Slippers versieren

Slippers versieren

Loop jij ook de hele dag op je slippers? Met het warme weer is het natuurlijk ook heel erg fijn. Toch zijn slippers best een beetje saai. Wist je dat je je slippers heel makkelijk kunt versieren? Zo maak je een unieke slipper die niemand anders heeft. Dit is trouwens ook een heel leuke klusje op een kinderfeestje in de zomer.

Slippers versieren, dit heb je nodig:

  • slippers
  • gatentang of scherpe lange naald
  • stevig  gekleurd draad
  • kralen die tegen vocht kunnen. Gebruik dus liever geen houten maar bijvoorbeeld kunststof kralen
  • bloemen van stof
  • schaar
  • eventueel foam clay
  • eventueel kleine gekleurde knopen

slippers-versieren

Slippers versieren, zo doe je dat:

Maak met de gatentang op gelijke afstand gaatjes in het bandje van de slipper. Wij maakten gaatjes op 2 tot 3 cm van elkaar.

Nu pak je het stevige gekleurde draad. Knip hier een lang stuk vanaf. Maak een stevige knoop in het draad en rijg het dan van boven naar beneden door de gaatjes. Als het draadje aan de bovenkant is, kun je er een kraal, wat knoopjes of wat stoffen bloemetjes aan rijgen maar je kunt de draad ook enkel rijgen.   Dan versier je de slipper later volgens de instructie met kralen, knopen en bloemetjes. Zorg dat je aan de onderkant begint en ook aan de onderkant eindigt met je draad en maak aan beide kanten een goede knoop.

Heb je de draad enkel geregen? Dan kun je nu kleine stukjes draad knippen en die aan het geregen draad knopen. Aan de twee uiteinden van je draad rijg je dan een kraal, knoop of een paar bloemetjes en vervolgens maak je ook nu een goede knoop zodat de kraal niet losschiet.

Je kunt er ook voor kiezen om ook nog een los stukje draad  door de gaatjes te rijgen zoals op de afbeelding hieronder. Dan kun je ook nu weer aan beide uiteinden een kraal rijgen.

Voor de zekerheid kun je met transparante lijm op elk gaatje van de kralen een drupje doen zodat de kraal en de knoop aan elkaar vast komen te zitten.

Natuurlijk is het leuk om in het midden van de slipper nog een leuke extra versiering te knopen. Wij namen een draad en regen hier lekker veel bloemen aan. Dit knoopten we net zoals hierboven beschreven in het midden van de slipper.

Heb je thuis foam clay? Dan kun je de open ruimtes op het slipperbandje nog verder beplakken met de foamclay. Foamclay hoef je niet te bakken. Het blijft flexibel en droogt gewoon in de buitenlucht.

Op je kinderfeestje knutselen?

Vind jij het leuk om zelf dingen te maken en wil je ook op je kinderfeestje knutselen? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel