Knutselen herfst: herfstblaadjes op een schaaltje

Knutselen herfst: herfstblaadjes op een schaaltje

Het wordt buiten wat kouder en de bomen verliezen hun blaadjes. Hoog tijd om weer lekker binnen te knutselen, maar niet voordat we buiten de mooiste herfstblaadjes hebben verzameld! Knutsel je mee aan dit herfstbakje van klei? Ik laat je stap voor stap zien hoe je het maakt.

Herfstbakje van klei maken, dit heb je nodig:

  • zelfdrogende klei
  • herfstblaadjes
  • deegroller
  • mesje
  • rond kommetje om je kleiplak in te doen

Herfstbakje van klei maken, zo doe je het:

Deze herfstknutsel begint met een wandeling in het bos. Verzamel hier de mooiste herfstblaadjes.
Maak deze thuis goed schoon en droog.

Rol nu een stuk klei uit tot een dunne plak.  Ik gebruikte hiervoor een deegroller maar je kunt het ook eerst met je hand plat drukken en er dan bijvoorbeeld met een stevig glas overheen rollen.

Op de plak leg je verspreid de mooiste blaadjes. Rol nu met een deegroller over de klei met de blaadjes. De blaadjes maken nu mooie afdrukken in de klei. Let goed op dat de blaadjes met de nerven naar beneden op de klei liggen.


Snijd nu heel voorzichtig langs de randen van je blad met een mesje de klei los en als je helemaal klaar bent, haal je heel voorzichtig het herfstblad van de klei

Deze overgebleven klei kun je weer opnieuw uitrollen en hier kun je losse blaadjes in drukken.
Zoek nu een kommetje met een opstaand randje waar je de kleiplak voorzichtig in legt. Let op dat de klei mooi strak tegen de kom aan ligt. Laat nu je kleiwerk drogen. Dit duurt wel een paar dagen. Je moet dus wel even geduld hebben.

Als je kleiblad droog is, kun je hem met acrylverf een mooi kleurtje geven. Ik heb gekozen voor mooie herfstkleuren als geel, oranje en bruin maar je kunt natuurlijk ook kleuren combineren. Als je je kommetje wat extra glans wilt geven, kun je je kunstwerk nog met spuitlak  bespuiten.

Ik ben benieuwd hoe jouw kommetje wordt!

 

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

 

 

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel