Rendier knutselen van klei

Rendier knutselen van klei

Bij kerst horen natuurlijk rendieren. Wij gaan dit keer dan ook een rendier knutselen van klei. Zet hem in de vensterbank of onder de kerstboom en maak kerstmis extra gezellig. Knutsel je met ons mee? We laten je stap voor stap zien hoe je het rendier maakt.

Rendier knutselen van klei, dit heb je nodig:

  • zelfhardende klei
  • satehprikkers
  • lijm
  • dunne takjes
  • wiebelogen
  • kleine pompons
  • bruine verf
  • penseel
  • schaar

Rendier knutselen van klei, zo maak je het:

Maak van de zelfhardende klei een grote bal. Dit wordt het lijf. Rol deze bal iets plat tot een grote worst. Maak dan 4 kleine balletjes als voeten en één groter balletje als hoofd. Dit laatste balletje vorm je ook een beetje tot een worst. Zorg dat dit balletje een wat dikkere kant heeft ( de kop) en een wat dunnere kant ( de snuit)

Ten slotte rol je 2 piepkleine balletjes en druk je ze plat. Dit worden de oren.

Nu knip je van de satehprikkers 4 gelijke stukken voor de poten en een wat kleiner stukje als nek.

Druk de poten voorzichtig in de onderkant van het lijf en druk aan de onderkant in iedere poot een voet. Deze voet maak je aan de onderkant een beetje plat zodat je rendier goed kan blijven staan. Wij hebben de poten een beetje schuin naar buiten in het lijf gestoken. Hierdoor wordt je rendier wat stabieler.

Versier nu het hoofd. Plak de twee oren op het hoofd en druk twee takjes in het hoofd als gewei.

Druk nu aan de voorkant van het lijf het korte stokje in de klei en duw hier voorzichtig het hoofd in.

Druk aan de achterkant van het lijf een takje als staart.

Nu wacht je tot de klei helemaal hard is geworden. Dit kan ongeveer 24 uur duren.

Zodra de klei goed droog is, schilder je je rendier bruin. Laat dit ook goed drogen en lijm dan aan de voorkant van het hoofd een pompon als neus en lijm twee wiebelogen op de kop.

Natuurlijk kun je maar 1 rendier knutselen maar het is nog veel leuker om een hele familie te maken die je bijvoorbeeld gezellig bij elkaar onder een glazen stolp kunt zetten waar je wat kunstsneeuw in legt.

Nog meer leuks voor Kerstmis:

kerstmis kinderfeestje

Wil je meer Kerst tips, bijvoorbeeld om een leuk kerst feestje te organiseren of voor een leuke kerst traktatie? Klik dan hier

Ben je op zoek naar leuke Kerst knutseltips? Klik dan hier

Zoek je een kant en klare Kerst speurtocht of leuke knutselpakketten in het kerst thema? Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel