13 april 2020 
1 min. leestijd

Traktatie van rijstwafel, schattig schaap

Traktatie van rijstwafel, schattig schaap

Gezond trakteren is bij veel scholen de regel maar wat trakteer je nu dat lekker en gezond is, maar ook nog eens leuk om te zien? Wij bedachten dit schattige schaap dat je in een mum van tijd zelf in elkaar hebt gezet.

De traktatie is eenvoudig te maken. Bovendien kun je het de dag voor de verjaardag al klaarmaken. Lekker makkelijk dus en snel klaar.

Traktatie van rijstwafel dit heb je nodig:

  • rijstwafels, eventueel met chocoladelaagje, je kunt ook kiezen voor een eierkoek als je dit lekkerder vindt
  • print van schaap
  • schaar
  • eventueel kokosbrood
  • eventueel wat poedersuiker
  • eventueel een kommetje en wat water
  • eventueel een lepel

Traktatie van rijstwafel, zo maak je het:

Print de print van het schaap in het benodigde aantal uit.

Knip de onderdelen uit.

Nu leg je de rijstwafels op een schaal. Schuif de pootjes onder de rijstwafel en leg het hoofd op  de rijstwafel, zo dat het aan de bovenkant iets uitsteekt.

Wil je ook eetbare pootjes? Dan kun je er ook voor kiezen om uit kokosboord kleine rechthoekjes te knippen.

Doe wat poedersuiker in een kommetje en doe hier een paar druppels water bij. Meng dit goed door elkaar. Er ontstaat nu een plakkerige massa waarmee je de pootjes onder het lijfje kunt plakken. Je kunt er ook voor kiezen om in plaats van het poedersuikermengsel te kiezen voor chocopasta of wat jam.

Vind je het leuk als ook het hoofd eetbaar is? Dan kun je bij Smulprint afdrukken bestellen op ouwel of icing. Deze kun je vervolgens net als de pootjes op de rijstwafel plakken.

Eenvoudig een kinderfeestje thuis organiseren?

Wil jij thuis een kinderfeestje organiseren maar zie je op tegen de voorbereidingen, ontbreekt het je aan tijd of inspiratie? Mag ik je dan een stukje helpen? Dat kan met kant en klare speurtochten of knutselpakketten voor kinderfeestjes en ook aan de decoratie heb ik gedacht.

Wil je weten wat we allemaal voor je hebben?

Kijk dan even hier

 

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel