Een vriendenboekje maken met de klas
Knutselen school
Susanne Tomasovic
Knutselen school
08/22/2015
2 min
2

Een vriendenboekje maken met de klas

08/22/2015
2 min
2

De scholen beginnen weer. Ook ik ben na een heerlijke vakantie weer aan de slag gegaan. Mijn nieuwe groep is groep 5 en ik heb er zin in. Het lokaal is ingericht en alle schriften liggen klaar.

Elkaar leren kennen

Het leukste vind ik toch alle kinderen weer te leren kennen. Iedereen is anders en we moeten allemaal weer even aan elkaar wennen. Voor mij is het het belangrijkst dat kinderen zich fijn voelen op school. De eerste weken ben ik dan altijd druk bezig met activiteiten  waarbij groepsgevoel en samen werken centraal staan.


Een vriendenboekje maken met de klas

Dit jaar maakte ik voor de groep een bladzijde voor een vriendenboekje. Natuurlijk is het niet zo maar een boekje net als alle andere vriendenboekjes die door de klas zwerven. In dit boekje kun je, naast de gewone dingen, schrijven waar jij goed in bent en wat jij wilt leren dit jaar.

In een boekje of aan de muur?

De bladzijden zijn natuurlijk met veel aandacht gemaakt door de kinderen. In mijn klas gaan ze eerst aan de wand. Zo kunnen de ouders op de ouderavond zien wat we hebben opgeschreven.  Later gaan de bladzijden in een map. Die krijgt een mooie plek in de klas zodat iedereen er zo af en toe nog eens in kan bladeren

En volgend jaar?

Dan maken we natuurlijk weer een nieuwe bladzijde. Zo krijgen we een soort groeiboekje van onze klas. Een document dat het waard is om te worden bewaard!

Zelf een vriendenboekje voor de klas maken?

Natuurlijk heb ik de print van het boekje ook voor jou! Zo kun je ook zelf aan de slag met je klas of kun je het de juf of meester van je kinderen geven. Klik hier om de pagina te openen.

Heb je nog leuke ideeën voor op de bladzijde? Laat het me maar weten, dan maak ik gewoon zo af en toe weer een nieuwe versie.

Veel plezier ermee!!

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Reacties
Categorieën