07 september 2022 
10 min. leestijd

Verjaardagstaart maken? De leukste ideetjes

Verjaardagstaart maken? De leukste ideetjes

Wil je  dit jaar uitpakken met een bijzondere verjaardagstaart van je kind?
Ik verzamelde leuke taart ideetjes voor op je verjaardag. Maak van een eenvoudige taart een spektakelstuk met deze tips.

Welke taart ga jij maken?


Verjaardagstaart 1: Regenboog cheesecake

Lady Lemonade laat je zien hoe je super simpel een regenboog scheesecake maakt. Super leuk om te zien en helemaal grappig op je regenboog of eenhoornfeestje. Hier vind je de uitleg.

regenboog cheesecake


Verjaardagstaart 2: M&M taart

m&m-taart

Pauline's keuken heeft de heerlijkste recepten en deze leuke M&M taart is een van mijn favorieten. Hier kun je zien hoe je de taart moet maken.


Mama Maai had niet zoveel tijd maar wilde wel een bijzonder resultaat en dus maakte ze een binnenkant van simpele biscuitmix en beplakte die met snoepjes in alle kleuren van de regenboog.

Leuk toch?

Hier vind je de link naar de uitleg

snoeptaart


De leukste taartenshop deelt regelmatig leuke recepten. Deze unicorn taart is niet al te moelijk, helemaal als je er bijvoorbeeld een kant en klare dripcake gebruikt die je in veel supermarkten kunt kopen. Benieuwd hoe je de taart maakt? Hier kun je het hele recept downloaden. ( en ook meteen de benodigdheden kopen)

unicorn taart

Niet zoveel tijd maar wel iets leuks op tafel zetten? Dan is een dripcake een uitkomst. Je kunt ze tegenwoordig kant en klaar kopen bij verschillende supermarkten maar ook bij de Hema bijvoorbeeld.

En of je nu kiest voor één laag of een stapel maakt van twee of drie lagen, hij wordt pas echt leuk als je hem versiert. Dat kan met lekkere macarons, kleine donuts, smarties, tumtummetjes, spekkies of een kleurige lolly. Laat je fantasie lekker de vrije loop

verjaardagstaart dripcake


Strooien maar...

Een super leuk resultaat en eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Van een eenvoudige taart maak je iets bijzonders met lekker veel spikkels. Maak een malletje van karton waar je het cijfer uit knipt van de leeftijd van je kind en leg dat voorzichtig op de taart.

En dan strooien maar... Hier vind je de hele uitleg maar ook een lekker recept voor een taart die je hiervoor kunt gebruiken.

verjaardagstaart spikkeltaart

Voor de kinderen die houden van autootjes, bouwen of graven. Deze taart is niet moeilijk te maken en versier je met het favoriete graafwagentje.

Hier zie je hoe je de taart stap voor stap maakt

verjaardagstaart, graafmachinetaart

Deze lieve taart is niet al te moeilijk. Hier kun je zien hoe je de lammetjestaart zelf kunt maken.

verjaardagstaart, lammetjestaart

Geloof het of niet, deze taart kun je zelf maken. Hier vind je het recept van de varkens in de modder taart.

verjaardagstaart, varken in de modder

Brenda kookt heerlijke gerechten maar deze cijfertaart is een leuke uitzondering.

Ze vertelt je stap voor stap hoe je hem maakt. Hier zie je het recept

Verjaardagstaart, cijfertaart


kinderfeestje smikkelfeest

Word jouw volgende feestje een smikkelfeestje? Ga je taarten bakken of cupcakes versieren?
Wist je dat we een leuke speurtocht, bouwplaat en decoratiematerialen  hebben die hier helemaal bij passen?

Je vindt alles hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen