23 februari 2022 
3 min. leestijd

Bingo kinderfeestje

Bingo kinderfeestje

Op je kinderfeestje bingo spelen? Het zorgt altijd voor gezellige momenten. En het is helemaal niet moeilijk te organiseren. We hebben een bingo "kinderfeestje" voor je gemaakt die je alleen nog maar hoeft te printen. Lekker makkelijk toch?

En dan heb ik ook meteen maar wat handige tips voor je op een rijtje gezet waarmee je bingo op het kinderfeestje zeker een doorslaand succes wordt.

Bingo kinderfeestje dit heb je nodig:

Bingo kinderfeestje, zo doe je dat:

Geef ieder kind een bingokaart en maak een gezellige tafel met wat kleine prijsjes. Denk aan een potje bellenblaas, een stuiterbal, knikkers of een klein snoepje. Het hoeft niet groot, het is al leuk als je iets wint.

Knip de verschillende afbeeldingen uit het paarse vel en doe al deze kaartjes in een bakje.

Nu gaat het spel beginnen. Je laat in een rustig tempo de afbeeldingen een voor een zien. Wie van de kinderen heeft als eerste zijn kaart vol? Als een kind een van de plaatjes herkent op de bingokaart, mag het hier een snoepje of een fiche  op leggen of kan het dit afkruisen met stift.

Als je voor dit laatste kiest, kun je het spel maar een keer spelen. Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om niet alleen een prijsje uit te delen aan het eerste  kind dat een volle kaart heeft maar zou je kunnen doorspelen tot ook de anderen de kaart vol hebben.  Denk hier vooraf goed over na en leg dit ook uit aan de kinderen. Dan weten ze wat er gaat gebeuren en waar ze op kunnen rekenen.

Bingo kinderfeestje, let hier op:

Een bingo spelen op je kinderfeestje zorgt altijd voor gezellige momenten maar soms ook voor wat spanning. Zeker als je met jonge kinderen bingo gaat spelen, is de spanning voor sommige kinderen soms zo hoog dat het ontaardt in een huilbui als een ander er met de buit vandoor gaat.

Met wat simpele zaken kun je dit voorkomen;

  • Spreek vooraf goed de regels af. Krijgt alleen de eerste die de kaart vol heeft een prijsje en start het spel dan opnieuw of ga je door tot iedereen een prijsje heeft mogen uitkiezen.
  • Kies je voor snoepjes om de vakjes mee af te deken? Dan zijn natuurlijk zodra het spel is afgelopen de snoepjes voor het kind. Ook al heb je niet gewonnen, dan heb je toch een troostprijs
  • Wat doe je als een kind een valse bingo heeft? Voor veel kinderen is het best spannend om dan bijvoorbeeld een liedje te moeten zingen. Je zou ook kunnen kiezen om het kind dan bijvoorbeeld iets te laten doen waar het juist heel goed in is, bijvoorbeeld een koprol maken, een mop vertellen of Donald Duck nadoen. Voordat het spel begint, kun je de kinderen vragen hier al over na te denken. Het wordt dan bijna leuk om een valse bingo te hebben.

Bingo kinderfeestje, een extra variant

Super spannend is de variant waarbij iedereen bij de start van het spel gaat staan. Als je een kaartje laat zien, dat bij het kind op de spelkaart staat, moet het gaan zitten. Wie blijft het langst staan en heeft dus geen enkel vakje afgekruist? Die verdient dan natuurlijk een troostprijs.

Bingo spel dat past bij jouw feestthema?


Wist je dat we in de webshop allerlei bingo spellen hebben in verschillende thema's?

Van griezelen, tot unicorns. Van dino's tot paarden.

En het makkelijkste? Je kunt de bingo direct downloaden en printen. Zo heb je ook last minute nog een leuke invulling voor je kinderfeestje.

Kijken of jouw thema er ook bij zit?

Klik dan hierOver de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel