Een kroon knutselen van een papieren bord

Een kroon knutselen van een papieren bord

Het is bijna koningsdag, wij hebben er zin in. En op koningsdag moet je er natuurlijk bijzonder uitzien. Vandaag gingen we speciaal voor koningsdag een kroon knutselen. In dit filmpje laten we je zien hoe je dit zelf kunt doen.

Kroon knutselen van een papieren bord? Dit heb je nodig:

  • papieren bordje
  • verf in verschillende kleuren
  • kwast
  • bakje water
  • lintje
  • pompons of andere leuke versiersels
  • schaar
  • liniaal
  • stift of pen

Kroon knutselen van een papieren bord. Zo doe je het:

Beschilder de rand van het bord met rode verf. Laat dit goed drogen.

Nu teken je met de stift en de lineaal in het midden van het bord 4 lijnen die elkaar precies in het midden van het bord kruisen en die het bord in ongeveer gelijke delen verdelen. Om dit zo goed mogelijk te doen, kun je eerst een recht kruis tekenen en precies in het midden van deze lijnen nog een schuin kruis te tekenen.

Knip op de lijnen het bord open. Er ontstaan nu punten.

Vouw de punten naar buiten en schilder de punten blauw. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om bij de eerste stap behalve de rand, ook meteen het midden te beschilderen. Let er dan wel op dat je een stift zoekt waarmee je over de verf de lijnen kunt tekenen. Dit gaat bijvoorbeeld goed met een permanente marker.

Ten slotte kun je je kroon verder versieren met bijvoorbeeld pompons, sierstenen of lint.

 

Kroon knutselen van een papieren bord, bekijk de video:


Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel