Vliegende raket knutselen

Vliegende raket knutselen

3,2,1... Daar schiet jouw raket de lucht in. Pijlsnel omhoog.
Knutsel je mee aan deze supersnelle raket die met een noodgang de lucht in schiet?


Vliegende raket knutselen, dit heb je nodig:


Vliegende raket knutselen, zo maak je het:

Deze raket maak je super makkelijk zelf. Kies welke raket je gaat maken. Kies je voor een raket die al een kleurtje heeft of kleur je de raket zelf in?
En kies je deze laatste? Plak dan meteen achter het raampje een foto van jezelf. Dat maakt je raket extra leuk 😉

Knip nu de raket uit.

Knip nu een rechthoekje uit een stukje stevig papier. Vouw van dit papiertje een kokertje. Vouw eerste twee zijden naar elkaar toe en zet ze vast met een stukje plakband. Dan vouw je aan de bovenzijde het kokertje een klein stukje dicht en ook dit zet je vast met een stukje plakband.


Plak nu het kokertje op de achterkant van je raket vast. Zorg ervoor dat het rietje makkelijk in en uit het kokertje kan bewegen. Het helpt om het kokertje een klein beetje open te vouwen door je raket voorzichtig in de lengte wat naar elkaar toe te vouwen. Zo ontstaat er meer ruimte in het kokertje.


Nu gaan we de raket uitproberen. Schuif het rietje in de koker en blaas stevig uit.
Daar schiet je raket de lucht in...Ook leuk om te makenOver de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel