Winter schudpot knutselen

Winter schudpot knutselen

Het sneeuwt! Het is altijd feest als er een laagje sneeuw is gevallen. Dan kun je heerlijk buiten spelen en sneeuwpoppen maken en sneeuwgevechten houden. Als het niet gesneeuwd heeft, kun je natuurlijk ook binnen iets leuks maken met sneeuw, Wij knutselen dit keer in winter schudpot en vertellen je stap voor stap hoe jij dit ook kunt doen.

Winter schudpot knutselen, dit heb je nodig:

  • gekleurd papier A4
  • wit papier
  • schaar
  • sterke transparante lijm
  • grote transparante deksel
  • watten
  • plakstift
  • sneeuwvlok pons
  • ronde vorm
  • zwarte stift

Winter schudpot maken, zo  doe je dat:

Teken op het witte papier twee cirkels. Één cirkel is iets groter dan de andere. Dit worden het hoofd en het lijf van de sneeuwman. Knip beiden uit.

Teken dan op gekleurd papier de standaard voor de sneeuwpot en knip ook deze uit.

Nu teken je een sjaal zoals op het voorbeeld. Zorg dat de sjaal breder is dan de nek van de sneeuwman. Knip de sjaal uit. Knip de uiteinden van de sjaal een beetje in. Ook een hoed kun je tekenen op gekleurd papier. Tip: leg het hoofd van de sneeuwman even op je gekleurde velletje. Zo kun je goed zien hoe breed je hoed moet zijn. De rand van de hoed moet breder zijn dan het hoofd. Knip ook de hoed uit.

Teken ten slotte een neus op oranje papier en knip de neus uit.

Nu plak je de standaard  en de grote cirkel aan de onderkant op een vel A4 papier. Schuif de grote cirkel een klein beetje onder  de standaard zodat het lijkt of de sneeuwman op de standaard staat.

Plak nu de kleinere cirkel boven de grote cirkel. Dit wordt het hoofd. Laat ook de kleine cirkel een beetje over de grote cirkel vallen.Plak nu de sjaal op de overgang van het lijf naar het hoofd en plak op het hoofd de neus. Deze steekt een beetje schuin naar boven.

Nu kun je met een pons wat sneeuwvlokken uit wit papier drukken. Deze plak je om de sneeuwman heen. Pak nu een plukje watten en plak deze aan de onderkant om het lijf van de sneeuwman. Pas steeds goed of alles binnen de deksel past.

Teken nu met de zwarte stift knopen op het lijf , ogen en een mond en wat strepen op de hoed en de neus.

Met sterke lijm kun je nu de rand van de deksel insmeren. Plak deze stevig tegen het papier.

Op de standaard kun je je naam schrijven met een witte of zwarte stift.

Als je wilt kun je ook wat nep sneeuw onder het deksel leggen. Dan kun je het rondom de sneeuwman als je schudt echt laten sneeuwen.

Bekijk de video

Nog meer leuks voor de winter

Een gezellige middag samen thuis of op je kinderfeestje organiseer je super makkelijk met de winterquiz. In 5 rondes ontdek je samen wie het meest weet over de winter. Zo is er een ronde sneeuwballengevecht, moet je supergoed luisteren naar de geluiden op de schaatsbaan en mag jij kijken welke dingen wij onder een vergrootglas hebben gelegd.

Je kunt de quiz natuurlijk thuis spelen met het gezin maar de quiz is ook heel goed geschikt om samen met andere op afstand te spelen, bijv. via Zoom of teams.

Meer weten over de winterquiz?

quiz-kinderen

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel