Moederdag knutselen: een armband voor mama

Moederdag knutselen: een armband voor mama

Wil je mama verrassen voor moederdag? Laten we dit keer een mooie armband voor mama maken. En het grappige; je hebt hier helemaal niet veel bijzonders nodig. Wat rietjes en elastiek en aan de slag maar! Knutselen voor moederdag wordt dus op deze manier wel heel makkelijk!

Knutselen voor moederdag: een armband voor mama, dit heb je nodig:

  • Rietjes ( voor het milieu is het beter om papieren rietjes te gebruiken)
  • rond elastiek ( dit is te koop in de supermarkt)
  • schaar
  • eventueel een kraal
  • eventueel twee naalden

Knutselen voor moederdag: een armband voor mama, zo maak je het:

Knip de rietjes in kleine stukjes van ongeveer 2 centimeter lang.

Knip nu een lang stuk elastiek. Vouw dit dubbel en knoop een lusje zoals op het voorbeeld.

Nu begin je met rijgen. Rijg het elastiek vanaf beide kanten door het rietje. Er gaat dus een draadje van links naar rechts en een draadje van rechts naar links. Vind je dit moeilijk? Dan kun je aan beide uiteinden van je draadje een naald rijgen zodat je dit met een naald kunt doen.

Het laatste stukje rietje knoop je zoals in het voorbeeld hieronder zodat je hiermee de armband aan het lusje kunt sluiten. Je kunt er ook voor kiezen om een kraal als laatste te gebruiken.

Nu is je armband klaar en kun je hem feestelijk verpakken en aan iemand cadeau geven. Wordt dit mama of oma of houd je hem gewoon stiekem zelf?

Op je kinderfeestje knutselen?

Vind jij het leuk om zelf dingen te maken en wil je ook op je kinderfeestje knutselen? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

 

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel