18 december 2023 
1 min. leestijd

Kerst bingo, kant en klaar

Kerst bingo, kant en klaar

Wat ga jij doen tijdens de kerstdagen? Misschien wel deze leuke kerst bingo. Printen, wat leuke prijsjes bij elkaar zoeken en je hebt weer een gezellig momentje voor de kerstdagen of tijdens het kinderfeestje in de kerstperiode.

Kerst bingo, dit heb je nodig:


Kerst bingo, zo doe je het:

Print de kerst bingokaarten en de losse afbeeldingen uit.

Knip de afbeeldingen los zodat je allemaal losse kaartjes hebt die je in een bakje of zakje kunt stoppen.

Eventueel kun je de bingokaarten en de afbeeldingen eerst lamineren. Op die manier kun je de bingo steeds opnieuw gebruiken en kun je de kinderen met stift ook een kruisje op de kaart laten zetten dat ze telkens weer kunnen uitwissen.

Spreek de regels af van de bingo. Welke rijtjes tellen bijvoorbeeld als bingo? En wat gebeurt er als je een valse bingo hebt?

Deel ieder kind een bingokaart uit en laat nu één voor één de afbeeldingen zien. Staat de afbeelding op de kaart van de kinderen? Dan kruisen ze de afbeelding af. (of ze leggen er een snoepje of een fiche op)

Wie heeft het meeste geluk en is de winnaar?

Kerst bingo met oudere kinderen

Met oudere kinderen kun je natuurlijk ook bingo spelen maar dan wordt het spannender als dit met getallen is.

Schrijf op iedere kaart willekeurige getallen, bijvoorbeeld tussen de 1 en 50 en pak uit een bestaand bingospel de balletjes met de corresponderende getallen.

Nu speel je een ouderwets potje bingo maar dan wel helemaal in kerstsfeer.

Kerst hitjes bingo

Zingen jullie de hele dag de ene kersthit na de andere? Dan is hitjes bingo iets voor jullie.

Maak samen een playlist op Spotify of gebruik een bestaande playlist met kerstliedjes. Ieder schrijft de leukste liedjes op zijn hitjes bingokaart en nu is het maar afwachten welke liedjes er het eerst voorbij komen.

Een uitleg van hitjesbingo vind je hier.

Meer leuks voor kerst


Wil je nog meer leuke dingen doen met de kinderen in de kersttijd? Bijvoorbeeld samen op een kinderfeestje of gezellig  in de kerstvakantie of op eerste of tweede kerstdag?
Wist je dat we nog veel meer leuks hebben? Je vindt het hier.
Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel