Knutselen op vakantie: stenen beschilderen

Knutselen op vakantie: stenen beschilderen

Kaylin, Yara en Amber zijn op vakantie in Denemarken. Daar vonden ze prachtige stenen en bedachten deze ontzettend leuke activiteit: ze gingen stenen beschilderen. Het resultaat is zo  mooi dat ik het graag met je deel!

Stenen beschilderen, dit heb je nodig:

  • mooie gladde stenen
  • acrylverf
  • bakje water
  • kwast
  • eventueel spuitlak
  • potlood
  • markeerstift

Hoog tijd om op stenenjacht te gaan dus. Dat is natuurlijk helemaal niet zo ingewikkeld. Maak een lekkere wandeling en je vindt vast mooie exmplaren. Probeer gladde stenen te zoeken met lekker veel oppervlak om op ste schilderen.

Nu kun je beginnen met ontwerpen. Met potlood kun je je tekening op de steen zetten. Gaat het fout, dan gum je het gewoon weer uit.  Kijk goed in je omgeving. Het is natuurlijk het leukst als je iets tekent dat past bij de omgeving waar je bent. Zo heb je meteen een mooie herinnering aan je vakantie.

Hoog tijd om te gaan schilderen. Met acrylverf beschilder je je steen. Laat dit goed drogen en trek de lijnen dan over met de markeerstift. Zo wordt je tekening nog duidelijker.


Wil je de steen extra mooi maken? Dan is een laagje spuitlak natuurlijk wel heel mooi. Zo krijgt de steen een mooi glimlaagje en is de tekening extra goed beschermd. Dit kun je ook bij thuiskomst doen maar zorg dan wel dat je je steen goed inpakt zodat hij niet beschadigt onderweg naar huis.

Fijne vakantie!!

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Linda
Door

Linda

op 24 Jul 2017

Welke acrylverf kan je het beste gebruiken? Ik heb het geprobeerd maar de verf pakt bij mij niet goed.

Susanne
Door

Susanne

op 12 Apr 2020

Wij gebruiken inderdaad acrylverf van het merk Plus color. Dat is te koop bij Creative company.

Reactie plaatsen

Zoek een artikel