Moederdag knutselen, vrolijke toetjes!

Moederdag knutselen, vrolijke toetjes!

Deze vrolijke toetjes zijn gemaakt door de klas van mijn collega’s Sabine en Mirananda. Wat zullen de moeders dit jaar opkijken!

De toetjes zijn gemaakt van gips en gegoten in toetjes bakjes. De kinderen vonden het dus helemaal niet erg om  deze knutsel te maken.

Moederdag knutselen, vrolijke toetjes, dit heb je nodig

  • plastic bakjes van mona toetjes
  • gips
  • sateprikker
  • leuk gekleurd papier
  • leuke decoratie (glitters, sierstenen)
  • acrylverf
  • kwast
  • lijm

 

 

Maak gips door wat water bij het gipspoeder te gieten. Doe dit volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Giet het gips in de toetjesbakjes, en laat dit drogen. Als de toetjes bijna droog zijn maar nog net niet helemaal hard knip je de bakjes open en keer je de toetjes om. Steek er een sateprikker in  en laat het  drogen totdat het toetje helemaal hard is geworden.

Nu kunnen de kinderen de toetjes versieren. Eerst worden de toetjes beschilderd en als de verf droog is, kunnen ze verder worden versierd met leuke decoratiematerialen.

 

Nu kunnen de kinderen een lief kaartje maken en dit met lint aan de sateprikker knopen.

Het toetje is natuurlijk leuk om naar te kijken maar is ook heel geschikt als bijvoorbeeld boekensteun of deurstopper.

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Jolanda Lazeroms
Door

Jolanda Lazeroms

op 09 May 2018

Wat een leuke toetjes! Ik heb een vraag. Hoe doe je dat met die sate prikker. Want die steek je er aan de bovenkant in, maar hij moet toch op z'n kop staan om te drogen?

Reactie plaatsen

Zoek een artikel