arrow_drop_up arrow_drop_down
8 oktober 2013 

Knutselen herfst: herfstblaadjes op een schaaltje

Knutselen herfst: herfstblaadjes op een schaaltje

Het wordt buiten wat kouder en de bomen verliezen hun blaadjes. Hoog tijd om weer lekker binnen te knutselen, maar niet voordat we buiten de mooiste herfstblaadjes hebben verzameld!

knutselen herfst

Dit heb je nodig:

 • zelfdrogende klei
 • herfstblaadjes
 • deegroller
 • mesje
 • grote kom om de ronde kleiplak uit te drukken
 • rond kommetje om je kleiplak in te doen
  eventueel:
 • een lintje
 • lijm
 • een puntig voorwerp

 

Deze herfstknutsel begint met een wandeling in het bos. Verzamel hier de mooiste herfstblaadjes.
Maak deze thuis goed schoon en droog.

Rol nu een stuk klei uit tot een dunne plak. Op de plak leg je verspreid de mooiste blaadjes. Rol nu met een deegroller over de klei met de blaadjes. De blaadjes maken nu mooie afdrukken in de klei.Haal heel voorzichtig de blaadjes van de klei.
Zoek in huis een rond voorwerp. Ik nam hiervoor een grote mengkom. Zet deze midden op je kleiplak en duw hem in de klei. Snijd de overgebleven klei met een mesje rondom de kom weg.
Deze overgebleven klei kun je weer opnieuw uitrollen en hier kun je losse blaadjes in drukken. Als je deze voorzichtig met een mesje rondom afsnijdt, heb je blaadjes van klei.
Zoek nu een kommetje met een opstaand randje waar je de kleiplak voorzichtig in legt. Let op dat de klei mooi strak tegen de kom aan ligt. Laat nu je kommetje drogen. Dit duurt wel een paar dagen. Je moet dus wel even geduld hebben.

De kleiblaadjes die je hebt gemaakt, kun je als ze droog zijn, op het kommetje lijmen maar je kunt ook in het kommetje en in twee blaadjes een gat prikken met iets scherps.
Als het kommetje en de blaadjes droog zijn, kun je de blaadjes met een lintje aan het kommetje strikken.

Ik ben benieuwd hoe jouw kommetje wordt!

knutselen voor herfst

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

 

 

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Koekje erbij?