Een kinderfeestje organiseren

kinderfeestje organiseren


Hoe zorg je dat het kinderfeestje vlekkeloos verloopt? Alles valt of staat met een goede voorbereiding. Ik heb een puntenlijstje voor je waarmee je snel en overzichtelijk kunt beginnen met het plannen van het feestje. Begin ruim op tijd met het voorbereiden van het kinderfeestje. Een kinderfeestje voorbereiden vraagt wat tijd. Als je van plan bent weg te gaan, is het zeker een aanrader niet te lang te wachten met het reserveren van de locatie. Veel gewilde uitjes zijn vaak al maanden van tevoren volgeboekt. Ook als je besluit thuis te blijven verdient het aanbeveling tijdig te starten met het voorbereiden van het feestje. Zorg dat je voldoende activiteiten hebt die ook volstaan bij minder weer of als er wat tijd over is.

kinderfeestje organiseren? 3 tips waarmee je dit eenvoudig doet!

Kinderfeestje organiseren? Denk hier over na:

  • Datum; houd bij de planning rekening met clubs en andere verplichtingen van de kinderen en kijk of je op deze dag ook voldoende hulp kunt inschakelen
  • hoe lang duurt het feestje? Bij  jonge kinderen (5-7 jaar) is een kinderfeestje dat 2 tot 3 uur duurt, lang genoeg. Voor veel kinderen is een kinderfeestje een hele ervaring. Bij oudere kinderen kun je wat meer tijd inplannen maar een feestje hoeft echt niet langer te duren dan 4 uur.
  • Hoeveel kinderen nodig je uit? Maak de groep niet te groot. Zeker bij jonge kinderen is een kleine groep vaak prettiger. Er is dan meer tijd en aandacht voor ieder kind.
  • Wie nodig je uit? Kijk bij het samenstellen van de groep  ook goed naar welke kinderen samen een leuk geheel zijn. Sommige kinderen zijn samen een goed recept voor veel lawaai of ruzie.
  • Wat gaan we doen tijdens het feestje? Kies je ervoor om thuis te blijven of ga je liever weg? Kijk bij deze keuze ook goed naar de jarige zelf. Sommige kinderen vinden thuis veilig en prettig. Zij genieten van een leuk themafeestje thuis. Anderen vinden een kinderfeestje juist een leuke aanleiding om er samen met vrienden op uit te trekken.
  • Blijven de kinderen eten? Zo ja, wat gaan we eten? Maak het je niet te moeilijk. Pannenkoeken smaken ook lekker als ze uit een pakje komen en  een lekker broodje kun je van te voren al klaarmaken. Het is lastig om tijdens het feestje met een groep kinderen om je heen nog een leuke maaltijd te bereiden. Houd het daarom simpel

Kinderfeestje voorbereiden:

Een kinderfeestje organiseren vraagt wat voorbereiding en die begint al een poosje voor het kinderfeestje. Dit kun je nu al regelen:
  • uitnodigingen maken en versturen
  • cadeautje bij het weggaan
  • programma bedenken
  • materiaal verzamelen (spelletjes, speurtocht, knutselen, verkleden etc.)

Ga op tijd rustig zitten en bedenk in alle rust hoe je het feestje globaal wilt laten verlopen, plan en organiseer vooraf zoveel mogelijk. Je zult zien dat het kinderfeestje dan uiteindelijk een stuk prettiger zal verlopen.

Reactie plaatsen