De wereld stond even stil....

De wereld stond even stil....

Zo voelde  het gisteren even toen om 12 uur 3 mannen besloten een hele redactie van een Satirisch blad het zwijgen op te leggen. Ik heb met open mond staan kijken. Verdriet en woede om wat hier nu toch gebeurde. Wat bezielt deze mensen om het recht op deze wijze in handen te nemen. Toch was er ook een sprankje trots toen ik zag wat er in de uren daarna gebeurde. Mensen stonden samen met een pen in de lucht te protesteren.

Broodje gezond gratis prints voor een lieve attentie voor een anderGeraakt werd ik door Nico Dijkshoorn die in “de Wereld draait door” vertelde over het jongetje dat op het schoolplein aan zijn belagers vroeg om genade. Genade die de agent op straat niet kreeg.

Ik werk graag met kinderen. Bij feestjes of op school kan ik genieten van hun eerlijkheid en openheid. Zonder vooroordeel en onbevangen gaan ze het gesprek aan. Iets wat veel van ons ergens tijdens het groot worden, zijn verloren.  We oordelen en  veroordelen zonder echt goed naar elkaar te luisteren.

Dit inspireerde mij tot het maken van deze broodjes gezond. Ik ben ervan overtuigd dat  af en toe een complimentje en vooral veel lieve woordjes van levensbelang zijn. Laten wij onze kinderen leren dat de wereld zo veel moois te bieden heeft.

Hij zit vol kansen en mogelijkheden. Samen kunnen we er iets moois van maken. Een beetje respect,  een luisterend oor  of een helpende hand maken een wereld van verschil.

Stop de broodjes  in de broodtrommel van je kind of je partner, geef ze aan je collega of buurvrouw en laat ons antwoord op deze zinloze daad liefde zijn, liefde voor de medemens.

Download de broodjes gezond hier

Broodje gezond gratis prints voor een lieve attentie voor een ander

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel