super lief is deze traktatie van Nijntje en hij is ook nog eens eenvoudig te maken. De uitleg van Nijntje vind je hier.

Corona proof verpakte traktatie, Angry birds

Lekker stoer zijn deze angry birds. 

Zoals je kunt zien, maak je ze om een danoontje maar je kunt dit ook om een appelmoes bakje heen plakken. Veel heb je niet nodig. Wat papier, lijm en leuke wiebeloogjes en je kunt aan de slag.

Corona proof verpakte traktatie, mandarijntjes konijntjes

Ook mandarijnen zijn natuurlijk verpakt in een Corona vrij schilletje en dus zou je ook deze gezonde traktatie kunnen kiezen. Pak wat papier, een zwarte stift en lijm en je kunt aan de slag. Hier vind je de hele beschrijving van de Mandarijntjes konijntjes.

Corona proof verpakte traktatie, batman bananen

Natuurlijk is een banaan ook handig verpakt en dus een veilige traktatie. Met een klein beetje aankleding maak je van een gewone banaan deze coole batman. Hier zie je hoe je hem maakt.

Corona proof verpakte traktatie, monsterdrinken

Wat pakjes drinken verander je met papier en wiebeloogjes in grappige monsters en het leukste van alles. Je kunt eindeloos variëren. Een leuk klusje dus om samen met de kinderen te doen.

Hier zie je hoe je de  monsters kunt maken.

Corona proof verpakte traktatie, kaasmannetje

Lekker en leuk, dit grappige kaasmannetje en je maakt het makkelijk met wat chenilledraad. Snel aan de slag dus!

Corona proof verpakte traktatie, vliegtuigen van bellenblaas

Trakteren kan natuurlijk ook met een leuk klein cadeautje. Bellenblaas vinden veel kinderen leuk. Natuurlijk kun je ook hier iets leuks van maken en dat kan bijvoorbeeld met deze leuke  vliegtuigjes bedacht door Kids hoekje.

Ze verbergen ook nog iets lekkers, namelijk lekkere rozijntjes.

Corona proof verpakte traktatie, indianen van krijt

Deze stoepkrijt indiaantjes zijn natuurlijk super leuk om te zien maar als je ze uitpakt, kun je er natuurlijk ook mooie tekeningen mee maken. Super leuk toch?

Eenvoudig een kinderfeestje thuis organiseren?

Wil jij thuis een kinderfeestje organiseren maar zie je op tegen de voorbereidingen, ontbreekt het je aan tijd of inspiratie? Mag ik je dan een stukje helpen? Dat kan met kant en klare speurtochten of knutselpakketten voor kinderfeestjes en ook aan de decoratie heb ik gedacht.

Wil je weten wat we allemaal voor je hebben?

Kijk dan even hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel