kinderfeestje spelletjes

Kinderfeestje spelletjes


Hoe goed je het kinderfeestje ook hebt bedacht en opgezet, soms kan er opeens een stil moment zijn. Het is erg handig als je dit kunt vullen met een leuk spelletje dat je natuurlijk van tevoren al hebt bedacht. Hier vind je wat ideeën voor kinderfeestje spelletjes.

Leuke kinderfeestje spelletjes:

• knikkers verhuizen:


zet een bak met knikkers op de grond en daarnaast een lege bak. Laat een kind op de grond gaan zitten met een blote voet. Op je startteken mag het kind proberen een voor een de knikkers van de ene bak naar de andere te verhuizen. Dit gebeurt natuurlijk met de tenen.

• Spullenmemory:


het bekende spel memory kun je ook spelen met spulletjes die passen bij je gekozen thema of dingen die je in huis hebt liggen. Zoek diverse dingen bij elkaar. Van ieder ding zoek je twee gelijke exemplaren. Deze leg je onder een kleed. Om de beurt mogen kinderen onder het kleed voelen en proberen de twee gelijke dingen bij elkaar te vinden.
Een andere variant die meer geschikt is voor oudere kinderen is het spel waarbij een kind geblinddoekt wordt. De dingen liggen verspreid in de ruimte. Nu mag het kind binnen een vooraf afgesproken tijd proberen zoveel mogelijk paren bij elkaar te vinden.

• Mummie maken:


verdeel de groep in tweetallen en geef ieder tweetal een rol toilletpapier. Op jouw teken mogen de kinderen elkaar in het papier wikkelen tot de rol helemaal op is. Welk tweetal lukt dit het snelst? • Snoep verhuizen: leg in een bakje een aantal lichte snoepjes. (smarties of spekjes) Zet hiernaast een leeg bakje en geef een kind een rietje. Op jouw startteken mag het kind proberen het snoepje met het rietje van het ene naar het andere bakje te verhuizen. Let op: dit kan alleen als je het rietje tegen het snoepje aandrukt: en dan een klein beetje zuigt. Het snoepje blijft dan aan het rietje hangen.

• Snoepjesbingo:


geef ieder kind een bingokaart en speel het bekende spel bingo. Nu kruist het kind alleen het getal niet aan maar legt er een snoepje op. Bij dit spel zijn er dan ook geen verliezers want ook al heb je niet als eerste de kaart vol, je hebt toch snoepjes bij elkaar gespaard. Wil je dit spel laten aansluiten op je thema? Maak dan voor de kinderen kaartjes met
afbeeldingen die passen bij het thema en speel het spel vervolgens net als bingo. Is je plaatje opgenoemd? Leg er dan een snoepje op.

kinderfeestje spelletjes
Reactie plaatsen