kleine spelletjes op je kinderfeestje

kleine spelletjes op je kinderfeestje

Het ultieme Kinderfeestje: 20 Superleuke kleine Spelletjes voor tussendoor! πŸŽ‰**

Als je al een paar keer een feestje hebt georganiseerd, weet je als geen ander; Β kinderfeestjes kunnen een chaos van plezier en energie zijn. Soms is dan wat extra vermaak handig om de boel gaande te houden. E dus Β heb ik een lijst voor je van 20 gezellige kleine spelletjes die je makkelijk kunt inpassen als er wat tijd over is op het feestje. Geen zorgen, je hebt hier geen ingewikkelde spullen of magische vaardigheden voor nodig - deze spelletjes zijn eenvoudig, leuk en gegarandeerd een hit bij de kinderen

1. Rennende Rakkers Race πŸƒβ€β™‚οΈ

Benodigdheden:Β lintjes of touw

Geef ieder kind een lintje of touwtje. Dit mogen ze een stukje uit hun broeksband laten steken. Een van de kinderen is de rennende rakker en probeert de lintjes te stelen. Hoeveel lintjes kan hij verzamelen? Wie als laatste overblijft, wint de race! Speel je dit spel binnen? Dan laat je de kinderen op de knieΓ«n zitten en dit kruipend proberen.

2. Schatgravers Sensatie πŸ΄β€β˜ οΈ

Benodigdheden: plastic bekers, en kleine speeltjes, van ieder 2

Doe onder iedere beker een van de speeltjes. Nu mogen de kinderen een voor een twee bekertjes optillen. Zitten hier twee dezelfde speeltjes onder? Dan heb je een paar en mag je het nog een keer proberen.

3. Stoelendans Bonanza πŸͺ‘πŸŽ΅

Benodigdheden:Β stoelen en muziek

Klassieker allert! Zet stoelen in een cirkel en speel muziek af. Wanneer de muziek stopt, moeten de kinderen snel een stoel vinden. Wie geen stoel heeft, valt af. Laatste persoon staande wint! Heb je niet zoveel ruimte? Dan kun je dit spel ook doen door voor ieder kind een velletje papier neer te leggen op de grond.

4. Ballonnen Bonsai 🎈🌳**

Benodigdheden:Β ballonnen

Met ballonnen kun je tal van leuke spelletjes spelen. Je kent het spel ballonnen trappen vast. Ieder kind krijgt een ballon aan een touwtje aan het been en op jouw startteken mogen de kinderen proberen elkaars ballon stuk te trappen.
Maar je kunt natuurlijk ook ballonnen hoog houden.
Wie kan dit het langst?
En zet wat muziek op en laat de kinderen in tweetallen proberen een ballon zonder de handen te gebruiken, tussen hen in te houden. Zo maar wat mogelijkheden met een ballon.

5. Limbo Loco πŸ•Ί**

Benodigdheden:Β stok of lint, muziek

Hoe laag kun je gaan? Houd een stok of lint vast en laat de kinderen onderdoor dansen zonder de grond aan te raken. Verlaag de lat na elke ronde. Wie kan het laagst gaan?

6. Sponzen Schietkampioen 🎯🧽

Benodigdheden:Β sponzen, emmers met water, toren plastic bekertjes*

Laat de kinderen een spons in een emmer water dopen en vervolgens naar een doelwit gooien. Wie het doelwit het vaakst raakt, wordt de schietkampioen van de dag!

7. Blikgooi Boemerang 🎳

Benodigdheden: lege blikken, een zachte bal Β of een bolletje sokken

Stapel een paar lege blikken of plastic bekertjes op en laat de kinderen proberen deze omver te gooien met een zachte bal.

8. Vliegende Vissen Vangst 🐟🎣

Benodigdheden:Β verpakte snoepjes, bak met water

Vul een bak met water en leg hier een snoepje in. Laat de kinderen nu een voor een proberen het snoepje met de mond uit het water te vissen.

9. Puzzel Paniek πŸ§©πŸƒβ€β™€οΈ

Benodigdheden: puzzelstukjes

Verdeel een grote puzzel in stukjes en verstop ze door de feestlocatie. Laat de kinderen zo snel mogelijk alle stukjes vinden en de puzzel compleet maken. Wist je dat er ook blanco puzzels zijn waar je zelf iets op kunt schrijven? Dat is natuurlijk extra leuk. Je kunt bijvoorbeeld op de puzzel schrijven waar voor alle kinderen iets lekkers ligt.

10. Mummie Madness πŸŽƒπŸ‘»

Benodigdheden:Β toiletpapier

Verdeel de kinderen in teams en geef ze elk een rol toiletpapier. Ze moeten hun teamgenoot inwikkelen als een mummie. Het snelste team wint! Dat wordt lachen....11. Slingerbal Sensatie ⚽🎾

Benodigdheden:Β tennisballen, panty, plastic flessen

Stop een tennisbal in een panty. Β Doe de panty nu op het hoofd van een kind. Nu mag het kind proberen door met de pantybal te slingeren, de plastic flessen om te kegelen. Wie lukt dit het snelst?

12. Blinde Smaken πŸ”πŸ•ΆοΈ

Benodigdheden:Β blinddoeken, verschillende soorten eten met een duidelijke smaak*

Bind een blinddoek om de ogen van een kind en laat ze raden welk voedsel ze proeven. Wie raadt de meeste smaken

13. Mepperdemep πŸ—žοΈ

Benodigdheden:Β krant

Zet de kinderen in een kring. De jarige mag beginnen en mag de naam noemen van een ander kind. Dat roept op zijn beurt de naam van een kind. Een kind staat in het midden met een opgerolde krant. Lukt het het kind wiens naam genoemd is een tik op de benen te geven met de krant? Dan is diegene de volgende mepper

14. Huh?πŸ‘‚πŸ½

Benodigdheden: lijstje met lange woorden of gekke zinnen

Zet de kinderen in een kring. Fluister het eerste kind een woord of zin in het oor. Dat geeft het door aan het volgende kind. Lukt het om dit het laatste kind Β ook te laten zeggen of verandert het woord onderweg?

15. Winkie winkieπŸ˜‰

Benodigdheden: -

Een van de kinderen gaat naar de gang. Dit is de detective. Met de andere kinderen spreek je af wie de boef is. Diegene probeert ongezien door een knipoog de andere kinderen te seinen. Lukt het? Dan valt diegene flauw. Lukt het de detective de dader te vinden?

16. Commando pinkelen πŸ€™πŸΌ

Benodigheden:Β -

Spreek vooraf met de kinderen wat duidelijke codes af. Commando pinkelen is bijvoorbeeld met je vingers op de tafel trommelen. Commando plat betekent je hand plat op de tafel slaan en commando bol is je hand bol op de tafel zetten.

Nu geef jij snel na elkaar steeds een ander commando. Maar let op: als er niet het woord commando voor staat, telt het niet. Wie let er goed op en reageert alleen als het commando goed wordt gegeven?
Lukt dit? Dan kun je nieuwe commando's toevoegen zodat het steeds een beetje moeilijker wordt.

17. Rappe Racers 🏎️

Benodigdheden: 2 speelgoedautootjes, lang touw, 2 klosjes of 2 doosjes

Bind aan twee kleine speelgoed autootjes een lang koord en knoop dat aan een blokje hout of een doosje.
Zet twee Β kinderen naast elkaar en laat ze op jouw starteken proberen de auto naar zich toe te halen door het touwtje om het klosje te binden.

18. Stop het onder de stoel πŸͺ‘

Benodigdheden:Β stoel, 4 plastic bekertjes, theedoek

Doe een kind een blinddoek om en geef het 4 plastic bekertjes in de hand. Nu mag het proberen om de bekertjes onder iedere poot van de stoel te plaatsen. Best lastig want waar is de stoel en waar zijn de bekertjes gebleven?

19. Oogverblindend 🀩

Benodigdheden:Β kleine dingen uit huis, van alles 2.

Leg een verzameling spulletjes neer. Laat alle kinderen wegkijken. Jij verandert iets zDat kan zijn, iets weghalen maar je kunt ook twee dingen met elkaar wisselen. Zien de kinderen wat er veranderd is?

20. Mega Marshmallow Mond πŸ‘πŸƒ

Benodigdheden: marshmallows

Een zoete afsluiter! Leg een marshmellow bij ieder kind op het voorhoofd. Wie lukt het de marshmellow zonder zijn handen te gebruiken in de mond te krijgen?

Genoeg te kiezen. 20 sprankelende spelletjes om het kinderfeestje tot een daverend succes te maken en van een stil moment iets super leuks te maken. πŸŽˆπŸŽ‰ Dat betekent zeker gezelligheid, Β gelach, en lekker veel plezier. Op naar een onvergetelijk feestje en heel veel blije gezichten! πŸ₯³βœ¨*

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel