Een Sneeuwvlok vouwen

Een Sneeuwvlok vouwen

Als er buiten geen sneeuw valt, dan zorgen we zelf gewoon voor lekker veel sneeuwvlokken. Wij gaan een sneeuwvlok vouwen. Alles wat je hiervoor nodig hebt, heb je vast al in huis en wij hebben een handige print voor je klaargezet zodat het nog een stuk makkelijker wordt!

Sneeuwvlok vouwen, dit heb je nodig:

Sneeuwvlok vouwen, zo maak je het:

Zorg dat je een vierkant wit stukje papier hebt. Als je dus een sneeuwvlok gaat vouwen van een A4 blaadje, moet je er in de lengte een stukje afknippen zodat het vierkant wordt.

Nu vouw je het blaadje in de lengte en vervolgens in de breedte dubbel.

Vouw dan het blaadje nog een keer dubbel zodat er een driehoek ontstaat zoals op het voorbeeld.

Nu pak je de print van de sneeuwvlok. Knip deze uit en leg die met het puntje naar beneden op je gevouwen blaadje. Trek de buitenlijnen voorzichtig om en knip dan je sneeuwvlok uit. Als je het blaadje nu open vouwt, ontstaat er een sneeuwvlok met allemaal sneeuwmannen. Geef de sneeuwmannen leuke gekleurde hoedjes, een gezichtje en knopen op hun buik. Natuurlijk kun je de sneeuwmannen ook versieren met bijvoorbeeld glitter of leuke stickertjes.

Nog meer leuks voor de winter

Een gezellige middag samen thuis of op je kinderfeestje organiseer je super makkelijk met de winterquiz. In 5 rondes ontdek je samen wie het meest weet over de winter. Zo is er een ronde sneeuwballengevecht, moet je supergoed luisteren naar de geluiden op de schaatsbaan en mag jij kijken welke dingen wij onder een vergrootglas hebben gelegd.

Je kunt de quiz natuurlijk thuis spelen met het gezin maar de quiz is ook heel goed geschikt om samen met andere op afstand te spelen, bijv. via Zoom of teams.

Meer weten over de winterquiz?

quiz-kinderen

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel