Kinderfeestje organiseren? 3 super tips voor een onvergetelijk kinderfeestje

Kinderfeestje organiseren? 3 super tips voor een  onvergetelijk kinderfeestje

Wat een feest! We werden gebeld door Radio 2. Daar wilde DJ Henk Versteeg voor het KWF een kinderfeestje organiseren. Hij kon wel wat tips voor een kinderfeestje gebruiken en die hebben wij hem natuurlijk gegeven!

Kinderfeestje organiseren? 3  tips voor een onvergetelijk kinderfeestje

Wij gaven Henk de volgende 3 tips. Natuurlijk kun jij die ook gebruiken. Doe er je voordeel mee.

Om het je makkelijk te maken, kun je het interview bekijken dat we met Henk hadden.

Lees je liever? Kijk dan hieronder.

Kinderfeestje thuis Tip 1: Wie nodig je uit?

Begin ruime tijd voor het feestje met het inventariseren wie er op het kinderfeestje gaan komen. Komen er alleen maar jongens of ook meisjes? Hoeveel kinderen ga je uitnodigen? Laat je vooral bij dit laatste niet leiden door wie wie heeft uitgenodigd en dus wel moet komen maar gebruik je gezond verstand. Zeker bij jonge kinderen is het heel fijn als de groep niet te groot is (maximaal 6 kinderen) Zo is er voldoende tijd voor de jarige en kun je aan alle kinderen voldoende aandacht besteden. Voor veel kinderen is een feestje heel erg spannend.

Ga jij een feestje organiseren voor oudere kinderen? Ook dan is het slim om de groep niet te groot te maken. Zo heb je alle tijd om aandacht te besteden aan alle kinderen. Wat vaak wordt aangehouden bij het aantal kinderen is de leeftijd van het kind +1 kind met een maximum van 8 kinderen.

We kennen allemaal de doemscenario’s waarbij de kinderen gillend door het huis rennen en ouders met de handen in het haar  staan te kijken wat er gebeurt.  Wees boven alles lief voor jezelf en nodig niet meer kinderen uit dan je zelf kunt hanteren.

Als je vooraf goed kijkt naar de  groepssamenstelling, heb je hier bij je verdere planning voordeel van. De grootte van de groep en de samenstelling kan bepalend zijn voor de spelletjes en het thema dat je vervolgens kiest.

Kinderfeestje thuis Tip 2: kies een thema

Een kinderfeestje verzinnen gaat een stuk makkelijker als je het ophangt aan een thema dat je vooraf met de jarige samen kiest. Er is keuze genoeg maar kijk heel goed naar wat je kind leuk vindt. Is het helemaal in de ban van dinosaurussen? Dan gaan we natuurlijk dinobotten opgraven maar houdt het van lekker tutten dan kies je natuurlijk voor een beautyfeestje.

Kijk hierbij natuurlijk  wel ook naar de groep dit komt. Een beautyfeestje is niet voor iedereen leuk. Zoek dus een thema waarvan je kunt verwachten dat ook andere kinderen dit leuk vinden.

Thema’s die vaak gekozen worden:

Denk ook eens aan films of boeken waar je kind helemaal fan van is. Minions of Frozen zijn superleuke thema’s waar je eenvoudig een feestje omheen bouwt.

Heb je wat tips nodig voor een themafeestje thuis? Hier vind je een blogpost met nog veel meer tips en ideetjes.

Kinderfeestje thuis,Tip 3; zorg voor afwisselende onderdelen tijdens het feestje

Nu kun je voor de inhoud voor je kinderfeestje organiseren. Zorg voor afwisseling van de onderdelen die je plant. Wissel rustige activiteiten af met activiteiten waarbij de kinderen actief bezig zijn en wissel ontspanning af met inspanning.

Denk bijvoorbeeld aan:

Kinderfeestje thuis, Bonus tip:

Misschien is de grootste en belangrijkste tip die ik je kan geven wel dat je flexibel moet zijn. Er is geen kinderfeestje geweest dat ik heb georganiseerd, waarbij alles ging volgens mijn planning. Het weer kan roet in het eten gooien maar soms kan het ook gebeuren dat de kinderen veel sneller met iets klaar zijn of ergens juist geen genoeg van kunnen krijgen.  Zorg dat je voldoende invulling hebt voor de tijd die je gepland hebt ( een paar uurtjes is echt wel genoeg) en geniet vooral van dat wat er gebeurt!

Eenvoudig een  kinderfeestje organiseren, hulp nodig?

Dat wordt nu wel heel erg makkelijk met onze kant en klare pakketten. Of je nu wilt knutselen, een bijzondere speurtocht wilt organiseren of op zoek bent naar decoratie voor je feestje? In onze webshop vind je het allemaal handig bij elkaar!

Meer weten?

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel