20 november 2023 
3 min. leestijd

10 lekkere Sinterklaas recepten

10 lekkere Sinterklaas recepten

Wij zijn er klaar voor, het heerlijk avondje kan komen! Natuurlijk hoort bij al deze gezelligheid ook veel lekkers. Ik verzamelde voor jullie lekkere Sinterklaas recepten waarmee je op het heerlijk avondje prima voor de dag komt!

De recepten die ik  voor je heb verzameld kun je ook erg leuk samen met de kinderen maken. Zo maak je het wachten iets dragelijker.

1. Pepernotencake

pepernoten cake

Cake is opeens heel anders met dit recept dat ik hier vond.

2. Marsepein varkentje

varken van marsepein

Marsepein hoort natuurlijk bij Sinterklaas. Wist je dat je van marsepein allerlei leuke figuurtjes kunt maken? Bijvoorbeeld deze leuke varkentjes.

3. Wortel Schuimpjes

worte schuimpjes

 Deze worteltjes lust echt iedereen. Maak jij ook wat van deze leuke wortel schuimpjes?

4. Chocoladeletters maken

chocoladeletter maken

Smikkelen en smullen van je zelfgemaakte chocoladeletter is natuurlijk extra speciaal. Hoe je zelf een chocoladeletter maakt, lees je hier. En geloof me, ik heb dit met kinderen gedaan. Dat lukt heel goed!

5. Bladerdeeg stafjes

bladerdeeg stafjes

Zeg je Sinterklaas, dan denk je natuurlijk aan zoet maar deze overheerlijke stafjes zijn een leuke uitzondering. Benieuwd hoe ze gemaakt zijn? De uitleg vind je hier

6. Mijter pizza

mijter pizza

Deze lekkere mijtertjes zijn niet te weerstaan. En lekker makkelijk, je maakt ze vooraf al helemaal klaar en bakt ze op pakjesavond nog even af. 


7. Sinterklaas fudge

Sinterklaas fudge

Jammie, dit zijn alle lekkere dingen die horen bij Sint maar dan lekker verwerkt in een stukje fudge. Begin jij al te watertanden?

8. Speculaas cupcakes

speculaas cupcakes

Deze cupcakes zijn niet alleen lekker, als je ze ziet, loopt ook het water meteen in je mond. Wil jij ze ook maken?
Kijk dan even hier

9. Pepernotentaart

pepernoten taart

Taart propvol lekkere Sinterklaas lekkers en natuurlijk met een cakelaag die je helemaal aan Sinterklaas doet denken. Maak jij ook een lekkere pepernotentaart?

10. Sinterpouce

Sinterklaas croissant

Heb jij de crompouce al geprobeerd? Deze lekkere combinatie van een tompouce en een croissant was een grote hit. Sint heeft zijn eigen variant, de Sinterpouce. 

Meer leuks voor Sinterklaas

Sinterklaas

Knutselen voor Sinterklaas? Je huis gezellig versieren of een Sinterklaas speurtocht? In onze webshop hebben we allerlei leuke materialen waarmee je Sinterklaas nog leuker maakt.

Hier vind je de Sinterklaas materialen

 

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel