28 december 2018 
2 min. leestijd

Oudjaar, roze bril en feestelijke hoed knutselen

Oudjaar, roze bril en feestelijke hoed knutselen

Het is bijna 2019 en dat vieren we natuurlijk uitbundig. Feest je mee? Wij maken een roze bril en een feestelijke hoed. Zo begin jij 2019 helemaal goed. Want wie door een roze bril kijkt, ziet alles natuurlijk een stuk zonniger!

Oudjaar roze bril en hoed knutselen, dit heb je nodig:

Oudjaar roze bril en hoed knutselen, zo maak je het:

Knip de sterren uit de print en plak je hoed vol met sterren. Op de voorzijde van je hoed plak je natuurlijk het jaar. Ook deze sterren vind je in de print.

Nu vouw je de hoed in elkaar. Als je wilt, kun je aan de hoed elastiek nieten zodat de hoed goed op je hoofd blijft zitten.

Voor de bril knip je de onderdelen van de bril uit de print. Zorg wel dat je de onderdelen afdrukt op stevig karton of plak ze op stevig karton.

Smeer de voorkant van de bril in met lijm en plak hier kleine stukjes aluminiumfolie op. Deze kun je als ze uitsteken, naar achteren vouwen.

Aan de achterkant plak je twee kleine stukjes roze vliegerpapier. Als het papier een beetje uitsteekt, knip je dit natuurlijk weg.

Nu beplak je de bril met allemaal sterren. Wij plakten aan de bovenkant het jaar.

Wil je de bril liever een stokje geven zodat je hem voor je hoofd kunt houden? Dan kun je aan de achterkant van de bril een stevig stokje plakken met wat plakband. Wat dacht je van een satehprikker of een een rietje?

Bekijk de video:

Tijdens een live uitzending knutselden we de bril en de hoed. Kijk je mee hoe we dit deden?

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel