Koningsdag knutselen: koning met wiebelogen

Koningsdag knutselen: koning met wiebelogen

Wij hebben er zin in… Koningsdag! Natuurlijk gaan we voor koningsdag knutselen. Dit keer maakten we een koning met wiebelogen. Knutsel je met ons mee?

Koningsdag knutselen, koning met wiebelogen, dit heb je nodig:

  • wit en gekleurd papier
  • lijm
  • schaar
  • zwarte stift
  • potlood
  • strasstenen

Koningsdag knutselen, koning met wiebelogen, zo maak je het:

Knip uit rood papier een grote cirkel.

Knip vervolgens uit huidkleurig papier een kleinere cirkel.

Teken nu met potlood twee kleine cirkels op de plek van de ogen en knip of prik die voorzichtig uit het papier.

Knip nu uit wit papier een brede strook. Dit worden de armen. Leg de brede strook midden op de rode cirkel. Smeer nu wat lijm aan de boven- en onderkant van het hoofd en lijm het hoofd op de rode cirkel. Let goed op dat het niet vastplakt aan de armen.

Teken nu met een zwarte stift de pupillen op het witte papier.

Knip nu uit restjes papier een kroon, twee handen en twee voeten en lijm deze op de koning.

Nu kun je de koning natuurlijk verder versieren. Je kunt bijvoorbeeld met sierstenen de kroon versieren, de koning haren geven van wol of de koning verder met stift versieren. Vergeet niet een neus en een mond te tekenen op het hoofd.

Bekijk de video:

In het filmpje laten we je stap voor stap zien hoe je de koning kunt maken. Natuurlijk leggen we het je ook nog even uit.

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel