19 december 2023 
1 min. leestijd

Kerst spelletje, ho ho, wie vindt de kerstman?

Kerst spelletje, ho ho, wie vindt de kerstman?

Gezellig een spelletjes spelen op je kerst feestje of tijdens eerste of tweede kerstdag? Ik heb een leuk kerst spelletje dat je super makkelijk en lekker snel organiseert. Doe je mee?


Kerst spelletje ho ho ho, dit heb je nodig

Kerst spelletje ho ho ho, zo speel je het

Een spelletje ho ho ho, is super makkelijk maar ook best een beetje spannend. Samen gaan we op zoek naar de echte kerstman. Maar wie is dat eigenlijk?

Leg de print van de kerstmannen op tafel. Welke is nu de echte? Dat gaan we ontdekken. Stuur één kind naar de gang of naar een ander plekje waar het de rest van de groep niet kan horen en zien.

Samen met de andere kinderen kies je één van de kerstmannen uit. Dat is de enige echte.

Leg op elke kerstman een snoepje.

Nu mag het kind terugkomen en één voor één de snoepjes van de kaart pakken...

...Totdat het het snoepje pakt dat op de enige echte kerstman ligt. Dan roept de hele groep tegelijk "Ho, Ho, Ho!" en eindigt het spel.

Nu mag een ander kind het gaan proberen. Wie kan de meeste snoepjes van de kaart pakken?

Meer leuks voor kerst


Wil je nog meer leuke dingen doen met de kinderen in de kersttijd? Bijvoorbeeld samen op een kinderfeestje of gezellig  in de kerstvakantie of op eerste of tweede kerstdag?
Wist je dat we nog veel meer leuks hebben? Je vindt het hier.Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel