Kinderfeestje in de zomer

Kinderfeestje in de zomer

Een kinderfeestje organiseren was de afgelopen tijd niet verstandig. Heel wat kinderen hebben hun verjaardag en ook hun kinderfeestje moeten uitstellen. Nu de scholen weer open gaan, kunnen we heel voorzichtig vooruit gaan kijken en misschien hoort hier ook wel bij dat je plannen gaat maken voor het kinderfeestje. En ook al was je het misschien aanvankelijk niet van plan, de kans is het grootst dat een kinderfeestje in en om het huis mogelijk zal zijn maar hoe organiseer je dit nu handig?
Gelukkig gaan we het mooie weer tegemoet en daarom geven wij jou onze beste tips voor het organiseren van een kinderfeestje in de zomer.

Een kinderfeestje in de zomer, wees flexibel

Bij het organiseren van een kinderfeestje komt heel wat kijken maar met een goede voorbereiding kom je een heel eind. Wij nemen je stap voor stap mee langs alle onderdelen, van de uitnodigingen en de versiering tot de spelletjes en het eten.

Als de zon schijnt, wordt het opeens een stuk leuker om een kinderfeestje buiten te vieren maar ja, het is natuurlijk niet iedere dag zonnig. Een kinderfeestje in de zomer organiseren vraagt dan ook wel wat aanpassingsvermogen zodat het kinderfeestje niet meteen in de soep loopt als het weer even niet meewerkt. Zorg dus voor onderdelen die je eenvoudig kunt verplaatsen of vervangen en houd niet star vast aan een programma maar kijk goed naar het weer maar ook naar dat wat de kinderen leuk vinden. Het kan heel goed zijn dat jij een heel programma hebt bedacht maar dat de kinderen het meest genieten van de waterglijbaan en daar het liefst op willen blijven spelen.

Een kinderfeestje in de zomer, uitnodigingen

Bij een kinderfeestje horen natuurlijk uitnodigingen en die moeten in zomerse stijl.

Wat denk je bijvoorbeeld hier van?

Meloen uitnodiging

Supermakkelijk, Printen en klaar! je kunt de tekst op deze uitnodiging aanpassen. Hier vind je de print.

Een overheerlijk ijsje

Smikkelen en smullen van dit overheerlijke ijsje. Zeg nu eerlijk, als je dit ontvangt, kom je toch meteen in zomerse sferen? De print staat hier voor je klaar

Strandbal uitnodiging

Hoe leuk is het als je in plaats van de standaard uitnodiging, een strandbal krijgt. En als je hem opblaast, zie je precies wanneer je waar moet zijn.

Hier zie je hoe dit gedaan is.

Kampeer uitnodiging

Wordt het een kampeerfeestje? Dan kun je iedereen eenvoudig met deze uitnodiging vragen om te komen en natuurlijk zet je op de uitnodiging meteen ook het lijstje met alle benodigdheden.

Een kinderfeestje in de zomer, versiering

Natuurlijk wil je het kinderfeestje vrolijk aankleden. Wordt het een tuinfeestje? Dan ga je de tuin natuurlijk leuk versieren. Is het weer wat minder? Dan doe je dit binnen. Duik eens even tussen de vakantiespullen want die zijn  nu heel handig als decoratie. De strandballen, luchtbedden of de strandlakens zijn ook heel geschikt als partyprop. Hang ze dus aan een slinger of leg ze verspreid in de tuin. En in de zomerperiode zijn er altijd leuke opblaasfiguren te koop die meteen laten zien wat voor soort feestje iedereen kan verwachten. Super leuk dus om die al voor  het huis neer te zetten zodat je gasten meteen in de stemming komen. Heb je een pop up-tentje? Ook die kun je natuurlijk al voor de deur neerzetten.

Ananas slinger

Met deze gratis prints maak je zelf makkelijk een vrolijke zomerse slinger.

Slipper slinger

Lekker veel voorpret bij het maken van deze gezellige slipperslinger. De print en de uitleg hebben we hier al voor je klaar gezet.

Meloenslinger

Een lint, wat papieren borden en verf en aan de slag maar. De meloenslinger maak je natuurlijk zelf en wij laten je zien hoe je dit doet.

Een kinderfeestje in de zomer, leuke spelletjes

Gekke buitenspelletjes of spelletjes met water, als je een zomerfeestje organiseert zijn er allerlei leuke spelletjes te bedenken die je eenvoudig op je feestje kunt doen.

Wij hebben een leuke verzameling zomerspelletjes voor je verzameld. Die vind je hier.

Een kinderfeestje in de zomer, eten en drinken

Samen eten hoort natuurlijk ook bij een zomerse verjaardag. En ook dat kan in stijl. Wat denk je bijvoorbeeld van  het volgende:

 • Stook de barbecue lekker op,  steek knakworstjes op lange stokken en  zet op tafel broodjes, ketchup en mayonaise klaar. Zo maken we worstenbroodjes in een handomdraai
 • Een lekker toetje? Natuurlijk roosteren we marshmellows boven de barbecue.
 • Maak vooraf brooddeeg klaar en prik een bolletje brooddeeg op een lange stok. We gaan zelf broodjes bakken!
 • picknick in de tuin of op een veldje of park in de buurt. Dat is natuurlijk super leuk om te doen. Het wordt helemaal gezellig als je eerst samen de gerechtjes klaar maakt.
 • Bij een zomerse maaltijd hoort natuurlijk ook frisse meloen maar die kun je natuurlijk ook net even anders serveren. Wat denk je bijvoorbeeld van deze gezellige meloenijsjes?

Een kinderfeestje in de zomer, knutselen

Houd je van knutselen? Dan mag dat ook op een zomers  kinderfeestje natuurlijk niet ontbreken en dus hebben we ook hiervoor voor jou wat leuke ideetjes verzameld.

Meloen etui maken

Dit gezellige etui maak jij eenvoudig. Wij laten je stap voor stap zien hoe je dit doet.

Zonnevanger knutselen

Grappig toch deze zonnevangers? En het allerleukste, ze zijn gemaakt van wat verf en wat lijm. Helemaal niet moeilijk dus!

Wil je precies weten hoe je ze maakt? We leggen het je stap voor stap uit.

Koel glas drinken

Lekker verkoelend, dit glas drinken. Met wat papier, lijm en verf maak je het eenvoudig zelf. Dit is trouwens ook een leuk begin voor een bijzondere uitnodiging! We hebben een stap voor stap uitleg voor je gemaakt.

Een kinderfeestje in de zomer, speurtocht

Met mooi weer ga je natuurlijk even lekker op pad. Een speurtocht hoort hier helemaal bij. Het maken van een speurtocht hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Wij hebben een stap voor stap plan voor je gemaakt met super veel tips en inspiratie. Je vindt het hier.

Wil je een speurtocht organiseren maar dan liever zonder veel voorbereiding? Kijk dan even naar onze kant en klare speurtochten waarmee je makkelijk en snel een onvergetelijke speurtocht organiseert. Wat wordt het? Een spannende jungle speurtocht of ga je schatgraven tijdens de piratenspeurtocht? Alle thema’s vind je hier.

Een kinderfeestje in de zomer, wat denk je hier van?

kampeerfeestje

Hoe simpel kan het zijn. Voor veel kinderen is een slaapfeestje de grote wens maar misschien kun je dit keer het slaapfeestje wel verplaatsen naar de tuin en wordt het een kampeerfeestje. Natuurlijk eerst samen de tentjes opzetten, in de avond barbecuen en in de avond in het aardedonker nog een spannend verhaal terwijl iedereen in zijn slaapzak ligt. Leg de zaklampen maar klaar want als je in de nacht moet plassen, moet je natuurlijk wel in het donker je weg vinden.

Waterfeestje

Weet je zeker dat het een lekker warme dag wordt? Dan organiseer je natuurlijk een waterfeestje. Zet het zwembad maar op in de tuin of leg een waterglijbaan neer. Deze kun je trouwens ook huren. Er zijn tal van leuke spelletjes met water die je eenvoudig met de kinderen kunt organiseren. Wat denk je bijvoorbeeld van een waterballonnen gevecht, met een waterpistool bekertjes van een tafel schieten of ezeltje prik maar dan prikken we dit keer waterballonnen door die boven je hoofd hangen.

Zeemeerminnenfeest

Natuurlijk past het thema zeemeerminnen helemaal bij de zomer. Ook hier valt van alles bij te verzinnen. Van zeemeerminnen zwemles tot het knutselen van vrolijke zeemeermin tassen. En ook de versiering regel je eenvoudig. Hier vind je verschillende materialen.

IJs maken

Hoe leuk is het om samen overheerlijke ijsjes te maken. Natuurlijk kunnen dat waterijsjes zijn maar je kunt ook wat verder gaan en verschillende soorten ijs maken. Laura’s bakery geeft je in dit blogbericht leuke ideetjes.

(Natuur)speeltuin of het park

Is er in jouw omgeving een speeltuin of een park? Dat is natuurlijk een fantastische plek voor een kinderfeestje. Van een gezellige picknick, tot een spelletjesparcours tot een complete speurtocht, je kunt dit hier natuurlijk heel goed organiseren. En misschien vinden de kinderen het gewoon wel heerlijk om even lekker buiten met elkaar in de toestellen te klimmen.

Strand

Lekker uitwaaien op het strand. Hoe lekker is dat? Een groot kleed mee en natuurlijk mag ook de picknickmand niet ontbreken. Het strand is natuurlijk op een warme dag een perfecte plek voor de leukste water- en zandspelletjes. Wat denk je bijvoorbeeld van:

 • schatgraven
 • zandkastelen bouw competitie
 • waterdragen, wie kan met een spons het meeste water van de zee naar een emmer brengen
 • waterpistolen gevecht. Teken twee grote vakken en zet midden in ieder vak een stapel plastic bekertjes. Verdeel de groep in twee delen en laat de kinderen op jouw startteken proberen de stapel bekers om te schieten
 • Waterpistolen voetbal. Leg een lichte bal op het strand en zet op enige afstand met pilonnen doeltjes neer. Verdeel de groep in twee teams en laat ze op jouw startteken proberen de bal vooruit te shieten met het water uit de waterpistooltjes. Is je water op? Dan vul je je pistool bij in de zee. Welk team krijgt de bal in het doel?
 • Vliegeren, eerst maken we thuis vliegers en op het strand gaan we ze natuurlijk uitproberen. Hier zie je hoe je vliegers kunt maken.

Naar het bos, een avonturentocht

Op berenjacht, een survivaltocht  of vermiste dieren terugvinden. Het bos is een fantastische plek voor een avonturentocht. Met jongere kinderen kan dit natuurlijk een speurtocht zijn waarbij de kinderen op zoek gaan naar vermiste dieren en onderweg bijpassende spelletjes spelen maar met oudere kinderen kun je er een survivaltocht van maken met uitdagende opdrachten als touwtrekken, slootje springen of over de grond tijgeren zonder de draden te raken die gespannen zijn. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Kinderen zullen hier zeker van genieten.

Wil je graag een kant en klare speurtocht die goed past op deze plek? Kijk dan eens naar de junglespeurtocht waarbij de kinderen dierentuin oppasser  helpen bij het terugvinden van de ontsnapte dieren.

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel