arrow_drop_up arrow_drop_down
22 augustus 2015 

Een vriendenboekje maken met de klas

De scholen beginnen weer. Ook ik ben na een heerlijke vakantie weer aan de slag gegaan. Mijn nieuwe groep is groep 5 en ik heb er zin in. Het lokaal is ingericht en alle schriften liggen klaar.

Elkaar leren kennen

Het leukste vind ik toch alle kinderen weer te leren kennen. Iedereen is anders en we moeten allemaal weer even aan elkaar wennen. Voor mij is het het belangrijkst dat kinderen zich fijn voelen op school. De eerste weken ben ik dan altijd druk bezig met activiteiten  waarbij groepsgevoel en samen werken centraal staan.

een vriendenboekje maken met de klas met deze download van Suus kinderfeestjes

Een vriendenboekje maken met de klas

Dit jaar maakte ik voor de groep een bladzijde voor een vriendenboekje. Natuurlijk is het niet zo maar een boekje net als alle andere vriendenboekjes die door de klas zwerven. In dit boekje kun je, naast de gewone dingen, schrijven waar jij goed in bent en wat jij wilt leren dit jaar.

In een boekje of aan de muur?

De bladzijden zijn natuurlijk met veel aandacht gemaakt door de kinderen. In mijn klas gaan ze eerst aan de wand. Zo kunnen de ouders op de ouderavond zien wat we hebben opgeschreven.  Later gaan de bladzijden in een map. Die krijgt een mooie plek in de klas zodat iedereen er zo af en toe nog eens in kan bladeren

En volgend jaar?

Dan maken we natuurlijk weer een nieuwe bladzijde. Zo krijgen we een soort groeiboekje van onze klas. Een document dat het waard is om te worden bewaard!

Zelf aan de slag?

Natuurlijk heb ik de print van het boekje ook voor jou! Zo kun je ook zelf aan de slag met je klas of kun je het de juf of meester van je kinderen geven. Klik hier om de pagina te openen.

Heb je nog leuke ideeën voor op de bladzijde? Laat het me maar weten, dan maak ik gewoon zo af en toe weer een nieuwe versie.

Veel plezier ermee!!

een vriendenboekje maken met deze download van Suus kinderfeestjeseen vriendenboekje maken met de klas met deze downloads van Suus kinderfeestjes

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Myrna

Door

Myrna

op 22 August 2015

Hoi! Wat een leuk vriendenboekje! Ik zal mijn collega's er op attent maken, want ook wij zijn druk bezig met het observeren en begeleiden van het groepsproces in de klassen. Groetjes van Myrna

Susanne

Door

Susanne

op 22 August 2015

Hallo Myrna, ook ik ben hier druk mee bezig in mijn klas. Leren gaat zo veel makkelijker als je het fijn hebt in de klas en er een positieve sfeer hangt waarbij iedereen mag zijn wie hij is. Laat maar weten of je er iets mee kunt en als je nog tips hebt, ik hoor het graag. Een aanpassing is zo gemaakt. Groetjes, Susanne

Reactie plaatsen

Koekje erbij?