Moederdag knutselen: een lichtje van klei

Moederdag knutselen: een lichtje van klei

Waarmee verras jij mama dit jaar? Ik maakte een lichtje van klei. En dat is helemaal niet moeilijk. In dit filmpje laat ik je zien hoe je dit doet. Snel aan de slag dus!

Moederdag knutselen lichtje van klei, dit heb je nodig:

  • zelfhardende klei
  • knopen
  • mesje
  • roller
  • glazen potje
  • waxinelichtje

Zo maak je het lichtje van klei

Rol een lap klei uit die lang genoeg is om de omtrek van het potje te bedekken.

Snijd de lap aan een op de juiste maat en plak hem om het potje.

Nu kun je de knopen in de klei drukken. Hiervoor moet de plak klei dus dik genoeg zijn, anders blijven de knopen niet goed zitten.

Als je lichtje klaar is, laat je het een paar dagen drogen. Het hoeft niet in de oven.

Bekijk de video:

In het filmpje hieronder laat ik je zien hoe je het lichtje maakt.

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel