Advent, langzaam gaan we richting kerst

Advent, langzaam gaan we richting kerst

Het voelt wat vreemd. Sinterklaas is nog maar net het land uit en de pepernoten  vind ik nog op allerlei plaatsen maar toch gaan we nu langzaam richting kerst. De advent periode is altijd een erg sfeervolle. Langzaam verandert ons huis in een gezellig kersthuis en steeds dichter komen we richting die bijzonder periode.
Vaak hebben we op tafel adventskaarsen staan. Iedere week gaat een extra kaars aan. Zo kun je precies zien hoe lang het nog duurt.
Dit advent stuk maakte ik kortgeleden. Ik vertel je graag hoe ik dit heb gedaan.

Kaarsen voor advent maken, dit heb je nodig:

  • 4 dikke kaarsen
  • mooi lint of touw (het touw dat ik gebruikte kun je kopen in een kookwinkel)
  • wat groen of leuke kerstdecoratie ( tja, ¬†hiervoor is een bezoekje aan het tuincentrum of het bos nodig, gezellig met de kinderen!!)
  • een dienblad of schaal
  • de cijfers 1 -4
  • lijmpistool

Om de kaarsen bond ik een aantal slagen van het touw. Het cijfer lijmde ik met het lijmpistool op het touw. Aan het touw knoopte ik een paar kleine kerstballetjes

De kaarsen heb ik op het dienblad geplaatst en vervolgens heb ik hieromheen wat mooi groen geplaatst.

advent

Nog meer leuks voor Kerstmis:

kerstmis kinderfeestje

Wil je meer Kerst tips, bijvoorbeeld om een leuk kerst feestje te organiseren of voor een leuke kerst traktatie? Klik dan hier

Ben je op zoek naar leuke Kerst knutseltips? Klik dan hier

Zoek je een kant en klare Kerst speurtocht of leuke knutselpakketten in het kerst thema? Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel